2022.01.24, Hétfő

Aktuális

Csúcskategóriás technológiával épült meg hazánk legnagyobb előregyártó üzeme

2022.01.18

A Viastein Kft. beruházásában 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok jött létre, amely által a magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport jelentősen csökkenti projektjeinek költségeit és építési idejét.

A Magyar Zene Házánál mindent be kellett vetnie a Hónap Mérnökének

2022.01.01

A családi házas projektek szeretete hozta be a szakmába, és az ország legjelentősebb beruházásaiban is az ott szerzett tudást kamatoztatja a decemberi Hónap Mérnöke. Papatyi Balázs úgy látja, a Magyar Építő Zrt. teljes szakmai génállománya benne volt a Magyar Zene Háza megalkotásában, amelynek minden egyes lépése új leckéket hozott.

A legmodernebb megoldásokkal újult meg Nógrád megye impozáns temploma

2021.12.28

A Cemix Hungary különleges terméke egyetlen munkafolyamattal váltja ki a glettelést, a műanyag szálazást, majd újabb glettelést – így komoly megtakarítást hoz a költségekben és a munkában is. Megnéztük, hogy működött a Renti az eszközt először alkalmazó DOR-PET számára Nógrádszakálon.

A legemlékezetesebb projektek: 30 éves a Ke-Víz 21 Zrt.

2021.12.23

A KE-VÍZ 21 Zrt. munkatársai segítségével végigutazhatnak 30 év projektjén. Út és hídépítés, magasépítés, illetve mélyépítés-vízgazdálkodás területen megvalósult legkiemelkedőbb építkezéseket vették sorra a megszólalók.

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd

2021.12.21

A Magyar Közút fényfestéssel varázsolta zöld színűre a híd pesti hídfő felőli pilonját és ferdekábeleit.

Szakképzés, gépesítés, digitalizáció: ezek a hatékony építőipar kulcsai – Interjú a Layher Kft. ügyvezetőjével

2021.12.16

A Layher Kft. 18 éve van jelen Magyarországon a németországi anyavállalat részeként, amely állványrendszereket gyárt és forgalmaz. Interjúnkban a leányvállalat ügyvezető igazgatójával, Serdült Sándorral beszélgettünk fontos és aktuális – nemcsak az állványozási szektort, hanem a teljes építőipart érintő és befolyásoló - kérdésekről.

Másfél évtizedes munka érik be: végre megépülhet a Gellért-hegyi Sikló

2021.12.15

A Gellért-hegyi Sikló története kacskaringós úton haladt a jelen felé. Sok-sok jogi és pénzügyi probléma állta útját a beruházásnak, ám most már látni a fényt az alagút végén. Az alagút ebben az esetben nem csak szimbolikus, valóban felépülő elemről van szó. A folyamatosan átíródó, ám hamarosan testet öltő projekt részleteiről Walton Imre építésszel, a Gellérthegyi Sikló Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Folytatódik az Indotek Group plázafelújítási programja - Interjú Lelkes Lászlóval

2021.12.08

Szeged, Kaposvár és Szolnok után Győrben és Pécsen folytatja a munkát az Indotek. A bevásárlóközpontok ráncfelvarrása során fontosak a vezető trendek, de elsősorban a magyar viszonyokhoz és igényekhez igazodik a cégcsoport.

Már a befejező szakipari munkák zajlanak az Andrássy út új szállodájában

2021.11.15

A 135 éves fővárosi műemléképületet megújító projektet a kivitelező Market Építő Zrt. és a termékeket szolgáltató Cemix szemszögéből is megvizsgáltuk.

Nemzeti színekbe öltözött Európa egyik legnagyobb kézicsarnoka

2021.11.09

A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős a Market által kivitelezett multicsarnokban.

Már a Weinberg is tudja, mi kell a mosolyhoz

2021.10.29

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok – a láncolathoz a Weinberg is csatlakozott.

Várakozáson felüli lett a hangzás Magyar Zene Házában - videóval

2021.10.18

A Magyar Építő kivitelezésében épülő létesítmény egyedülálló hangdómmal jön létre, amely ebben a méretben, állandó jelleggel nem található sehol máshol a világon.

Törni kell az utat, szakemberekre van szüksége az építőiparnak!

2021.10.05

A KÉSZ Metaltech Kft. egyedülálló homlokzattervező képzést támogat: utánajártunk, hogy mitől egyedi a Pécsi Tudományegyetemen induló szakmai munka.

Innovatív hegesztőrobot-rendszerrel gazdagodott a Weinberg’93 Építő Kft.

2021.09.30

Hamarosan Magyarországra is megérkezik a vállalat számára kifejlesztett új hegesztőrobot.

