2023.01.28, Szombat

Aktuális

Vas vármegye úthálózata tovább fejlődik, kiemelt fontosságú feladat az utak felújítása is

2023.01.12

A cél, hogy 25 percen belül mindenki eljuthasson úticéljához, ezért kell fejleszteni - főleg vidéken - a közlekedést.

Egy esemény, ami összehozza a munkavállalókat és családjukat – véget ért a Szabadics Zrt. ünnepi rajzpályázata

2022.12.13

A gyermekek közelebb hozása a vállalathoz, a közösségépítés és a kollégák kapcsolatainak erősítése egyaránt fontos szempont volt az esemény létrehívásánál.

Új szakemberekkel erősít az Indotek Group

2022.12.02

Nemzetközi értékesítési igazgatót, illetve marketing és kommunikációs vezetőt neveztek ki.

3,62 a bizalom mértéke – Bemutatták a Mapei Építőipari Bizalmi Index kutatás eredményeit

2022.11.09

A válaszadók több mint ötöde, 22 százalék értékelte átlagosan kontármunkának vagy gyengének a nála dolgozó szakemberek munkáját.

Fenntarthatóság és építőipar – a Szabadics Zrt. ezekkel a lépésekkel halad a fenntartható működés felé

2022.10.21

Szabadics Roland előadásában ismertette, miképpen járulhat hozzá a fenntarthatósághoz egy építőipari cég.

„Ez nem az én minisztériumom, hanem az építők minisztériuma” – interjú Lázár Jánossal

2022.10.15

A megújuló struktúra mellett újfajta gondolkodásmódra is szükség van ahhoz, hogy az új építési és beruházási törvény elérje a célját a magyar építőiparban, amelynek több évtized után van újra minisztere.

Így lehet világszínvonalú stadiont építeni – hármas interjú a NAS projektjéről

2022.10.11

A Nemzeti Atlétikai Stadion tetőfedéséhez olyan kábelmembrán-szerkezetet alkalmaztak, amely jelen pillanatban egyedi és sajátos Magyarországon. Ugyanakkor a stadionprojekt kulcsszereplőivel beszélgetve kiderült: az egyik legjelentősebb hazai építési projektnek szinte minden eleme hasonló kihívásokkal és speciális megoldásokkal jár együtt.

Önzetlenül vért adtak, majd folytatták a munkát: a Ke-Víz Zrt. dolgozói ismét segítettek

2022.10.06

Tizenöten nyújtották karjukat a közelmúltban, hogy segítsék rászoruló embertársaikat.

Pénzügyi előrelépés a Duna Aszfalt afrikai infrastruktúrafejlesztési projektjében – második rész

2022.09.29

Zambia után Kinshasába érkezett a piacvezető magyar útépítő, a Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László által vezetett üzleti delegáció – a helyi sajtó jelentős haladásról számol be a projektben, mind pénzügyi mind kivitelezési szempontból.

Megmérkőztek a cégek két keréken: véget ért a Szabadics Ride Company Challenge

2022.09.26

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult, a Szabadics Zrt. színeiben 4 csapat mérkőzött meg a céges futamon.

A legnehezebb helyzetben lévő települések egyikének nyújtott támogatást a Leier Hungária Kft.

2022.09.20

Az ingatlan korábban nem rendelkezett szilárd burkolattal, így az udvaron át az épület megközelíthetősége ki volt téve az időjárás viszontagságainak.

Látványos fotókon az organikus építészet jegyében felépült Hungarikum Hotel - galéria

2022.09.12

A ZÁÉV és a FERROÉP kivitelezésében létrejött szálloda kívül és belül egyaránt figyelemre méltó elemeket tartalmaz.

Közösen dolgoznak a mérnöki utánpótlásért: együttműködést kötött a Szabadics Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem

2022.09.05

A Szabadics Zrt. megkezdi részvételét az egyetemi képzés gyakorlati oktatásában.

Kis-Balaton Építő Tábor: ötödszörre is megrendezték az ország egyik legegyedibb táborát

2022.08.23

A Holnapocska Táborban otthonra lelő Kis-Balaton Építő Tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósul meg.

„Ebből a minőségből senki sem szeretne engedni” – így működik a magyar útépítés egyik zászlóshajója

2022.08.08

A túlzott hierarchiától mentes, rugalmas szerkezetre, több évtizedes szakmai rutinra és az egész országot lefedő gyártókapacitásra alapozza sikereit az EuroAszfalt Kft., amelyet ezúttal a műszaki igazgatója segítségével mutatunk be. Tompos Attila egy folyamatosan változó mátrixként látja az útépítést, amelyben szerinte igenis megteremthető a fiatalokat megszólító vonzerő.

Már az épület formáját adó munkákat végzi a KÉSZ Csoport a fehérvári Alba Arénán

2022.12.20

Óriásdaru, tableten forgatható 3D-s tervmodellek és még számos más precíz megoldás kell a komplexum monumentális tetőszerkezetének és tetőburkolatának kialakításához. A feladaton a fővállalkozó Market Építő Zrt. megbízásából a KÉSZ Csoport tagvállalatai és partnerei dolgoznak.

Bemutatjuk, mely építmények kapták meg az építőipar legmagasabb szakmai elismerését az idei évben - galéria

2022.12.08

Idén 14 nívódíjat és 6 elismerő oklevelet adtak át.

