2024.04.21, Vasárnap
Megfelelő szerződéses környezetért dolgoznak a magasépítők
(Gönczöl Péter - képek: magyarepitok.hu)

Megfelelő szerződéses környezetért dolgoznak a magasépítők

magyarepitok.hu

2017.02.17. 13:35 - Hegedűs Gergely

Munkába állt az új elnök az ÉVOSZ Magasépítési Tagozatánál, melybe beválasztották Pálffy Balázst, a Magyar Építő igazgatótanácsának elnökét.

Hirdetés

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének Magasépítési Tagozata megtartotta első ülését az új elnökével. Gönczöl Péter az ÉVOSZ székházában rendezett ülésen azt hangsúlyozta, elődje, Mikusi Róbert nyomdokán, de új célok mentén is tervezi a tagozat második évét. Az egyik legfontosabb feladatként a hazai magasépítési ágazat teljesítőképességének növelését jelölte meg, nemzetközi összehasonlításban ugyanis lemaradásban vannak a magyarországi magasépítő cégek.

Az ÉVOSZ Magasépítési Tagozata 2015 októberében alakult meg, a tagszervezetek piaci tevékenységének segítését és a speciális szakági vállalkozói érdekek képviseletét felvállalva. A szervezet első soros elnöke Mikusi Róbert a Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató helyettese volt.


Meghatározó eszköz lehet a BIM

A gyűlés folytatásában a tagozat tagjai külön-külön beszámoltak a munkaerőhiány okozta rendkívüli nehézségekről, majd további fontos témaként az építőiparban létrejövő szerződések feltételrendszere következett. Peresztegi Imrével ZÁÉV Zrt. vezérigazgatójával egyetértésben a tagozat egy munkacsoportot állításáról döntött, melynek feladata az iparág szerződéses feltételeinek összehangolása lesz. A projekt célja, hogy a vállalkozások számára biztosított legyen a jogi, gazdasági és műszaki szempontból is megvalósítható szerződéses környezetet.

Gönczöl Péter a továbbiakban hangsúlyozta, hogy szorosabb együttműködést kíván kialakítani a közéletben a tervezőket és lebonyolító mérnököket tömörítő kamarákkal. Zárásként az ágazat jövőjében fontos szereppel bíró BIM technológia szélesebb körű alkalmazására hívta fel a figyelmet, mely jelentősen növelheti majd a cégek hatékonyságát.

A tagozat végül egy közös szavazás keretében tagjai közé választotta Pálffy Balázst a Magyar Építő Zrt. igazgatótanácsának az elnökét, aki a megbízást elfogadta.

ÉVOSZIparági hírekmagasépítésépítési jog

Hírlevél

Hirdetés