2024.04.20, Szombat
Közbeszerzés alatt az 1-es villamos kelenföldi meghosszabbítása
bkk.hu

Közbeszerzés alatt az 1-es villamos kelenföldi meghosszabbítása

ted.europa.eu

2016.10.12. 11:06 - Antal Zsófia

Év végén indulhat az új pályaszakasz építése, melynek köszönhetően az 1-es villamos eléri az Etele teret, ezzel együtt pedig a Kelenföldi pályaudvart és a 4-es metrót is.

Hirdetés

Ahogy augusztusban beszámoltunk róla, még az idén elindulhat az 1-es villamos újabb meghosszabbítása a fővárosban, hiszen minden terv megkapta a szükséges szakhatósági engedélyt.

Ennek megfelelően a Budapesti Közlekedési Központ szerdán közzétette az ajánlati felhívást az 1-es villamos Etele és Fehérvári utak kereszteződésétől az Etele térig tartó új szakaszának megépítésére. A beruházás emellett kiterjed a villamos Könyves Kálmán körúti szakaszának felújítására is, a Győrffy István út és Mester utca között.

A képre kattintva galéria nyílik!

A majdani nyertes a Hengermalom út – Fehérvári út csomópontban lévő jelenlegi végállomást részben átépíti, az 1,7 kilométer hosszú új pálya pedig az Etele út végén a Somogyi út irányába kanyarodik majd. Itt, az Etele téren kerül kialakításra az új 4 vágányos végállomás. A tervezett beavatkozások során a közműhálózatban kiváltásokra, a közművek védelembe helyezésére, újak építésére van szükség.

Az ajánlatok benyújtásának határideje november 14., így az építkezés legkorábban idén év végén indulhat, és előreláthatóan 13 hónapot vesz igénybe.

Galéria

közlekedésfejlesztésMi épül?villamoshálózat fejlesztésKelenföldBKK

Hírlevél

Hirdetés