2022.09.25, Vasárnap

Aktuális

Látványos fotókon az organikus építészet jegyében felépült Hungarikum Hotel - galéria

2022.09.12

A ZÁÉV és a FERROÉP kivitelezésében létrejött szálloda kívül és belül egyaránt figyelemre méltó elemeket tartalmaz.

Közösen dolgoznak a mérnöki utánpótlásért: együttműködést kötött a Szabadics Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem

2022.09.05

A Szabadics Zrt. megkezdi részvételét az egyetemi képzés gyakorlati oktatásában.

Kis-Balaton Építő Tábor: ötödszörre is megrendezték az ország egyik legegyedibb táborát

2022.08.23

A Holnapocska Táborban otthonra lelő Kis-Balaton Építő Tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósul meg.

„Ebből a minőségből senki sem szeretne engedni” – így működik a magyar útépítés egyik zászlóshajója

2022.08.08

A túlzott hierarchiától mentes, rugalmas szerkezetre, több évtizedes szakmai rutinra és az egész országot lefedő gyártókapacitásra alapozza sikereit az EuroAszfalt Kft., amelyet ezúttal a műszaki igazgatója segítségével mutatunk be. Tompos Attila egy folyamatosan változó mátrixként látja az útépítést, amelyben szerinte igenis megteremthető a fiatalokat megszólító vonzerő.

„Szívügyünk az iparág érdekessé tétele” – interjú Metykó Tiborral és Gyenese Balázzsal

2022.07.12

Az építőipar és a KÉSZ Csoport társadalmi megítélése együtt javul - a KÉSZ megítélésének javulása pedig meg is előzi az ágazati átlagot. Ennek okairól, a klasszikus építőipari kommunikáción túllépő ötletekről és megvalósításukról szól a KÉSZ Csoport marketing és vállalati kommunikációs igazgatójával és HR igazgatójával készített interjúnk.

Életeket mentett a Magyar Közút munkatársa - videó

2022.07.04

A Magyar Közút káli mérnökségének művezetője nemcsak a családot mentette meg egy esetleges tragikus balesettől, hanem még a defektes autót is sikerült kiszednie a forgalomból.

Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója

2022.06.27

Bukarest fejlődő üzleti negyedében található épület 3 szintes mélygarázzsal és 13 emelettel rendelkezik.

A művészetekhez is jól kapcsolódik a tégla – Így kerültek Wienerberger téglák a Műcsarnokba

2022.06.22

A tégla az egyik legrégebbi és egyben leggyakoribb, időtálló építőanyag. A legtöbben így is közelítik meg és gondolataikban felhasználását mindig a házakhoz, a ház körüli munkákhoz, a felújításokhoz kötik. Ennek ellenére számos nem mindennapi, sőt, meglepő helyen is felbukkan, így például a nemrég nyílt II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon a Műcsarnokban.

A világon egyedülálló próbakomplexum jött létre az Eiffel Műhelyházban

2022.06.16

Az EBH által kivitelezett öt új nagyszabású próbaterem mindegyike hangszigetelt és klimatizált, valamint jelentős tűzvédelemmel is rendelkezik.

Számos sikert is ünnepelhetett a Magyar Építő a már hagyománnyá vált Építő Napon

2022.06.13

A rendezvényre május 19-én került sor, otthonául pedig akárcsak tavaly, a természetközeli Lázár Lovasparkot választották Domonyvölgyben.

Újabb nagyszabású projekt ért célba a Városligetben: ma nyílik meg a Néprajzi Múzeum - galéria

2022.05.23

A ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. kivitelezésében több szempontból is különleges épület jött létre.

Hatékonyságnövelés Lean-módszerrel: az autóiparból érkező módszertant az építőiparban fejleszti tovább a Market

2022.05.19

A Lean egy vállalatszervezési, termelésirányítási módszer, amelynek célja, hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit vagy nyújtson szolgáltatást.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

2022.05.17

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Újabb lendületet kap a BudaPart: rozsdaövezeti akcióterületté nyilvánították a helyszínt

2022.05.10

A Kopaszi-gátnál épülő városnegyed új besorolása a lakásvásárlóknak is kedvez, mert az épülő ingatlanok után visszaigényelhetik az öt százalékos áfát.  

Ezek a projektek jelentősen formálják a fővárost, egymillió fejlesztés alatt álló négyzetméterért felel a Property Market

2022.05.03

Többek között új városnegyedet fejleszt a Market Csoport leányvállalata.

Új ügyvezető igazgató a HBM élén

2022.09.09

Hat év után távozott posztjáról Kaltenbacher Tamás, a HBM Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat vezetését Stötzer István, a HBM beszerzési igazgatója látja el 2022. augusztus 1-től.

