2021.09.26, Vasárnap

Aktuális

Egyedülálló lakóprojektet kivitelez a Grabarics Rákospalotán

2019.03.11

A lakótömbök nagy kertekkel és emberléptékben készülnek a Grabarics Development fejlesztőcég beruházásában, élhető teret biztosítva a lakóknak.

Kiderült, melyik vállalat újítja fel az M3-as metró déli állomásait

2019.03.05

A 24 milliárd forintos projekt során öt állomást fejlesztenek és építenek át. A munkálatok során a két sínpálya közül egyet naponta kétszer is üzemképes állapotba kell majd hozni, hogy a többi szakaszon közlekedő járatok eljuthassanak a kocsiszínbe.

Nagyot lépett a Ke-Víz a zöld útépítés irányába

2019.02.26

Az aszfaltkeverés fejlesztésénél számos gazdasági és környezetvédelmi szempontot érvényesített az építőipari cég.

Minél többet segítesz, annál jobban élsz – az építőiparban is működik!

2019.02.20

Akár hajnali 2 és 4 között is megoldanak egy problémát, a vevőnek nem terméket akarnak adni, hanem hozzásegíteni egy szép nappalihoz. Markovich Bélát a rekordokat döntő Mapei Kft. 2018-as évéről kérdeztük, de szokás szerint az eredeti témától sokkal messzebbre jutottunk.

Így lett a mélyépítés meghatározó szereplője egy 8 fővel induló cég

2019.02.16

Idén ünnepli alapításának 30 évfordulóját a Dunántúl egyik jelentős építőipari vállalata: a Szabadics Zrt. portfóliója a Kis-Balaton évtizedes vízrendezési munkáitól az új zalaegerszegi autóipari tesztpálya építkezéséig terjed. A jubileum kapcsán adott interjút lapunknak Szabadics Zoltán igazgatótanácsi elnök, aki maga is 25 éve dolgozik a cégnél.

46 éve van a szakmában a Mesterek Mestere

2019.02.15

Pénteken negyedszer rendezték meg az Országos Építőipari Szakember Találkozót a budapesti Lurdy Házban.

A Párisi Udvarban beszélgettünk a Hónap Mérnökével

2019.02.14

Húsz éve oszlopos tagja a Market Zrt.-nek, műszaki ismerete egyedülálló, de vele interjúzva sokkal inkább a szerénysége és elhivatottsága a szembetűnő. Miközben profin vezérli az ország legjelentősebb építőipari projektjeit, az alvállalkozókkal is közvetlen viszonyt ápol. Interjú a Hónap Mérnökével, Bajnok Sándorral.

Tram-train: már idén elkészülnek a hódmezővásárhelyi pálya legfontosabb részei

2019.02.11

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti vasúti és villamos-összeköttetést megteremtő közlekedési beruházáson a Strabag, a Swietelsky, a Sade, illetve a Délút is dolgozik.

2019 az útügy éve: ünnepségsorozattal vonzza a fiatalokat a 25 éves MAÚT

2019.02.07

Családi napra és tudományos szimpóziumra is készül az ismét az új műszaki előírások kiadására fókuszáló szervezet. Lapunknak adott interjújában Nyiri Szabolcs elnöksége legfontosabb céljairól is beszámolt.

Márciusban kiderül, hogy fog kinézni az új Közlekedési Múzeum

2019.02.04

Az intézmény megnyitása 5 év múlva reális, a területre új vasúti megállót is terveznek.

Jövő nyárra befejeződik a vasúti felújítás Százhalombatta és Ercsi között

2019.01.24

A Mészáros és Mészáros és a Vasútépítők munkájának köszönhetően 15,7 kilométer hosszan bővül ki a pálya, fél évvel későbbre pedig már Pusztaszabolcsig elkészül a korszerűsítés.

Fontos nemzetközi szervezetben képviseli Magyarországot a Spányi Partners

2019.01.18

Az itthon még alig ismert építőipari költségtervező szakmában dolgozók világszerte hozzájárulnak az építkezések alapos előkészítéséhez és a nem kívánt kimenetelek elkerüléséhez.

Így fog kinézni Ferihegy 5 év múlva

2019.01.15

Ugyan a végleges formatervek még nem látszanak, de a repülőtér vasútállomásának helyszíne és a hármas terminál tervezett alakja is kivehető a nyilvánosságra hozott grafikákon.

Tavaszra készül el az 1-es villamos új szakaszával a Colas Alterra és a Siemens

2019.01.11

A forgalom pedig nyáron indulhat meg a Fehérvári út és az Etele tér között.

Ilyen lesz a régi-új Pénzügyminisztérium főhomlokzata

2019.01.04

A Budai Várban zajló látványos projekt tervezési feladatainál az építészeti örökség és a modern funkciók közötti egyensúly megtalálása a kulcs.

