2020.02.23, Vasárnap

Aktuális

26 éves küzdelem után ér révbe az M5-ösből kifelejtett falu

2017.12.21

A kunszállási autópálya-lehajtó még a belgák Európa-térképén is ott van, valójában mégse létezik. A helyiek 1991-ben bevállalták a településhez közeli nyomvonalat, azóta hiába várták, amit cserébe ígértek nekik. Megnéztük, milyen lobbi és milyen szemléletű településvezetés vezet el egy kulcsfontosságú közlekedési beruházáshoz.

Bravúrt hajtott végre az A-Híd az érdi felüljárók kivitelezésekor

2017.12.13

A vállalat egyik munkatársa lapunknak beszámolt róla, milyen kihívásokkal szembesültek a kivitelezők a helyiek által évtizedek óta várt projekt megvalósítása során.

Kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismert el az ÉVOSZ

2017.12.08

A pénteki ünnepi évzárón a Lechner Ödön Díjakat, valamint négy további rangos kitüntetést is átadtak az építőiparban áldozatos munkát végzőknek.

Félúton az átadás felé a Telekom gigantikus székháza

2017.11.30

A Market dolgozói már elérték a legnagyobb magyar irodaépület legmagasabb pontját. A fontos mérföldkő apropóján egykilométeres sétán járhattuk körbe a hatalmas ingatlanfejlesztést.

Több tonnás kövek kiemelésével mentettek meg egy 500 éves hidat

2017.11.18

A mostari híd köveinek kiemelésének huszadik évfordulójára emlékeztek az A-Híd támogatásával. A cég jogelődje és a magyar katonaság a háború sújtotta Boszniában több hídépítési projektben is együttműködött.

Miért fontos az építőiparnak egy 800 éves szokás?

2017.11.09

Mi volt a legnagyobb szégyen a régi bokrétaünnepségeken? Hogyan lehet egy ősrégi ünnep ma is korszerű és követendő? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaptunk történelem és a Market segítségével.

Valós problémákra adott valós megoldásokkal készülnek az Ybl hallgatói

2017.11.02

A gyakorlatorientált oktatás mellett teszik le a voksot a SZIE képzésének résztvevői, akik most a Paks 2 támasztotta kihívásokra reagáltak friss ötletekkel. Ezekből kiállítást és egy kapcsolódó konferenciát is szervetek a Tolna megyei városban.

Nagy László: Meg kell védenünk a hazai piacot

2017.10.29

A multik tudását átvevő, de hazai tulajdonra és szaktudásra alapozó kivitelezés; a rövid távú nyereség helyett minőség és hosszú távon fenntartható kapcsolatrendszer – az EuroAszfaltot irányító Nagy Lászlóval beszélgetve rendre efféle alapértékekhez jutunk vissza.

Elkezdődött az M3-as új mogyoródi feljárójának a kivitelezése

2017.10.27

A Hungaroring, Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen feljavul a HE-DO, a Penta és a KM Építő Kft. által kivitelezett beruházásban, amit 2019 nyaráig fejeznek be.

Mit hoz az útépítő szakmának a jövő?

2017.10.21

Idén először I. Magyar Közlekedési Konferencia (42. Útügyi Napok és 8. Nemzeti Közlekedési Napok) néven rendezték meg az utas szakma legnagyobb találkozóját október 18-tól 20-ig Egerben. A konferencia magába foglalja az út- és vasútépítés legfontosabb aktualitásait, ahol az útfelújítással és útpályaszerkezettel kapcsolatos szekciót vezetett a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke. Az előadások során több téma is előkerült, melyek az egész ágazat számára meghatározó fontosságúak lehetnek, ezekről beszélgettünk Lehel Zoltánnal.

Átfogó kép a hazai hídépítésről - megjelent a Magyar Építők újabb magazinja

2017.10.18

Miért rokonszakma az útépítés és a borászat? Hogyan váltja ki pár száz cseréppel a napelemeket egy magyar fejlesztés? Miért adták át síri csendben történelmünk egyik legnagyobb építőipari beruházását? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ ad a Magyar Építők legújabb magazinja, mely ezúttal a hazai hídépítésekre fókuszál.

„Négy hidat csinálunk meg fejben, mielőtt egyet a valóságban”

2017.10.16

Az új komáromi Duna-híd kivitelezésénél a Hídépítő Zrt.-nek olyan feladatot kell megoldania, amire korábban nem volt példa Magyarországon. Az egyik legjelentősebb hazai közlekedési beruházásról a 2014-ben az Év Hidászának választott Orosz Károllyal beszélgettünk.

Elkezdődött a győri hídépítés leglátványosabb szakasza

2017.10.13

Négy darab száztonnás hidraulikus nyomó 3,6 méteres mozgatásokkal tolja a helyére a hidat, amit a parton épített fel a Hódút és a Strabag.