Új dimenziót nyithat az építőiparban ez az eszköz - interjú a Market adatelemzési vezetőjével

2022.09.01

Más ágazatokban már jó néhány éve jelen van, a hazai építőipar most ért el arra a pontra, ahol elkezdheti hasznosítani. A Market Építő Zrt.-nél évek óta külön részleg foglalkozik az adatelemzéssel, amelynek köszönhetően immár 50, valós időben frissülő és bármikor lekérdezhető riporttal dolgozik a magasépítő nagyvállalat. A részletekről Acsai Péter adatelemzési vezetőt kérdeztük.

Igazi megoldóemberként vezette le a Múzeum Mélygarázs és Promenád projektet – Interjú

2022.08.10

Már másfél éve használhatják az autósok és a gyalogosok a Dózsa György út melletti Múzeum Mélygarázst és felette, az egykori Felvonulási téren, a korábban napi több mint ezer autót fogadó felszíni parkoló helyén kialakított gyönyörű Városligeti Promenádot. A Liget Budapest Projekt részeként elkészült beruházást a WHB kivitelezte, az izgalmas részletekbe Nagy Sándor projektvezető avatta be lapunkat.

Ilyen hatással van a klímaváltozás a fiatalokra: nagymintás kutatást támogatott az Indotek Group

2022.07.28

Az UNICEF felmérésében a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban.

Látványos kisfilm foglalja össze, miért különleges az Esztergomi Bazilika felújítása

2022.07.04

A Layher Kft. filmjében a résztvevő szakemberek mesélnek a grandiózus projektről.

A Szabadics Zrt. részvételével egy új hegy és egy új versenyszám színesíti a Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros fesztivált

2022.07.01

A Szabadics Ride Company Challenge idén is várja a céges csapatokat.

A Magyar Zene Háza ikonikus megjelenéséhez a Weinberg acélszerkezete is hozzájárult, most díjjal ismerték el

2022.06.24

Acélszerkezeti Nívódíjjal jutalmazták a Weinberg ’93 Kft. munkáját, amellyel elérték az épület organikusan hullámzó formáját.

Leleplezték az óriástojással és mozgó előadóteremmel létrejött kecskeméti campus Nívódíj emléktábláját

2022.06.17

A világszínvonalú oktatási épület megvalósulásához a ZÁÉV Építőipari Zrt. fővállalkozóként járult hozzá.

A modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazták

2022.06.13

A Wienerberger által alapított díjakat olyan projektek kapták a világ minden tájáról, amelyek innovatív tervezési és építészeti koncepciójukkal, a tégla okos felhasználásával, valamint esztétikai megjelenésük, formájuk és kialakításuk magas színvonalával nyűgözték le a zsűrit.

A legmagasabbtól a legmélyebbig, a legnagyobbtól a legkomplexebbig - a KÉSZ Metaltech Magyarország legjelentősebb építkezésein is részt vesz

2022.05.26

Van olyan projekt, ahová 18 ezer tonna acélt építettek be, van, ahol pedig 140 ezer négyzetméternyi homlokzatot szereltek fel – ezekről a hazai fejlesztésekről, valamint a KÉSZ Metaltech Kft. nemzetközi projektjeiről is szakmai előadásokat tartottak egy nívós rendezvényen, a Metal.Meet-en, ahol Barócsi Róberttel, a KÉSZ Csoporthoz tartozó cég ügyvezetőjével is leültünk beszélgetni.

Belépett az olaszországi ingatlanpiacra az Indotek Group

2022.05.19

Az ingatlanpiaci befektető társaság tovább terjeszkedik Dél-Európában.

Ismét kíváncsiak voltak, hogyan működik modern üzemként a Weinberg

2022.05.18

Ezúttal az új hegesztőrobot-rendszer is bemutatkozott az érdeklődők előtt.

A Mathias Corvinus Collegiumnak köszönhetően újul meg a debreceni Aranybika: indul a tervpályázat

2022.05.13

A szocializmus alatt felépített szárnyat elbontják, helyére a restaurálásra kerülő másik épületrészhez méltó új szárny épül.

Magyar kézbe került az autópálya-koncesszió

2022.05.06

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre.

Nagyszabású épülettel gazdagodik a Gellért-hegy, és az ország épített örökségének számos fontos része újul meg – interjú Orbán Balázzsal

2022.05.02

Megőrizni Magyarország épített örökségét, és lehetőséget adni a magyar építészetnek arra, hogy új, egyedi és saját irányt találjon önmagának – talán így lehetne legjobban összefoglalni Orbán Balázs államtitkár, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnökének gondolatait az ágazat következő éveiről. Orbán Balázs az MCC új, a Gellért-hegyen felépülő központi épületéről tartott szakmai konferencián adott interjút lapunknak.