Indul a nagy ugrás a magyar gyorsforgalmi utakon - interjú az MKIF vezérigazgatójával

2022.11.17

A gyorsforgalmi úthálózatunk jelentős hányadának üzemeltetése nemrég került magánkézbe: a gyorsabb hibajavítás és a tél előtti sürgős felületjavítások által a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő gyorsan letette a névjegyét. Ugyanakkor az egységesen magas szolgáltatási szinthez még rengeteg munka szükséges. Interjú Németh Tamás vezérigazgatóval.

Három kategóriában is nyert a WING a CRE Awards versenyén

2022.10.23

A WING a versenyen a Retail Developer és az Office Developer kategóriában, illetve a Refurbishment/Extension Project kategóriában a GOBUDA Mall projekttel nyerte el a fődíjat.

Új gazdasági korridor épül ki a Duna Aszfalt szakmai befektetésével Belső-Afrikában – videó

2022.10.16

Nagyszabású, PPP-konstrukció keretében elkészülő fejlesztés megvalósulásán dolgoznak magyar szakemberek Afrikában. Zambiában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban a Duna Aszfalt Zrt. és a cég többségi tulajdonában álló GED Africa Ltd. vezetésével épül majd meg egy közel 200 kilométeres út és egy új határhíd: ezek jelentősen lerövidítik a környék réz-, kobalt- és koltánbányái és az Indiai-óceán partján fekvő Dar es Salaam kikötője közötti utat.

Leier: az építőipar iránti szeretet mágnesként vonzza a generációkon átívelő sikert

2022.10.12

Magyarország a második hazája, ami nem meglepő, hiszen lassan 40 éve tevékenykedik itthon, két unokájával közösen irányítja a vállalatot Michael Leier. Ennyi időt nem lehetne úgy eltölteni egy vállalkozásban, hogy az ember nem végzi teljes örömmel munkáját. Mi a titka az alapítónak, hogyan változott a cég az elmúlt évtizedek alatt és mit hoz a jövő?

Stabil pont a szélviharban - íme a válasz a válságra a hazai mélyépítés meghatározó vállalatától

2022.10.10

„Aki a tájfunban elengedi a belső stabilitást, az elvész.” Ha az elkövetkező öt évben ismét mindenki boldogan és mosolyogva gondol az EuroAszfaltra, akkor azzal teljesül az ügyvezető igazgató stratégiai ars poeticája. Marton Lászlóval beszélgettünk, aki 14 évvel ezelőtt egy sok tekintetben hasonló válsághelyzetben érkezett a cégcsoporthoz.

Két számjegyű növekedés a KÉSZ Csoportnál, stabil árbevételre számítanak idén és jövőre is

2022.09.30

Az idén 40 éves cégcsoport nemzetközi pozícióinak erősítését is folytatja.

A Duna Csoport képviselői Zambiában jártak – első rész

2022.09.28

Hakainde Hichilemával, az ország államfőjével rendezett találkozón egyeztetett Zambiában Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa és a magyar cég érdekeltségében álló GED Africa vezetősége. Hakainde Hichilema támogatásáról biztosította a Duna Aszfalt szakmai befektetésével épülő út és határhíd projektjét és annak pozitív gazdasági hatásairól adott ki közleményt. Az elnök emellett a kivitelezés minél hamarabb történő megvalósulását sürgette és az erre való tárgyalási hajlandóságáról tett tanúbizonyságot. Szíjj László szintén kifejezte a konzorcium teljes elkötelezettségét a projekt megvalósítása mellett.

Réz- és kobaltbányáktól gyorsítja fel az utat az Indiai-óceánhoz a Duna Aszfalt szakmai befektetésével Afrikában épülő új út és híd

2022.09.26

A Magyar-Afrika Hét első gazdasági napján került sor az esemény zászlóshajó-projektjének bemutatására: a Duna Aszfalt szakmai befektetésével a Kongói Demokratikus Köztársaság és Zambia területén építenek meg egy több mint 184 kilométer hosszú utat és egy 345 méteres folyami határhidat.

Nyári emlékek a Szabadics által támogatott Építő Táborból – videó

2022.09.14

A magyarepitok.hu videósai is bepillanthattak a Kis-Balaton Építő Tábor egy napjába.

Új ügyvezető igazgató a HBM élén

2022.09.09

Hat év után távozott posztjáról Kaltenbacher Tamás, a HBM Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat vezetését Stötzer István, a HBM beszerzési igazgatója látja el 2022. augusztus 1-től.

Új dimenziót nyithat az építőiparban ez az eszköz - interjú a Market adatelemzési vezetőjével

2022.09.01

Más ágazatokban már jó néhány éve jelen van, a hazai építőipar most ért el arra a pontra, ahol elkezdheti hasznosítani. A Market Építő Zrt.-nél évek óta külön részleg foglalkozik az adatelemzéssel, amelynek köszönhetően immár 50, valós időben frissülő és bármikor lekérdezhető riporttal dolgozik a magasépítő nagyvállalat. A részletekről Acsai Péter adatelemzési vezetőt kérdeztük.

Igazi megoldóemberként vezette le a Múzeum Mélygarázs és Promenád projektet – Interjú

2022.08.10

Már másfél éve használhatják az autósok és a gyalogosok a Dózsa György út melletti Múzeum Mélygarázst és felette, az egykori Felvonulási téren, a korábban napi több mint ezer autót fogadó felszíni parkoló helyén kialakított gyönyörű Városligeti Promenádot. A Liget Budapest Projekt részeként elkészült beruházást a WHB kivitelezte, az izgalmas részletekbe Nagy Sándor projektvezető avatta be lapunkat.

Ilyen hatással van a klímaváltozás a fiatalokra: nagymintás kutatást támogatott az Indotek Group

2022.07.28

Az UNICEF felmérésében a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban.