2024.04.19, Péntek
Visszanyeri régi fényét Nagykanizsa egykori sétálóutcája
Illusztráció (szabadics.hu)

Visszanyeri régi fényét Nagykanizsa egykori sétálóutcája

magyarepitok.hu

2018.10.16. 10:45 - Veres Ida

A Szabadics Zrt. munkájával kialakítják az Ady Endre sétálóutcát, de korszerűsödik a Hunyadi és a Zrínyi utca is.

Hirdetés

Hamarosan megkezdik Nagykanizsa utcáinak korszerűsítését. A projekt keretében az Ady Endre utcát sétálóutcává alakítják, valamint megújul a Hunyadi és a Zrínyi utca is. A kivitelezést a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. végzi, összesen 582 millió forintból.

A projekt három ütemben valósul meg:

  • Az első ütemben az Ady Endre utcát alakítják sétálóutcává, melynek része a térburkolat és a csatorna kiépítése, valamint a lámpatestek és a dísznövényzet telepítése.
  • A második ütemben a Hunyadi utca járdafelújítását és vízvezetékcseréjét végzik el.
  • A harmadik ütemben a Zrínyi utcában út-, járda-, vízvezeték- és csatornafelújítási munkákat végeznek.

 

A régi korokat idézik meg

Az Ady Endre utca a város egyik legrégebbi utcája. Valamikor innen indult az út délre, egészen le a tengerig. Később, a 19. század második felében, amikor megépült a vasút, ez volt a köldökzsinór a pályaudvar és a városközpont között. Kapuja, egyik oldalon a Vasember házzal, másikon a Városházával, igazán impozáns látványt nyújtott. Az ötvenes-hatvanas években itt, az egykor a Városházával együtt felépített bérházban működött az akkori Városi Tanács. Egykor, amikor még Kazinczy utcának hívták, kis üzletekkel zsúfolt területe volt ez a városnak.

Most egy hasonló utcakép megjelenítése lehet a cél: sétálóutca kialakításával a vendéglátó helyiségek teraszos kitelepülésének adnak lehetőségét.

Szabadics Zrt.ÚtépítésútépítéscsatornaépítésNagykanizsa

Hírlevél

Hirdetés