2024.04.20, Szombat

Mi épül?

Mi épül?építőipari cégeképületfelújításKörnyezet és Energia Operatív Program (KEOP)Pápa

Megújult a pápai rendőrkapitányság csaknem 90 éves épülete

2016.07.11 - Antal Zsófia

Az önkormányzat, a rendőrkapitányság és az EU-s támogatás közösen fedezte a bővítést és energetikai felújítást. A régi épület mellé egy új, 210 négyzetméteres iroda is felépült.

Átadták a pápai rendőrkapitányság több mint háromszázmillió forintból felújított épületét pénteken. Szappan Csaba kapitányságvezető elmondta: a pápai rendőrkapitányság eredetileg 1929-ben elkészült épülete európai uniós, állami és városi támogatással újult meg. A kivitelezés oroszlánrészét a SZANYÉPSZER Szanyi Építő-Szerelő és Szolgáltató Kft. végezte, míg az udvar térkövezését a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. nyerte el.

Az energetikai felújításhoz a KEOP 2012-5.6.0. uniós pályázat 197,1 millió forintot biztosított. Ebből szigetelték a homlokzatot és a födémet, kicserélték a nyílászárókat és a kazánt, korszerűsítették a fűtést.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 34 millió forintot adott a belső felújításra, azaz a helyiségek festésére, burkolásra és a vizesblokkok felújítására.

Az ORFK és a pápai önkormányzat összefogásával egy új, 210 négyzetméteres épületet húztak fel a kapitányság udvarán, a korábbi garázsirodák helyén. A 74 millió forintból felépült új létesítményben tíz iroda és egy pihenő-eligazító helyiség kapott helyet, ez tíz-tizenkét rendőr elhelyezését biztosítja. Az új terekkel csökken a zsúfoltság a bűnügyi és vizsgálati osztályon is.

Áldozó Tamás, a város fideszes polgármestere szerint a beruházás további feladatokat ró a városra, hiszen a megújult épületegyüttes környezetét is rendezni kell. Egyrészt rekonstrukcióra szorul a rossz állapotban lévő Zimmermann utca, másrészt pedig javítani kell az egyre nagyobb forgalmat bonyolító Széchenyi utca állapotán, ahol több közintézmény is található. Ezekre amint lehet, biztosítja a forrásokat az önkormányzat.

(MTI, papa.hu)

(kép: police.hu)

Galéria

Mi épül?építőipari cégeképületfelújításKörnyezet és Energia Operatív Program (KEOP)Pápa