2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Felkarolta a győri építőmérnök hallgatókat az A-Híd
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Felkarolta a győri építőmérnök hallgatókat az A-Híd

magyarepitok.hu

2018.11.21. 09:54 - Antal Zsófia

A vállalat izgalmas alkotóműhely megvalósulását támogatta az egyetemen, emellett folyamatosan azon dolgozik, hogy az eredményes diákoknak munkalehetőséget biztosítson.

Hirdetés

Ötnapos interaktív programsorozatot támogatott novemberben a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE) az A-Híd Zrt. Az Érkezés Győrbe című környezetalakító műhelyen az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar hallgatói, valamint a Hild József Építőipari Szakgimnázium diákjai a város vasútállomásának környékére dolgoztak ki városfejlesztési koncepciókat. A hallgatók feladata az volt, hogy a koncepciókban javítsák a városba érkezés körülményeit 2023-ban, amikor Győr Európa kulturális fővárosa lehet.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Tudományos Diákköri Tanács (TDT) szervezésében, szakemberek mentorálása mellett létrejött program fontos hozománya, hogy a különböző szakterületek hallgatói közösen gondolkodva oldottak meg feladatokat, az interdiszciplináris csapatmunka a későbbi valós munkavégzést modellezte. Emellett felhívta a figyelmet a mérnökök szerepére és felelősségére az épített környezet alakításában, miközben a hallgatók kooperációs, kommunikációs készségei is fejlődtek. A környezetalakító műhely az A-Híd támogatása mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-HHTDK-18-0052 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

 

Az A-Híd számít a SZE tehetséges hallgatóira

A workshoppal párhuzamosan még egy fontos program lezajlott szintén a TDT szervezésében: megtartották a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát (TMDK) és Tehetségnapot. A több szekcióból álló program egyik fórumán az A-Híd személyesen is képviseltette magát: Gosztola Dániel, a cég munkahelyi mérnöke (egyben a SZE mesterszakos hallgatója) beszámolt az A-Híd és az egyetem már hosszabb ideje fennálló kapcsolatáról, az ipari és oktatás-kutatási szinergia erősödéséről a két szervezet között.

Gosztola Dániel előadása a tehetségfórumon

Előadásában kiemelte: az egyetemmel közös GINOP-os kutatásban – melyről korábban a Magyar Építőkön is beszámoltunk – szabadalmaztattak egy technológiát, aminek segítségével anélkül valósítható meg hídépítés, hogy zavarni, terelni kellene az alatta haladó forgalmat. A kutatáshoz és a cég egyéb tevékenységeihez folyamatosan igyekeznek bevonzani az új munkaerőt. Erre Gosztola Dániel maga is jó példa, hiszen idén került az A-Hídhoz, miután korábban megnyerte a TMDK-t.

Hogy az átlagon felül teljesítő hallgatókat motiválják, idén az A-Híd pénztámogatást és ajándékcsomagot ajánlott fel a TMDK dobogós helyezettjeinek. Emellett szerepet vállalnak már a középiskolások orientációjában is, szeretnék javítani a szakma imidzsét, megfordítani az építőmérnök hallgatók számának csökkenését. Az A-Híd a SZE-vel a továbbiakban is tervez közös szakmai programokat, támogatásokat, akár egy konferencia megszervezését is elképzelhetőnek tartják.

Galéria

GyőrA-Híd Zrt.Aktuálistársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés