2021.08.01, Vasárnap

Aktuális

Határidő előtt végeztek a Corvin Sétány utolsó szerkezetépítői

2021.07.30

A fővárosi szinten is páratlan léptékű fejlesztés záró elemében egy 558 lakásból álló épületegyüttes jön létre.

Megérkeztek a Lánchíd hatalmas acéltáblái az építkezésre - fotókkal

2021.07.28

A nyolctonnás elemeket a híd közepébe építik be, ahol a bontási munkák már korábban elindultak az A-Híd által kivitelezett projektben.

Hónap Mérnöke: akit egy ikonikus, sárga szék emlékeztet metrós munkáira

2021.06.29

Nála jobban kevesen ismerhetik a 4-es és a 3-as metrókat, tervezésüknél meghatározó szerepet töltött be a villamosmérnökként végzett szakember. Tervezőként alkotónak tartja magát, aki mára különböző szakágak munkáját fogja össze.

Ezzel az alkotással emlékeztek meg a Hableány-hajókatasztrófa áldozatairól

2021.06.08

Az emlékmű a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében készült.

Kisgyermekes anyukaként kulcsember az építőiparban a Hónap Mérnöke

2021.05.29

Sose aggódott amiatt, hogy nőként esetleg ne tudna érvényesülni az ágazatban, és pont ennek megfelelő lendülettel vetette bele magát a munkába. Minőségbiztosítási mérnökként kezdett, aztán a hulladékkezelés feladatkörét olyannyira megkedvelte, hogy elvégezte a környezetmérnök szakot is. Ma pedig már azon dolgozik, hogy az építési munkálatok során érvényesüljenek a zöld szempontok, mindezt kisgyerekes anyukaként.

Látványos cölöpözési munkák rajtoltak el a Lánchíd pesti oldalán – helyszíni galéria

2021.05.19

Öt emelet magasságú géppel végeznek próbacölöpözést a főváros meghatározó hídjánál – az A-Híd Zrt. munkájával újjászülető híd projektjének speciális feladatán az alvállalkozóként bevont HBM is dolgozik.

Hexatlon: különleges feladattal zárult a KÉSZ Csoport versenye

2021.05.06

Legó-elemekből terveztek hidakat építőmérnök-hallgatók.

Duna Group: nyáron megszervezték az első hazai építőmérnöki szabadegyetemet, most tehetséggondozó programot indítanak

2021.04.23

A Duna Aszfalt vezette cégcsoport elindítja az ország legkomplexebb építőmérnök hallgatói tehetséggondozás programját, már lehet jelentkezni.

A Magyar Építő Zrt. nem csak az építőiparban teremt értéket

2021.04.13

A Magyar Építő Zrt. mint a hazai építőipari szektor kiemelkedő szereplője, az elmúlt egy évben közel 1,8 millió forint értékben adományozott orvostechnikai eszközöket a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztálya részére a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak nyújtott támogatás formájában.

„Kilenc állomás, kilenc kihívás”

2021.04.10

A metróépítés és a SWIETELSKY foglalja keretbe Horváth Péter karrierjét. A márciusi Hónap Mérnöke 13 évvel ezelőtt a M4-es metró kivitelezésén kezdte el a munkát a Kálvin téri állomás építkezésén. Most az M3-as metró projektjének kilenc állomásra terjedő középső szakaszán pedig már projektvezető, ahol 5 állomás felújítását koordinálja – többek között a Kálvin térit is.

Csúcssebességre kapcsol a NIF az útfejlesztések elindításában

2021.04.03

Bár a kibocsátás tekintetében a számai idén alacsonyabbak, valójában még jobban bepörög az eddig is óriási tempót diktáló NIF gépezete. Az útfejlesztésekre kiírt közbeszerzések száma 60 százalékkal nő 2021-ben a tavalyihoz képest. Pántya József, útfejlesztési igazgató átfogó képet adott lapunknak tervekről, a szervezet kihívásait is megvilágítva, amelyek miatt okosan kell sakkozniuk a kapacitásokkal.

Acél pályaszerkezet és részletekre is kiterjedő restauráció: így újul meg a Lánchíd

2021.03.30

Az A-Híd munkájával lezajló meghatározó fővárosi projektről háttérbeszélgetést tartottak a beruházó BKK és a kivitelező részvételével. Ezt helyszíni bejárás követte, ahol a felújítás jelentős munkálataira készülő Lánchídról készítettünk fotókat.

Nemcsak fejleszt, hanem egy teljesen új oldaláról is bemutatkozik idén a Weinberg

2021.03.18

A tavalyi évben 27 éves fennállásuk óta először gyártottak acélszerkezetet hídhoz, idén beüzemelik automata hegesztőrobot-rendszerüket, és egy merőben új területen is szerepet vállalnak.

Ahol generációkon átível a hídépítés szeretete

2021.03.02

Az A-Hídnál méltóképpen búcsúztatják a hosszú éveken át kitartó munkát végzőket.

Akinek a Puskás Aréna projektje nyitott új fejezetet az életében – Interjú a Hónap Mérnökével

2021.02.28

Már az általános iskola végén tudta, hogy építészmérnök lesz, egyenes úton haladt előre a pályán, és 17 évet töltött egy vezető építőipari cégnél, amikor úgy döntött, váltania kell. Rögtön egy óriás projekten kezdett dolgozni az otthonról hozott kitartás és maximalizmus értékeit szem előtt tartva.

Az építkezés, amelyen minden nap visszaköszön a történelem

2021.07.29

Mind a kivitelező Épkar, mind a falazó termékeket biztosító Cemix páratlan feladatokról és megoldásokról számolt be lapunknak az újjáéledő diósgyőri várban, ahonnan egy friss fotógalériával is jelentkezünk.

Újabb alapítványon keresztül támogatja a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. a hátrányos helyzetű gyermekeket

2021.07.15

A Magyar Fény Szív Alapítvány támogatásával a boldog gyermekkorhoz járul hozzá az építőipari vállalat.

Egy év kihagyás után ismét együtt ünnepelt a Magyar Építő - videó

2021.06.18

A rendezvényen szórakoztató csapatversenyeken mérték össze ügyességüket a munkatársak.

Célegyenesben a Szilas-patak menti főgyüjtőcsatorna kivitelezése

2021.05.31

A projekt az A-Híd Zrt. és a Penta Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében valósul meg.

Faültetéssel csökkenti karbonlábnyomát a Merkbau

2021.05.26

A Merkbau 800 darab gyümölcsfát vett, és azokat kollégái, valamint több tucat iskola és óvoda fogadta örökbe.

Vállalkozó kedvű fiatalokat támogató program mögé állt be az Indotek Group

2021.05.18

Idén az Impact Hub Hungary és az Indotek Group közösen szervezi meg a Social Impact Award elnevezésű, közösségépítő és üzletfejlesztési programot, amelynek célja, hogy cselekvésre ösztönözze azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a különböző társadalmi és környezeti témák iránt.

Így alkot maradandót projektről projektre a Hónap Mérnöke

2021.04.30

Változatos pályán, széleskörű tapasztalatokra tett szert, de mindig visszatért a kivitelezés világába, hogy aztán a WHB-hoz az egyik legjelentősebb projektben érkezzen meg. Az áprilisi Hónap Mérnöke a közös gondolkodás és a kommunikáció kulcsszerepében hisz, és mindenevőnek tartja magát az építőiparban. Áprilisban Kanász Istvánnal, a WEST HUNGÁRIA BAU KFT. projektigazgatójával beszélgettünk.

Kiderült, kik folytathatják a budai vár egyik legjelentősebb projektjét

2021.04.14

Az 1904-ben átadott Magyar Királyi Pénzügyminisztériumot a várnegyed egyik legértékesebb épületegyütteseként, műemléki hitelességgel újítják fel.

Több mint 200 négyzetméteres szökőkúttal adták át Tiszafüred új főterét

2021.04.13

A beruházás során több mint kétszáz négyzetméteren jött létre új zöldfelület, több mint százhúsz fát, ezen kívül cserjéket, virágokat is ültettek.

Európa első női hídmestere felel az ország leghosszabb hídjáért - videó

2021.04.04

Tímea volt az első nő Európában, aki mindössze 27 évesen egy viadukt hídmestere lehetett.

30 éve vezeti a Mapei-t, mégsem unja

2021.04.02

Hogyan lehet az ügyvezető hobbija és küldetése a segítségnyújtás? Mi az a két legnagyobb dolog, amit megtanult 30 év alatt? És miért jó a Mapei-nél dolgozni? Interjúnkból kiderül.

Felpörög a Digitális Falu Program

2021.03.25

A Digitális Jólét Program a vidékfejlesztéstől az építőiparon át a közigazgatásig mindenre hatással van, sokmillió ember életszínvonalának növelését célozta meg, így érdemes vele megismerkedni! Balla Attilával elsőként a kistelepülések számára indított Digitális Falu Programról beszélgettünk.

Minősített szakember képzést indít a Mapei

2021.03.14

A képzésben részt vevő szakembereknek elméleti és gyakorlati képzésen kell részt venniük, majd vizsgán számot adni felkészültségükről.

Értéket mentenek és jövőt építenek a Nyugati pályaudvar felújításával

2021.03.01

Az ágazat podcastjában meghallgathatják, mi zajlik jelenleg Magyarország legforgalmasabb pályaudvarának rekonstrukcióján.

68 év után először új vasúti pályaszakasz a Duna felett Budapesten (részletes fotógaléria)

2021.02.23

A Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében beemelték a helyére a hatodik, utolsó szelvényt is a Déli összekötő vasúti híd új elemei közül, mely immár átér Budáról Pestre, az eddig kétpályás hidat hárompályássá bővítő projektben.