2024.04.19, Péntek
Így néz ki a négy iskolát egyesítő székesfehérvári campus terve

Így néz ki a négy iskolát egyesítő székesfehérvári campus terve

mti, magyarepitok.hu

2017.05.25. 11:18 - Hegedűs Gergely

Sportcsarnoka, kollégiuma és étterme is lesz a 2500 diák számára létrejövő középiskolai campusnak, mely elsősorban meglévő épületeket hasznosít, de új gimnázium is épül hozzá.

Hirdetés

Sajtótájékoztatót tartottak a 15,8 milliárd forintos székeshérvári gimnáziumi campusról, melynek kiépítéséről tavaly nyáron döntött a kormány. Mészáros Attila fideszes alpolgármester beszámolója szerint a beruházás a Szabadságharcos úti 4,7 hektáros ingatlanon 35 ezer négyzetméternyi hasznos alapterülettel valósul meg a Modern városok program keretében. A tervek szerint az új intézmény 2020 szeptemberétől üzemel. „Egy 2500-2600 diákot befogadni képes középiskolai campus létesül, a meglévő gimnáziumi értékeket megtartva, kiemelten a sportokat és a művészeteket középpontba állítva” – fogalmazott Mészáros Attila.

A politikus a korábbi híreket megerősítve elmondta, a beruházásban négy intézmény érintett.

  • A komplexumban helyezik el a Vasvári Pál Gimnáziumot;
  • a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát;
  • valamint a jelenleg is a campus helyén működő Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot;
  • illetve a szintén itt működő a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnáziumot. 
forrás: szekesfehervar.hu

A beruházás ütemezéséről a polgármester elmondta, idén őszre engedélyes terveik lesznek, jövő tavaszra pedig elkészülnek a kiviteli tervek, amivel párhuzamosan elindítják a közbeszerzési eljárást. 2018 nyarán elkezdődhet a kivitelezés és 2020 tavaszára befejeződhetnek a munkálatok.

Az alpolgármester külön részletezte a beruházás építési és bontási terveit:

  • a meglévő épületek közül a volt Ybl Miklós Általános Iskolát (jelenleg a Kodolányihoz tartozó épület) elbontják,
  • helyére a 24 osztályos Vasvári gimnázium és egy új, 400 fős lelátóval rendelkező tornacsarnok épül.
  • A nem elbontandó épületeket gépészetileg teljesen felújítják, a belső tereket átalakítják, homlokzati hőszigetelést és nyílászáró cseréket hajtanak végre.    
  • A Hermann zeneiskola a volt Kodolányi János Főiskola épületébe költözik, ott egy 200 fős nagy hangversenytermet és több gyakorlati próbahelyet is kialakítanak.
  • A Tóparti gimnázium az elképzelések szerint megkapja a mellette lévő Szabadművelődés Háza 2-3. szintjét, miközben a földszint és a negyedik emelet továbbra is a kultúra szolgálatában marad. A gimnázium jelenleg a 16 osztályos iskolaépületben 24 osztállyal működik.
  • A közelben lévő Sörház téri kollégiumépületet és éttermet is felújítják. Előbbi 199 férőhelyes lesz és elsősorban a négy intézmény diákjait szolgálja ki, míg az étterem 600 adagos konyhát kap.
Mi épül?Székesfehérvároktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés