2019.11.21, Csütörtök

Aktuális

Elkezdődött az M3-as új mogyoródi feljárójának a kivitelezése

2017.10.27

A Hungaroring, Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen feljavul a HE-DO, a Penta és a KM Építő Kft. által kivitelezett beruházásban, amit 2019 nyaráig fejeznek be.

Mit hoz az útépítő szakmának a jövő?

2017.10.21

Idén először I. Magyar Közlekedési Konferencia (42. Útügyi Napok és 8. Nemzeti Közlekedési Napok) néven rendezték meg az utas szakma legnagyobb találkozóját október 18-tól 20-ig Egerben. A konferencia magába foglalja az út- és vasútépítés legfontosabb aktualitásait, ahol az útfelújítással és útpályaszerkezettel kapcsolatos szekciót vezetett a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke. Az előadások során több téma is előkerült, melyek az egész ágazat számára meghatározó fontosságúak lehetnek, ezekről beszélgettünk Lehel Zoltánnal.

Átfogó kép a hazai hídépítésről - megjelent a Magyar Építők újabb magazinja

2017.10.18

Miért rokonszakma az útépítés és a borászat? Hogyan váltja ki pár száz cseréppel a napelemeket egy magyar fejlesztés? Miért adták át síri csendben történelmünk egyik legnagyobb építőipari beruházását? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ ad a Magyar Építők legújabb magazinja, mely ezúttal a hazai hídépítésekre fókuszál.

„Négy hidat csinálunk meg fejben, mielőtt egyet a valóságban”

2017.10.16

Az új komáromi Duna-híd kivitelezésénél a Hídépítő Zrt.-nek olyan feladatot kell megoldania, amire korábban nem volt példa Magyarországon. Az egyik legjelentősebb hazai közlekedési beruházásról a 2014-ben az Év Hidászának választott Orosz Károllyal beszélgettünk.

Elkezdődött a győri hídépítés leglátványosabb szakasza

2017.10.13

Négy darab száztonnás hidraulikus nyomó 3,6 méteres mozgatásokkal tolja a helyére a hidat, amit a parton épített fel a Hódút és a Strabag.

A régióban egyedülálló festéküzemet épített a magyar építőipari gyártó

2017.10.11

A Poli-Farbe az új technológia által kevesebb idő, energia és emberi erőforrás ráfordításával termel nagyobb mennyiséget. Az 1,1 milliárdos beruházás új célpiacokat nyit meg a festék- és vakolatgyár előtt, mely kisvállalkozásból vált meghatározó piaci szereplővé.

Átfogó panelfelújítási programot indítana a kormány

2017.10.06

Az ÉVOSZ egri konferenciáján kiderült, a 25 éves program csak széleskörű társadalmi támogatás esetén valósul meg, mintaprojektekkel készítenék elő.

Letették a Pannon Park alapkövét: épülhet a biodóm

2017.10.03

A Market által kivitelezett beruházás során a modern állatkertészetet egy integrált 5 hektáros téren mutatják be, melynek egy 1,7 hektáros biodóm is a része lesz.

Naponta ötszázan dolgoznak Magyarország legnagyobb irodaházán

2017.09.30

Csaknem szerkezetkész állapotig jutott a Market a Wing tulajdonában álló Telekom székház kivitelezésében, rekordméretű körpillérekkel és egyedi homlokzatépítéssel. Az építkezés kulisszatitkaiba és a készülő épület részleteibe a helyszínen nyerhettünk bepillantást.

A Strabag, a Ke-Víz és a Colas lettek a NIF Kupa futballsztárjai

2017.09.27

Az építőipari cégek focistái idén is szoros, de baráti küzdelemben csaptak össze szombaton az V. Infrastruktúra Kupához kapcsolódva, miközben mellettük a közlekedésben meghatározó szervezetek csapatai külön tornán versenyeztek.

A Balaton tiszta vizére a legbüszkébb a Szabadics

2017.09.20

A Szabadics Zrt. 28 évvel ezelőtt hat alkalmazottal, egy Roburral és egy Barkasszal indult, ma a Dunántúl egyik meghatározó vízgazdálkodással és természetvédelmi munkákkal foglalkozó vállalata, és már külföldön is terjeszkedik. A Kis-Balatonhoz több szálon is kötődő vállalat projektjeiről, cégfilozófiájáról és terveiről Kovács Tamás vezérigazgatóval beszélgettünk.

Három napig tesztelhetjük az ország legnagyobb gépparkját

2017.09.12

Amire nem sok lehetőség van Európában, csütörtöktől adott lesz Tökölön: egy időben, egy helyen és ingyen próbálhatjuk ki a legjobb építőipari gépeket. A tízezres piacot megcélzó EBSZ Építőgép Kiállításon a két keréken táncoltatott nehézgépekkel és a fontos üzleti döntéseket megalapozó információkkal egyaránt találkozhatunk. Két interjúval hangoltunk az eseményre.

Néhány hét múlva helyére tolja a Mosoni-Duna új hídját a Hódút

2017.09.06

A győri elkerülő út leglátványosabb eleme közel jár a befejezéshez, a teljes útszakasz átadása pedig a jövő év második felére tehető.

Teljessé vált a Tokaj és Nyíregyháza közötti bicikliút

2017.08.31

21 kilométernyi új szakasszal egészítette a térség hálózatát a Ke-Víz és a Depona Plusz, így már folytonos a kerékpáros kapcsolat az egymástól mintegy 30 kilométerre található két város között.

