2024.04.20, Szombat
Egyedi designmegoldásokkal újult meg az Indotek Group új székházának homlokzata
Fotók: Indotek Grop és octogon.hu

Egyedi designmegoldásokkal újult meg az Indotek Group új székházának homlokzata

octogon.hu

2023.03.31. 14:30

A Váci úti irodafolyosón található V110 irodaház átalakítási és felújítási munkálatai során az S39 Hybrid Design tervezőcsapatát bízta meg az új homlokzatdesign megtervezésével az Indotek Group.

A refreshing projektek egyik példájaként szolgál a Váci úti irodafolyosón található V110 irodaház megújítása az S39 Hybrid Design által, amely 2022 óta az Indotek Group új székházaként funkcionál - derült ki a tervezőcsapat octogon.hu-hoz eljuttatott sajtótájékoztatásából.

Ahogyan arról korábban már lapunkban is beszámoltunk, Magyarország egyik vezető ingatlanpiaci befektetéskezelő cégcsoportjának munkavállalói így

egy modern és tágas belső terekkel rendelkező, a korábbiaknál nagyobb, 11 ezer négyzetméteres irodaépületben folytathatják munkájukat, Budapest egyik gyorsan fejlődő üzleti negyedében.

 

Fotó: Indotek Group

 

Teljeskörű homlokzati felújításon esett át az irodaház

Számos 1990-es években épült irodaház szorul átgondolt felújításra, amit nemcsak az épületek állapota, hanem korszerűtlen megjelenése is indokol. Ilyen volt a Kálmán Ernő által tervezett V110 irodaház is, amely a munkavállalók beköltözését megelőzően jelentős külső és belső felújításon esett át: új irodaterületeket alakítottak ki, változott, tágasabbá vált az épület irodafelosztása,

az új homlokzatdesign megtervezésével pedig az S39 Hybrid Design tervezőcsapatát bízta meg az Indotek Group. A folyamat során mértékletes és költséghatékony beavatkozás mellett frissítették fel az épület homlokzatát.

A cég kiterjedt, megbízható kivitelezői kapcsolatainak köszönhetően a végeredmény magas technológiai minőségét is garantálni tudták, pedig több szempontból is kihívást jelentett a feladat – emelték ki a közleményben.

Fotók: ocotogon.hu, Indotek Group - A Váci út 110. alatt álló épület a felújítás előtti eredeti állapotában, illetve az irodaház a beavatkozást követően.

 

Egy az épület oldalán kialakított, méh-installáció is szimbolizálja az Indotek Group üzletpolitikájára jellemző dinamizmust

A tervezőcsapat a helyszíni benyomások hatására olyan geometrikus grafikai mintázat felfestését javasolta, mely a környezet kötött rendszerére reflektál. Így a teljes homlokzati felületet egyedi terepasztallá, közlekedési csomóponttá alakították.

Az Indotek Group üzletpolitikájára jellemző dinamizmust az épület oldalán kialakított méh-installáció szimbolizálja. A méhek a kötött rendszerű pályán könnyedén „teszik a dolgukat”. A jelenlegi trendektől függetlenül, ez a provokatív gesztus a design eszközeit alkalmazva irányítja a figyelmet az épületre - hangsúlyozták a tájékoztatásban. Hozzátették, a felújításnak azonban nem volt célja az épület eredeti karakterének módosítása.

Ezáltal egy hiteles, gondosan megtervezett és kivitelezett megoldás jött létre, mely a megfelelő anyaghasználat révén a következő időszakban megbízhatóan szolgálja az épületet és ezáltal annak tulajdonosát.

refreshing ezen formái kedvező példák azokra az esetekre, ha a megbízónak nincs lehetősége nagyobb léptékű fejlesztésre, az igény mégis megszületik egy adott épület vagy épületrész megújítására. A részleges beavatkozásoknál kiváló megoldás lehet a grafikai elemek használata. „Az ilyen és ehhez hasonló megoldások által megteremtjük a felfrissülés hatását. Mindezt bontás és rombolás nélkül, a fenntartható designgondolkodás eszközeivel”- emelték ki zárásképpen.

 

Fotó: ocotogon.hu

 

AktuálisIndotek GroupS39 Hybrid Designépítőipari cégektervezésirodaházBudapest