2024.07.24, Szerda

Aktuális

A csúcsidőszakban 8-10 ezer ember fog egyszerre dolgozni a Paks II építkezésének helyszínén

2024.07.17

Már most is kilencszázan végzik a kivitelezést Pakson.

Így válik egy szállodaépítés motorjává a fenntarthatóság

2024.06.23

Kiemelkedően magas újrahasznosítási arányt és nagy mértékű megújuló energia felhasználást mutatott fel a szegedi Hotel Gerardus projekt, amely immár egyike a LEED-minősítéssel rendelkező négy hazai szállodának. Az Óbuda Group lebonyolításában és fenntarthatósági tanácsadásával, illetve a Market Építő generálkivitelezésében lezajló beruházás nem csupán emiatt példaértékű, hanem a szereplők együttműködése miatt is, amely nagyban hozzájárult a projekt sikeréhez. A fejlesztés kiemelt szereplőivel beszélgettünk.

Már a Sportnapon is megjelentek a Szabadics vállalati kultúrában tett változásai

2024.06.13

Június 7-én tartotta meg a Szabadics éves Sportnapját. A rendezvény már a következő évek stratégiájának jegyében zajlott.

Átfogó beruházássorozat zárult le Békés barokk ékkövének újjászületésével

2024.06.05

A több mint 250 éves Tisza-kastély a WHB és a Build It generálkivitelezésében újult meg Geszten. A munkálatok egyaránt eredményeztek műszaki és esztétikai felújítást, illetve tartalmi és szolgáltatási megújulást.

Vízbiztonsági kihívások, avagy mit ért a Pureco ESG alapú mérnökszolgáltatáson?

2024.05.31

Komoly szakmai tudását vetette latba ESG jelentésének elkészítésénél a Pureco Cégcsoport, a tapasztalataikból pedig most más is profitálhat.

Hatott a Forma1-es sebesség: lezárult az első ütem a Hungaroringen

2024.05.29

A határidők betartása miatt sokszor napi 24 órában zajlottak a munkálatok, egyszerre 400-500 fő dolgozott a területen, összesen pedig 1500 embernek adott munkát a projekt.

Utolsó ékszerként a nívódíjtábla is felkerült a Hotel Oktogonra

2024.05.28

Mostantól bronztábla is hirdeti a Market munkájának minőségét a Hotel Oktogon Haggenmacher falán.

Magyar cég kivitelezésében épült meg a Siemens Energy új gyára Budapesten

2024.05.23

Az új épület egyik szintjén gázturbina-égőfejeket fognak gyártani, míg a másikon egy duális képzőközpont jött létre.

Tesztekkel garantálják a biztonságot a Paks II. projektben

2024.05.16

A nukleáris iparban bevált gyakorlat, hogy a jelentősebb tevékenységeket próbák és tesztek előzik meg. Nem történik ez másképp az épülő két új paksi atomerőművi blokk esetében sem. Például a reaktortartály a teljes gyártási folyamat alatt mintegy 700 minőségellenőrzésen esik át.

„Jelentős előny lenne a legtöbb nagy magyar magánvállalat számára, amit a KÉSZ Csoport most meglép”

2024.05.07

Nyugat-európai nagyvállalati mintát honosít meg itthon a KÉSZ Csoport. Kozma András és Dale András Martin külső felügyelőbizottsági tagokként új struktúra felállításával kívánják erősíteni hazánk egyik legnagyobb építőipari fókuszú, technológia-vezérelt cégcsoportjának hatékonyságát.

Amikor az építőipar adja a példát: legyen minél több ilyen cég Magyarországon!

2024.04.26

A sárospataki Weinberg 30. születésnapján a vállalat magyar voltát, családias jellegét, versenyképességét, valamint az ügyvezetője példaértékű szellemiségét emelte ki sikerfaktorként az építésügyi miniszter.

Elkészült a paksi 5. blokk első nagyberendezése

2024.04.24

Rövidesen vízi útjára indul Paks II. történetének első elkészült nagyberendezése, az 5. blokk zónaolvadék-csapdája. A 730 tonnás berendezés a Pakson épülő blokktípus egyik, úgynevezett passzív biztonsági berendezése, ami arra szolgál, hogy ha a szinte lehetetlen is bekövetkezne, meggátolja annak káros környezeti következményeit.

Kiemelkedni a versenytársak közül – így működik a marketing egy vezető építőipari cégnél

2024.04.19

Az új megoldások terén élen járó társaságként a WHB a Facebook után a TikTokon is az elsők közt jelent meg a hazai építőiparban, ugyanakkor a marketingkampányai is rendre sikereket érnek el a szakmai megmérettetések során. Az emögött húzódó stratégiáról Szikszai Zsanett, marketing vezetővel beszélgettünk, akinek a pályafutása együtt haladt a WHB fejlődésével, így komoly tapasztalatokra alapozhat a magyar vállalat marketingstratégiájában.

Tájba illeszkedő, túlzások nélküli, korszerű építmény viszi Sopron jó hírét

2024.04.15

A WHB és a FÉSZ konzorciuma által kivitelezett soproni uszodában immár tábla hirdeti az építési projekt minden szempontból sikeres megvalósítását.