A-Híd: a cölöpalapozásnál tart a hídépítés az M4-esen

2017.08.30

A cég három felüljárót kivitelez a Berettyóújfalu-Nagykereki szakaszon, közel 1,7 milliárd forintból.

Új betonacél üzemmel reagált a Merkbau az ágazat növekedésére

2017.10.22

A kiskunhalasi gyár akár évi 8 ezer tonna betonacélt is előállíthat majd, s a cégcsoport jövőre számos újabb saját fejlesztést hajt végre az ország több pontján.

Elkészült a Testnevelési Egyetem első épületével a ZÁÉV

2017.10.20

Európában egyedülálló oktatási színvonalat biztosít majd az intézménynek a most átadott Sport-táplálkozástudományi Központ.

Átadták az ország egyik legnagyobb intermodális csomópontját

2017.10.18

Győr-Gönyű új kikötőjében öt hajóállás, négy ipari vasúti vágány és hajószervíz-állás is megtalálható, megépülésében az A-Híd, a Swietelsky és a Mészáros és Mészáros működtek együtt.

Itt tart a zalai tesztpálya építése

2017.10.15

A körpályán, a kezelhetőségi pályán, valamint a féktesztek és az önvezető járművek zónájában is a terveknek megfelelően halad a Duna Aszfalt. A fotósunk kint járt a munkaterületen.

Amire a beton a legjobb megoldás, az épüljön betonból!

2017.10.12

A tavalyihoz képest kétszeres érdeklődés övezte az idei Beton Fesztivált, a szervezők a sokoldalú alapanyag népszerűsítése mellett a betonipari szakembereket is együttműködésre buzdítják.

Szigorúbb ellenőrzést javasol az építőiparban a Market vezetője

2017.10.07

A mélyépítés, a magasépítés és a kormányzat részéről is fontos üzenetek érkeztek az Egerben rendezett építőipari konferencián.

Kelet-Európában a magyarokba vetett bizalom a Colas motorja

2017.10.04

26 éve Magyarországról indult a francia cég régiós terjeszkedése, a magyar cégcsoport azóta is vezető szerepben van a térségben, ráadásul magyar vezetőkkel a kulcspozíciókban. A fiatalos nyitottságra nagy hangsúlyt helyező vállalatról Szakács-Fehérváry Gábor üzletfejlesztési igazgató mesélt.

Ilyen lesz a Budapesti Atlétikai Stadion

2017.10.03

A tavasz óta lezajlott tervpályázaton nyertest hirdetett a KKBK, a Napur Architect tervei alapján készülhet tehát a főváros átfogó sportfejlesztésének egyik fontos eleme.

A ZÁÉV építi a zalai tesztpálya főépületét

2017.09.29

A rendezvényközpontnak és főbejáratnak épülő mintegy 1500 négyzetméteres beépített alapterületű létesítmény mellett a tesztelés mérnöki feladatainak otthont adó 2333 négyzetméteres épületet is a zalaegerszegi cég alakítja ki.

Magyar fejlesztésű napelemes cserepet mutatott be a Terrán

2017.09.26

A Futuron nevű tetőcseréppel a tető a ház aktív szereplőjévé válik, a BME-vel közösen fejlesztett terméket jövőre dobhatják piacra. A magyar innováció eredményeként létrejött terméket itthon fogják gyártani. A cserepek a tesztek szerint ugyanúgy teljesítenek, mint a napelemek, esztétikailag viszont többet nyújthatnak.

Európában egyedülálló üzemet kivitelez a Merkbau és a Modinvest

2017.09.15

Tizenkét milliárd forintot meghaladó beruházás indult el Mélykúton: itt épül fel a Hunent kacsa vágóhídja és feldolgozója, 350 embernek munkát adva.

A föld alatt ér össze a 2-es metró és a gödöllői HÉV

2017.09.08

A 40 ezer embert ingáztató fővárosi vonalon öt megállót új helyre költöztetnek, a HÉV új síneket és 20 százalékkal több helyet biztosító szerelvényeket kap, egy jelentős része a föld alá kerül.

Csodás panorámájú, ultramodern társasházat készít év végére az Épkar

2017.09.05

Újlipótvárosban épül fel a 11 emeletes ingatlan, melyben az egyszobástól a penthouse-ig terjed a lakások mérete, terasszal, tárolóval és garázzsal kiegészítve.

Pontatlan hírekkel indított ostromot a „Simicska-híradó” a Duna Aszfalt ellen is

2017.08.31

Számos építőipari nagyvállalattal kapcsolatban tesz közzé a hazai sajtó egy jól meghatározható köre rendszeresen pontatlan információkat. Itt az újabb példa: a Duna Aszfalt Kft. írásos kérdéseinkre adott válaszaiban cáfolta, hogy „bepöfögnének” a mezőgazdaságba, továbbá közzétette, hogy az M44-es kilométerenként 300 millióval olcsóbban épül, mint ahogy azt írták. Egy szintén augusztusi „hírcunamira” reagálva arról is beszámoltak, hogy jóval a hazai átlagbér feletti bérezésben részesülnek a dolgozói.

Harminc éve várt utat épített meg Ferihegy közelében a Duna Aszfalt

2017.08.29

A beruházásnak köszönhetően a Rákoshegyen áthaladó észak-déli forgalom a lakott területeket elkerülve juthat át Pestszentlőrincre. A 317 tulajdonost érintő útvonal projektjét 277 adásvétellel és 7 ezer aláírással tudta előkészíteni a helyi önkormányzat.