2024.04.20, Szombat
Új ortodox templom épül Hévízen
Tokaj ortodox temploma (kép: hazaiutazas.hu)

Új ortodox templom épül Hévízen

MTI

2017.03.10. 11:08 - Antal Zsófia

Emellett három meglévő templomot fel is újítanak. A négy beruházást összesen 2,4 milliárd forinttal támogatja a kormány.

Hirdetés

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója csütörtökön megállapodott három ortodox templom felújításáról és egy építéséről. A kormány a négy projektet összesen 2,4 milliárd forint értékben támogatja.

 

  Tyihon podolszki püspök és Balog Zoltán megállapodást írnak alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tükörtermében március 9-én. (fotó: MTI)

Balog Zoltán elmondta, hogy a budapesti Petőfi téri, a miskolci és a tokaji ortodox templomot újítják fel, az új templom pedig Hévízen épül majd fel. A miniszter hozzátette, a most létrejött megállapodással egy olyan közösséget szeretnének erősíteni, amely sokat szenvedett, súlyos üldözésnek és megpróbáltatásnak volt kitéve, de nemcsak túlélte ezt az időszakot, hanem újra virágzásnak is indult.

Tyihon podolszki püspök köszönetet mondott Istennek és a magyar államnak a szerződés létrejöttéért, valamint Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiért támogatja a keresztény értékeket Magyarországon. Úgy fogalmazott, hogy a templomok felújítása szakrális feladat is, mivel a renoválással nemcsak az épületek állapotát, hanem az emberek lelkét is megóvják.

Mi épül?templomfelújítástemplomépítésTokajMiskolcHévíz

Hírlevél

Hirdetés