2024.03.29, Péntek
M3-as metró: a Ferenciek terén már a mozgólépcsők utolsó részeit is elbontják - galéria
A fotók a Ferenciek terén és az Arany János utcában készültek. (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

M3-as metró: a Ferenciek terén már a mozgólépcsők utolsó részeit is elbontják - galéria

magyarepitok.hu

2020.08.09. 07:28 - Szabó Ákos

Egyre nagyobb ütemben halad a középső szakasz állomásainak felújítása

Hirdetés

Rendszeresen beszámolunk az M3-as metró középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) szakaszán az állomások felújításának munkálatairól, melyet a SWIETELSKY Kft. végez el a BKV beruházásában. Miután júliusban lezárták a Nyugati pályaudvar állomás egyik bejáratát, illetve a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomások teljes mértékben munkaterületté váltak, immár hat helyszínen folyik nagy intenzitással a munka (a Deák Ferenc téren földmunkákat végeznek bányászati módszerrel az egykor tervezett Nemzeti Színház felvonó aknánál).

Most a Ferenciek teréről és a Nyugati pályaudvarról érkeztek új információk, de hamarosan a Deák Ferenc tér, a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomásokról is beszámolóval és képriporttal jelentkezünk.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

Ventilátorok kiépítésével kezdték a kivitelezést a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvar állomáson az északi részt pormentesen lezárták, majd az ideiglenes szellőzést építették ki. Itt két külön ventilátorból áll a rendszer: az egyik a felszínről friss levegőt hajt az állomás területére, a másik pedig egy porszűrőn keresztül szívja el a használt levegőt. A ventilátoroknak az Eiffel-téren alakítottak ki két kisebb munkaterületet.

 

 

Elbontották a forgalom elől lezárt mozgólépcső lejtakna fémburkolatát, illetve az aluljáróban lévő kőfalak burkolatát is és az alagúton keresztül a hétvégi üzemszünet során a dél-pesti Kőér utcai remízbe szállították, itt érte el a felszínt.

 

Föld alatti átépítéseken dolgoznak a Ferenciek terén

A Ferenciek terén már jóval régebb óta zajlik a felújítás, így teljesen más munkafázisban vannak: itt a bontási munkákat a gépalapokon, a válaszfalakon és a mozgólépcső alaptesteken, illetve gépészeti- és elektromos szerelvényeken végeztek az elmúlt hetekben.

 

 

Miközben a több évtizedes kábelrendszer beazonosítása folyamatos feladat, több egyre nagyobb mértékű átalakításhoz is elért a munka, amihez ideiglenes világítást is kiépítettek. A kisebb helyigényű akkumulátortérben falakat építenek át az ideiglenes transzformátor, majd a végleges vízköddel-oltó rendszer fogadásához; a főszellőző alagútban injektált szigeteléssel dolgoznak és a felszín alatti csarnok acéllemez szigeteléseit is javítják.

 

 

Galéria

M3-as metróSwietelsky Magyarország Kft.M3-as metróNyugati pályaudvarFerenciek teremetrófelújításmetrófejlesztés

Hírlevél

Hirdetés