2018.12.19, Szerda

Aktuális

A meglévő hőszigetelés hatékonysága újabb réteggel fokozható

2017.05.10

Az első homlokzati hőszigetelések 20-30 éve védik az épületeket: ezek az átlagosan 4-6 centiméter vastag rendszerek már nem felelnek meg a mostani hőtechnikai előírásoknak és az elvárásainknak sem.

Két és fél év múlva már használhatjuk az M44-es leghosszabb szakaszát

2017.05.05

A Hódút és a Duna Aszfalt, valamint az Euoroaszfalt, Swietelsky, Soltút, A-Híd alkotta konzorcium is ütemterv szerint halad az összesen 62 kilométeres szakaszon.

Elkezdte a kaposvári sportcsarnok építését a ZÁÉV és a Fertődi Építő

2017.05.04

A volt téglagyár területén háromszintes, közel tízezer négyzetméteres alapterületű sportcsarnok jön létre.

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

2017.04.28

A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos út, a projektben hat település tehermentesül az átmenő forgalom alól.

Látványos szakaszához érkezett Érden a vasútépítés

2017.04.17

Április elején az A-Híd beépített két vasúti hídprovizóriumot, hogy az állomáson végzett felújítás közben is haladhasson a forgalom.

Átadták a 155 milliárd forintos gumiabroncsgyárat Gyöngyöshalászon

2017.04.07

A Market által felépített gyárban személyautó-, teherautó- és buszabroncsokat termel európai és nyugat-ázsiai piacokra az Apollo Tyres. A cég elnöke szerint a világ legkorszerűbb gumiabroncsgyára jött létre Gyöngyöshalászon.

„Többé nem állhatunk meg!” – így születik újjá az útügyi szabályozás

2017.04.01

Sokéves lemaradást kellett hat hónap leforgása alatt behoznia a magyar útügyi szakmának a szabályozás átfogó megújításával. A több mint száz szakértő munkáját a közútkezelőnek kellett összehangolnia, az új rendeletek születéséről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesét, Szilvai Józsefet kérdeztük.

Elkészült a 21-es út új sávjaival a HE-DO és a Swietelsky

2017.03.21

A Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő útnak immár mindhárom szakaszán a régi sávok felújítása van a középpontban.

Zenélő útszakaszokkal valósul meg Kaposvár gyorsforgalmi elérhetősége

2017.03.17

Az R67-es gyorsút a Soltút és a Strabag kivitelezésében épül meg a 67-es út négysávosításával és egy formabontó technológiával.

A top tízből a top ötbe ugrott a ZÁÉV

2017.03.13

Speciális szerkezetével sikeresen csillapította az építőipar hullámait, és a nehéz időkben is megmaradt biztos fizetőnek az alvállalkozók szemében a ZÁÉV. A magyar cég vállalkozási igazgatójával készített interjúnk a 68 éves társaságnak és az ágazatnak is pozitív jövőképet vázolt fel.

Átadták a Market kivitelezésében készült érdi bevásárlóközpontot

2017.03.02

A Spar Magyarország mintegy 4,1 milliárd forintos beruházásában csaknem 7 ezer négyzetméteres áruház épült Érd-Parkvárosban.

Sikeres a XI. Pollack Expo: visszatértek az anyaggyártók

2017.02.24

A pécsi rendezvényen dr. Perényi László Mihály főszervezővel beszélgettünk az építőipar helyzetéről, valamint az expo és az oktatás kapcsolatáról.

Így néz ki Északkelet-Magyarország 101 milliárdos fejlesztési programja

2017.02.23

Közép-Európában egyedülálló szórakoztatóközpont épül, várak és fürdők újulnak meg, sétányok és látogatóközpontok épülnek, villamosítják a térség egyik fontos vasúti vonalát a nagyszabású turisztikai programban.

A vállalati szféra és a felsőoktatás kapcsolatát erősítette az A-Híd

2017.02.22

Esettanulmányi versenyt szerveztek egyetemi hallgatóknak Győrben. Az első és második helyezett csapat tagjai a rendezvény támogatóinál, az ELMŰ-nél és az A-Hídnál gyakornokoskodhatnak.

A Duna Aszfalt ismét a legmegbízhatóbb cégek között

2017.02.20

A magyar mélyépítő harmadszor nyerte el a Bisnode AAA tanúsítványt, ezzel a pénzügyileg legszilárdabb lábakon álló vállalatok közé tartozik.

Februárra készül el a diósgyőri stadionnal a Market

2017.05.05

Osztható rendezvénytérrel, sky boxokkal és fűthető pályával épül a 15 ezres aréna, melynek tervezésébe a szurkolótábort is bevonták.