A Zemplénkő úgy ér el sikereket, hogy nem akar túlnőni önmagán: interjú a Hónap Mérnökével

2021.09.29

A regionalitás a mai napig markánsan meghatározza a cég életét; nemcsak a munkák elhelyezkedését illetően, hanem a munkatársak összetételét is kijelöli a helybéliség, valamint az ebből fakadó ismeretség és egymás támogatása. A Zemplénkőről és a közös célok összetartó erejéről Beke Péterrel beszélgettünk.

Szerb piacra lépett az Indotek Group: 5 belgrádi üzleti park 11 prémium irodaházát vásárolták meg

2022.01.13

122 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel rendelkező irodaházcsomaggal bővül a társaság portfóliója.

Trenddé vált a NIF-nél minden évben több mint 100 kilométer gyorsforgalmi út átadása

2021.12.30

Hány év előkészület kell ahhoz, hogy évente rekordmennyiségű gyorsforgalmi út épüljön? Hogyan kapott egy új város hosszú idő óta először teljesen új villamoshálózatot? Hogyan érheti el a Balaton turisztikai vonzereje a nyugat-európai tavakét? Évértékelő interjú Nagy Róberttel, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) vezérigazgatójával.

Orvosi eszközökkel segítette a légimentőket a Swietelsky Vasúttechnika 

2021.12.23

Az adományt a beteg gyermekeket segítő Országos Egyesület a Mosolyért közhasznú egyesület kapta, amely orvosi, egészségügyi eszközöket vásárolt belőle a Budaörsi Légimentő Bázisnak.

Megújult épületrészben folytatódhat a gyermekklinika kis betegeinek ellátása

2021.12.22

Az Indotek Group is hozzájárult a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő korszerűsítésének megvalósulásához.

Új üzletággal bővült a Leier Hungária: megnyitott a Leier FIT-WELL Club

2021.12.20

A Leier új területre lépett, mellyel példát mutat környezetének, partnereinek és kollégáinak az egészséges életmód tudatos terjesztésével.

Elkészült a világon egyedülálló szerkezettel megépített Magyar Zene Háza - fotókkal

2021.12.16

A Magyar Építő által kivitelezett épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

Építőipari Mesterdíjjal jutalmazták a Weinberget a repülőhangár építéséért

2021.12.14

A szélestörzsű repülőgépek teljes körű kiszolgálására és szervizelésére is alkalmas létesítmény acélszerkezet gyártási és szerelési munkájáért kapta az elismerést a Weinberg.

Zsalu, vas és beton, erről szól a szerkezetépítés, mégis mindig van benne valami csavar – interjú a Hónap Mérnökével

2021.11.28

Első munkahelyén dolgozik, de ennek már 14 éve. Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) létesítmény főmérnöke nem egy „ugrálós fajta”, de nem csak ez tartja a cégnél csaknem másfél évtizede. Munkája olykor saját maga számára is egyhangúnak tűnhet, ám mindig jön valami csavar, ami átírja a megszokott forgatókönyvet.

Teniszütőt ragadtak a Ke-Víz 21 Zrt. munkatársai: ilyen a cég sportos oldala

2021.11.10

A második tenisznap is sikerrel zárult a Ke-Víz 21 Zrt. munkatársai szerint.

Három évtizedes hazai fennállását ünnepelte a PERI

2021.11.08

Bár 2020-ban érte el a zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatással foglalkozó PERI magyarországi leányvállalata a harmadik X-et, az ünneplést a pandémia miatt az idei évre halasztották. A 30. évfordulóból így lett 31., és a „három az egyben” szellemében születésnap, termékbemutató workshop és Oktoberfest.

Így működik együtt a kreativitás és a mérnöki tudás a Market 6.0 székházban – Galéria

2021.10.19

Az Irodaházak Éjszakáján bejártuk a piacvezető magasépítő vállalat központját: a Market 6.0 a cég minden szakmai tudását és tapasztalatát magában hordozza.

A Szeged Plazát, a Kaposvár Plazát és a Szolnok Plazát is felújította az Indotek Group

2021.10.07

A legnagyobb hazai bevásárlóközpontokat üzemeltető ingatlanpiaci társaság a felújítások során figyelembe veszi a plázák régióban betöltött szerepét, a városképet, illetve a helyi igényeket is.

Így újult meg Sopron egyik legszebb barokk épülete

2021.09.30

A Cemix által alkalmazott WTA szárító vakolat rétegrend a nedves, sóval terhelt épületek esetén a legjobb megoldásnak számít.

Így alakul az ingatlanpiac az Indotek Group szerint

2021.09.30

Az Indotek Group stratégiája mellett arra is kitértek, milyen változások figyelhetők meg az irodaszektorban.

Szabadics Ride Company Challenge: ismét megmérkőztek a cégek az ország egyik legnagyobb sporteseményén

2021.09.27

A Szabadics Zrt. két csapattal indult, egy női csapattal hobbi és egy férfi csapattal verseny kategóriában.