A régióban egyedülálló festéküzemet épített a magyar építőipari gyártó

2017.10.11

A Poli-Farbe az új technológia által kevesebb idő, energia és emberi erőforrás ráfordításával termel nagyobb mennyiséget. Az 1,1 milliárdos beruházás új célpiacokat nyit meg a festék- és vakolatgyár előtt, mely kisvállalkozásból vált meghatározó piaci szereplővé.

Átfogó panelfelújítási programot indítana a kormány

2017.10.06

Az ÉVOSZ egri konferenciáján kiderült, a 25 éves program csak széleskörű társadalmi támogatás esetén valósul meg, mintaprojektekkel készítenék elő.

Már érezhető az új Puskás-stadion különleges atmoszférája

2017.12.20

A közel 40 méteres pilonok és a lelátó szerkezete is előrehaladott állapotban van a Magyar Építő és a ZÁÉV által kivitelezett új nemzeti stadionban, ahol egy átlagos napon 600-700 munkás dolgozik.

Ezek a létesítmények 2017 Építőipari Nívódíjasai

2017.12.08

Összesen 11 projektet részesített Nívódíjban a Bíráló Bizottság, emellett 3 részére elismerő Oklevelet adott ki.

Ezek a beruházások fejlesztik tovább a Budapest-Pécs vasútvonalat

2017.12.04

A Kelenföld-Százhalombatta szakasz után Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti vasútvonal is korszerűsödik, a közbeszerzés már túl van az ajánlatok elbírálásán.

Elkezdődött Kaposvár gyorsforgalmi bekötése

2017.11.22

A Strabag és a Soltút által kivitelezett projektben gyorsút épül a megyeszékhely és az M7-es között, a helyi települések mentesülnek a 67-es út forgalma alól.

A ZÁÉV valósítja meg a Pécsi Egyetem új orvoskari épületét

2017.11.11

A 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú épület több mint 10 milliárd forintból készülhet el 2020 elejére.

Így éri el jövő év végére Kelenföldet az 1-es villamos

2017.11.03

A Colas Alterra és a Siemens november 13-án kezdik a kivitelezést, mely során akadálymentes peronok és sok zöldfelület alakul ki, ráadásul felújítják az Etele parkot és a villamosvonal egyik pesti szakaszát is.

Ludovika Campus: ilyen lett az új rendészettudományi komplexum

2017.10.30

A Magyar Építő egy oktatási épület felújításával és egy új kollégium építésével alakította ki a nagyprojekt újabb elemét.

Közös fórumon hallatta hangját a jövő útépítő generációja

2017.10.28

Közel száz út- és vasútépítési szakember, köztük a Duna Aszfalt munkatársai részvételével tartott ismét fórumot az aszfaltipari egyesülés, hogy lehetőséget biztosítson a szakma fiataljainak tudásuk bemutatására.

Új betonacél üzemmel reagált a Merkbau az ágazat növekedésére

2017.10.22

A kiskunhalasi gyár akár évi 8 ezer tonna betonacélt is előállíthat majd, s a cégcsoport jövőre számos újabb saját fejlesztést hajt végre az ország több pontján.

Elkészült a Testnevelési Egyetem első épületével a ZÁÉV

2017.10.20

Európában egyedülálló oktatási színvonalat biztosít majd az intézménynek a most átadott Sport-táplálkozástudományi Központ.

Átadták az ország egyik legnagyobb intermodális csomópontját

2017.10.18

Győr-Gönyű új kikötőjében öt hajóállás, négy ipari vasúti vágány és hajószervíz-állás is megtalálható, megépülésében az A-Híd, a Swietelsky és a Mészáros és Mészáros működtek együtt.

Itt tart a zalai tesztpálya építése

2017.10.15

A körpályán, a kezelhetőségi pályán, valamint a féktesztek és az önvezető járművek zónájában is a terveknek megfelelően halad a Duna Aszfalt. A fotósunk kint járt a munkaterületen.

Amire a beton a legjobb megoldás, az épüljön betonból!

2017.10.12

A tavalyihoz képest kétszeres érdeklődés övezte az idei Beton Fesztivált, a szervezők a sokoldalú alapanyag népszerűsítése mellett a betonipari szakembereket is együttműködésre buzdítják.

Szigorúbb ellenőrzést javasol az építőiparban a Market vezetője

2017.10.07

A mélyépítés, a magasépítés és a kormányzat részéről is fontos üzenetek érkeztek az Egerben rendezett építőipari konferencián.

Kelet-Európában a magyarokba vetett bizalom a Colas motorja

2017.10.04

26 éve Magyarországról indult a francia cég régiós terjeszkedése, a magyar cégcsoport azóta is vezető szerepben van a térségben, ráadásul magyar vezetőkkel a kulcspozíciókban. A fiatalos nyitottságra nagy hangsúlyt helyező vállalatról Szakács-Fehérváry Gábor üzletfejlesztési igazgató mesélt.