Magyar aréna lett az év stadionja egy nemzetközi versenyen

2019.03.08

A Market által kivitelezett 15 ezres stadion többek közt orosz, kínai, török és ausztrál létesítményeket utasított maga mögé; tavaly egy 80 ezres stadion nyert.

Márciusban elrajtol Komáromban az óriás-akkumulátorgyár építkezése

2019.02.28

A 239 milliárd forintos fejlesztéssel felépülő 117 ezer négyzetméteres gyárban elektromos autókhoz készülnek majd az alkatrészek.

Kulcsterület a magyar építőiparban, mégsem beszélünk róla

2019.02.24

Szinte kizárólag akkor lehet hallani róluk, amikor gondot okoz a kapacitáshiányuk, pedig kulcselemeket szolgáltatnak, és egyre nő a jelentőségük a nagy projektekben. Ráadásul van közöttük egy olyan magyar cég, amely innovatív megoldásaival sikerrel veszi fel a versenyt a nála jóval nagyobb versenytársakkal. A szerkezetépítés fő kérdésköreit a KÉSZ Csoporthoz tartozó DVB Kft. ügyvezetőjével, Török Mihállyal jártuk körbe.

ÉVOSZ 30: nagy szükség van az Építőipari Nívódíjra - galériával

2019.02.18

Tavaly év végén hirdették ki az Építőipari Nívódíj győztes pályázatait, a projektek részletes bemutatására pedig egy külön rendezvényen került sor, ahol az ÉVOSZ is kerek évfordulót ünnepelt.

A DVTK és a MOL Vidi stadionja is nyerhet az egyik legnagyobb nemzetközi versenyen

2019.02.15

Most először ítélhetik oda magyar építménynek az Év Stadionja címet. Egy díjat a szakmai zsűri, egyet pedig a közönség szavazatai alapján osztanak ki március elején.

Már a nyitás előtt bejártuk az új Nemzeti Táncszínházat - fotók

2019.02.15

A ZÁÉV kivitelezésében egy korábbi ipari épületből született meg a magyar táncművészet új központja a MIllenárison.

A Szabadics szívügyének tekinti a zalakarosi fürdőfejlesztést

2019.02.13

Egyedülálló sós medencével már idén nyárra elkészül a Zalakarosi Gyógyfürdő megújult épülete. Lapunknak adott interjújában az építkezés jelenlegi állásáról és a kihívásokról Szabadics Roland, a projekt építésvezetője számolt be.

Szabadstrand létesülhet a Római-parton

2019.02.09

A strand megvalósíthatóságának megállapítása után elkészülhetnek a kialakítására vonatkozó részletes tervek.

Egy lépéssel közelebb került az Új Duna-híd megépítése

2019.02.07

Előrelépés történt a Dél-Pestet, Észak-Csepelt és Dél-Budát összekötő 2x3 sávos híd megvalósításának tervezési fázisában.

Ezek a nemzetközi innovációk határozzák meg az építőipart

2019.01.28

A Market Építő Zrt. több mint száz fős delegációval vett részt a világ egyik legjelentősebb expóján, mely idén minden szempontból rekordot döntött.

Összekapcsolják a metróval a HÉV-et a Kálvin-téren

2019.01.24

A H7-es csepeli és és H6-os ráckevei gyorsvasutat a föld alatt, a Soroksári út vonalán tervezik bevezetni Budapest belvárosába.

BMW-gyár: óriási tereprendezési munkákra készülnek Debrecenben

2019.01.16

Kiírták a közbeszerzést a város egymilliárd eurós autóipari csúcsberuházási helyszínének előkészítésére.

Saját fejlesztéssel jutott a Lexus szintjére ez a magyar építőipari cég

2019.01.12

Tíz évnyi verejtékes munka van a Spányi Partners Zrt. tanácsadó rendszere mögött, cserébe sikerült szintet ugraniuk a legnagyobb építőipari beruházások koordinálásában. Mi a titka a zökkenőmentes szervezésnek és kommunikációnak a gigaprojektekben? A választ Lengyel Balázs projektmenedzsertől kaptuk meg.

Értékteremtés és elkötelezettség: íme a Baumit-siker titka

2019.01.05

Tíz év alatt megduplázni egy építőipari cég árbevételét, közben sikerrel kivédeni egy gazdasági válságot? Egy tíz éve kinevezett ügyvezetőtől ez remek teljesítmény. Illy Gábor mégsem az eredményre fekteti a hangsúlyt, sokkal inkább a mögötte rejlő filozófiára, ami alapjaiban különbözik a multinacionális cégek gondolkodásától. A másfél órás interjú végére még arra is fény derült, hogy a piacvezető pozíció nem egy jól megérdemelt jutalom, hanem alázatra intő feladat...

Így néz majd ki a Dél-Pesti Centrumkórház

2019.01.03

A főváros negyedét is kiszolgáló Nagyvárad téri kórházegyüttes közvetlenül a metrókapcsolattal bíró aluljáróból is elérhető lesz.