2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Fontos lépés a pécsi tehermentesítő út projektjében
Illusztráció

Fontos lépés a pécsi tehermentesítő út projektjében

magyarepitok.hu

2024.05.28. 08:00 - Szabó Ákos

Sikeresen lezárult a közbeszerzés, a FŐMTERV vezette konzorcium dolgozik (a RODEN Mérnöki Kft. konzorciumi tag) a 11 kilométer hosszú, 2x2 sávos útszakasz előzetes tervein.

Hirdetés

Tavaly augusztusban számoltunk be arról, hogy számos másik infrastruktúrafejlesztési projekttel együtt a pécsi kelet-nyugati átjáró út projektjére is biztosította az állam a forrásokat. Az új összekötő út kialakítása azért is különösen fontos, mert a baranyai vármegyeszékhely belvárosán áthaladó 6-os út forgalmát veheti át.

A megvalósulásával így tehermentesíteni fogják a pécsi belvárost, illetve új iparterületeket is feltárnak, lehetővé teszik a gazdaság fejlesztését.

Az uniós közbeszerzési értesítőben a napokban megjelent adatok szerint egy mintegy 11 kilométer hosszú - részben meglévő és részben új nyomvonalon vezetett - 2×2 sávos elsőrendű főút környezetvédelmi, illetve közúti biztonsági hatásvizsgálatát végzik el, valamint a tanulmánytervét is elkészítik. Szintén része még a feladatnak a környezetvédelmi engedély megszerzése is.

 

Az út nyomvonala (forrás: FŐMTERV Zrt.)

A mintegy nettó 234 millió forintos projektet a FŐMTERV Zrt. vezette konzorcium vállalta el az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából. Az út a Kővári János pécsi önkormányzati képviselő által közzétett adatok szerint a Siklósi út és a Megyeri út között fut majd. A pálya

  • felüljárót,
  • közúti vasút feletti felüljárót
  • egy különszintű
  • valamint 4 körforgalmú
  • és 5 turbó körforgalmú csomópontot

is tartalmaz majd.

ÚtépítésFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.PécsRoden Kft.körforgalomútépítéstervezés

Hírlevél

Hirdetés