Félórás üzemszünet a Magyar Építőknél

2024.04.04

Szombaton kis időre leáll a szerver, a biztonságos működés érdekében.

Otthonfelújítási programtól kastélytörvényig – Lázár János volt a Spakli’21 vendége

2024.07.02

Az ÉVOSZ podcastjének legújabb adásában újra Lázár János építési és közlekedési minisztert kérdezte Bene János.

Pályakezdőként egy nagyvállalatnál? Ilyen a Vasúttechnika a fiatalok szemével

2024.06.15

Három ambiciózus fiatallal beszélgettünk arról, milyen a SWIETELSKY Vasúttechnika munkatársaként megismerni jövendőbeli szakmájukat, de arról is szó esett, hogyan látja jövőjét egy frissen végzett mérnök.

Az évtized egyik legjelentősebb építési beruházását adták át a Duna felett

2024.06.06

Kereken három évvel az alapkőletétel után avatták fel a Duna Aszfalt által kivitelezett Duna-hidat Paks és Kalocsa között, amelynek most a legfőbb mérföldköveire is visszatekintünk.

Várják a jövő infrastruktúra-építőit – augusztusban újra Duna Group Szabadegyetem

2024.06.05

A központi aszfalt-laboratóriumot és az M44-es autópályát is bejárhatják majd a hallgatók.

A jelen innovációi, a jövő kihívásai - a digitális felzárkózás a Proptech fókuszában

2024.05.30

Az AI, a BIM, a fenntartható működés, és az építőipari szereplők bizonytalansága adta a metszéspontját a Proptech Hungary ötödik innovációs rendezvényének. A gondolkodásmód formáló egésznapos bemutató célja az ingatlanpiac digitális transzformációjának felgyorsítása.

Elrajtolt a projekt, befejezik a félbehagyott szekszárdi uszodát

2024.05.28

A VEMÉV-SZER és a LATEREX kivitelezésében egy versenymedencével és egy tanmedencével ellátott uszoda jön létre a szekszárdi gyógyfürdő szomszédságában.

Kósa Olga: „A jó tolmács láthatatlan”

2024.05.27

Járt a világ számos atomerőművében, látta hogyan készül a nukleáris üzemanyag, dolgozott üzemelő atomerőműben, most pedig az Európai Unió egyetlen létesítés alatt álló atomerőművi projektjének csapatát erősíti tolmácsként Kósa Olga.

Különleges projektelemekkel épült meg a Nyíregyházi Állatpark új attrakciója

2024.05.17

A Jégkorszak Interaktív Állatbemutató komplexumát több mint tízezer négyzetméteren kivitelezte a KE-VÍZ.

Most nyeri el igazi ékeit a Budavári Palotanegyedben újjáépülő József főhercegi palota

2024.05.13

A tető fedésének leglátványosabb része, a díszműbádogos munka zajlik a József főhercegi palota projektjében, amelyet a Magyar Építő kivitelez.

Bánki Attila: Ebben a projektben minden izgalmas

2024.04.29

Szenvedélyesen szereti a munkáját, az atomerőművi nagyberendezésekért szinte rajong Bánki Attila. Hatalmas élmény volt számára a Paks II. Atomerőmű első nagyberendezése, a zónaolvadék-csapda gyári átvétele. Most egyebek mellett ennek Paksra szállítását készítik elő. A Paks II. Zrt. programelem-felelősét már gyerekkorában magával ragadta az atomenergia világa.

Paks II: elrajtolt a reaktortartály gyártása

2024.04.26

Napokkal ezelőtt érkezett hír az első paksi óriásszerkezet, az olvadékcsapda elkészültéről, most pedig már el is rajtolt a következő, a reaktortartály kivitelezése.

A kreatív gondolkodáshoz méltó központot nyert a Bosch Budapesten

2024.04.24

Az Építőipari Nívódíjjal jutalmazott projektben nem csupán a volumen miatt születtek páratlan megoldások a Market generálkivitelezésében és az Óbuda Group lebonyolításában.

Múlt és jövő is teret kapott Kőbánya Építészeti Díjának átadásán

2024.04.18

Első ízben adták át Kőbánya Építészeti Díját, ahol többek között a Market Építő Zrt. által kivitelezett Bosch Budapest Innovációs Kampusz is dicséretben részesült.

Építőiparosként és zempléniként is sikerre ítélve – interjú Derczó Istvánnal

2024.04.12

A 90 százalékban versenypiacon működő Weinberg 30 éve minőségi szereplője a magyar építőiparnak, több iparág meghatározó beruházóinak is visszatérő partnerként dolgozva. A klasszikus csarnoképítő vállalatból mára nagy bonyolultságú projekteket kivitelező céggé sikerült fejlődniük, ám a szaktudás mellett legalább ekkora súlyt fektetnek az emberközpontúságra és a folytonosságra. A zempléni térség lokálpatriótájaként is élen járó alapító-tulajdonossal, Derczó Istvánnal beszélgettünk.

Elstartolt az Év Építőipari Marketingkommunikációs Eseménye

2024.03.27

Az ÉVOSZ Médiatagozata által első ízben szervezett konferencián az ágazat kommunikációs és marketing szakemberei teszik le egy közös tudástár alapjait.