A Colas Alterra végzi el a Liget Budapest miatt szükséges közműátépítést

2017.05.05

Három trolibuszjárat felső vezetékét, valamint egy vízvezetéket is át kell helyezni rövid időn belül. A munkát a Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum építése indokolja.

Nyolc állomás is megújul a 68 milliárd forintos Pest megyei vasútfejlesztésben

2017.05.03

Két nagyberuházás kezdetét ünnepelték Budafokon szerdán: elhelyezték a Kelenföld–Százhalombatta vonal pályakorszerűsítése, valamint az ezen a szakaszon telepítendő biztosítóberendezés és ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer alapkövét.

Magasépítő technikus diákokat támogatott az A-Híd

2017.04.28

A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál adott otthont az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének, ahol a legjobban teljesítő tanulókat táblagépekkel jutalmazta a cég.

A ZÁÉV kivitelezésében indult el a Testnevelési Egyetem újjáépítése

2017.04.12

A beruházásban egy 13 éve üresen álló épületből születik meg a megújuló egyetem központi épülete.

Közgép – az utolsó kapcsolja le a villanyt!

2017.04.03

A hazai „kritikus” sajtó vagy nem akar, vagy nem szeret azzal foglalkozni, hogy az utóbbi időszakban a szinte irreálisan olcsó és több esetben a valós képességeket sajátságosan értelmező ajánlataival a Közgép Zrt. meglehetősen gyorsan tönkretette magát. Pedig mára kijelenthető, hogy vélhetően a legjobban maga a Közgép Zrt. vezetősége jönne zavarba, ha a társaság valamelyik „érdekes” ajánlata következtében nyertesnek hirdetné ki a pályáztató. A Közgép Zrt. rövid távú vesszőfutását az M4-es pályázata zárhatja le.

Szuperpontos munkaerő a Terránnál: ipari robotok szállnak be a gyártásba

2017.03.28

A tetőcserépgyártó hazánkban egyedülálló fejlesztése mellett erdélyi gyárépítéséről, a lakásépítési hullám hatásairól és új termékeiről is beszámolt keddi sajtótájékoztatóján.

Az építőipar legismertebb cégeivel tartott szakmai napot az Ybl

2017.03.21

Az előadások, szakmai bemutatók mellett állásbörze és gyakorlati lehetőségekről szóló tájékoztatás is segítette a diákokat. A korábban kevés részvevőt vonzó szakmai napot sikeresen gondolták újra az Ybl hallgatói, az új irányvonalakról Kincses Péter főszervezőt kérdeztük.

LafargeHolcim: így építkezik, aki komolyan veszi a fenntarthatóságot

2017.03.13

A francia és svájci gyökerű LafargeHolcim 2003-ban hozta létre alapítványát, mely jól átgondolt elvek mentén küzd a fenntarthatóságért, s eszerint értékeli az építészeti pályázatára beérkező projekteket is: a gazdaság, a környezet és a társadalom szempontjait egyaránt figyelembe veszi.

„Amit a német és osztrák építőipar megoldott, a magyar is meg fogja oldani”

2017.03.08

Miért nőnek drasztikusan az alapanyagárak? Mennyi munkás hiányzik a növekedésnek induló ágazatból, és tízből hány csábítható haza béremeléssel? Milyen feltételek kellenek az alacsony hatékonyság növeléséhez? Miért okoz gondot, hogy az iparág tele van négy főnél kisebb létszámú cégekkel? – többek közt ezekre a kérdésekre kereste a választ a hazai magasépítés első ízben megrendezett konferenciája.

Így áll össze a több mint 1500 milliárdos vasútfejlesztés

2017.03.02

Az IKOP és a CEF kereteiből egyrészt a törzshálózat, másrészt az állomások és az elővárosi vonalak épülnek újjá.

A ZÁÉV építi fel a Pallas Athéné Egyetem campusának első elemét

2017.02.24

A Kecskeméten kialakuló új campus-komplexum összesen öt épületből áll majd, a most kihirdetett oktatási épület már jövő augusztusra elkészül.

Ismét gyárába invitálja a diákokat a Duna-Dráva Cement

2017.02.23

A váci cég környezetvédelmi vetélkedőt szervez középiskolásoknak, mely során bepillantást nyerhetnek a gyár életébe és értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Új névvel adták át a budapesti úszópalotát

2017.02.21

A Market Építő a szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül készült el a vizes vb központi létesítményével.

Idén 144 milliárd forintból újítják fel a közutakat

2017.02.13

A tavalyi 69 milliárd forinthoz képest jelentősen emelkedik a ráfordítás, összesen több mint 1200 kilométernyi útburkolatot fejlesztenek.