2021.01.27, Szerda

Aktuális

Így épül meg a Budapest-Belgrád gyorsvasút az országhatárig

2019.06.12

Kihirdették a 152 kilométer hosszú pálya kivitelezésének részleteit.

Megvannak a kivitelezők az M4-es új Tisza-híddal épülő szakaszához

2019.06.05

A 27,1 kilométeres gyorsforgalmi út megvalósítja Szolnok elkerülését, két szakaszra bontva építik meg.

Két héttel a határidő előtt elkészült az evosoft-székház alapozása

2019.06.04

A budai kutatás-fejlesztési parkban WING által fejlesztett irodaház mélyépítő munkálataiban a HBM Soletanche Bachy számos technológiát felvonultatott.

Ybl-díjas építész: Minden feladat egy teljesen új kihívás

2019.06.03

Huszonhét év szakmai munkásság áll Peschka Alfréd mögött, aki eddigi életművével idén elnyerte az építészszakmában elsőrangú elismerést, az Ybl Miklós-díjat.

Bejártuk az újjászületett Párisi Udvart

2019.06.01

Magyarország egyik legnagyobb ívű restaurálási feladatát kellett megoldani a Market Építő generálkivitelezésével megvalósult fejlesztésben.

2021 végére már az újjáéledt Blahát használhatják a budapestiek

2019.05.30

Ősszel rajtolhat el a Blaha Lujza tér több mint négymilliárd forintos felújítási projektje, a rekonstrukció során fejlesztik az aluljárót is.

Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája

2019.05.28

A Fertődi Építő és a Magyar Építő kevesebb, mint két év alatt készült el a 800 férőhelyes lelátóval felépített uszoda munkálataival.

Különleges megoldások biztosítják a műtárgyak biztonságát az új restaurálási központban

2019.05.22

Megújuló energia, egyedi épülettájolás, speciális biztonságtechnikai megoldások és egyedülálló restaurátori műhelyek jellemzik többek közt a Strabag által kivitelezett, műtárgyak raktározására és restaurálására specializálódott épületegyüttest. Stábunkat a projektről tartott sajtótájékoztatón Sághi Attila, a Liget Budapest műszaki igazgatója tájékoztatta.

Zöld megoldásokkal növelte gyártókapacitását a HE-DO Kft.

2019.05.16

A magyar útépítő cég az abasári és a salgótarjáni telephelyét is fejlesztette, többek közt az újrahasznosításban is nagyot lépett előre.

Irodaparkként született újjá Buda egykori csokoládégyára

2019.05.10

A Lokomotív Ház négy épülete az irodák mellett speciális raktárteret, üzlethelységeket, és elektromos töltőállomást is kínál; a különlegességét egy felújított gőzmozdony adja.

Idén dimenziót vált a Balaton egyik legértékesebb kincse

2019.05.07

A Szabadics Zrt. támogatásával működő Holnapocska táborban a tízéves jubileumon nem csupán az eddig elért eredményeknek örülhetnek; a jövő is kedvező képet mutat.

Május végén átadják a zalai tesztpálya első ütemét

2019.05.03

A Duna Aszfalt, Szabadics és ZÁÉV közreműködésével épülő óriási innovációs projektben Európában egyedülálló módon tesztelhetik többek között az önvezető autókat is.

A Hónap Mérnöke: Ez nem egy one-man show

2019.04.23

Olimpiákra tervezett létesítményt Szocsiban és Londonban, városnegyed tervezésében vett részt Dohában, Magyarországon pedig többek között a Dagály, a Puskás-stadion és a Fradi stadionjának acélszerkezetei megvalósításában vállalt szerepet. Kocsis András Balázs, a BIM-Design Kft. acélszerkezet tervezési irodavezetője, emellett arra is talál időt, hogy a szakma következő generációjának képzésén dolgozzon és a hamarosan másodjára megrendezésre kerülő IDEA Conference létrehozásában is jelentős szerepet vállalt.

2020 őszén indulhat a Paks-Kalocsa híd építkezése

2019.04.16

Az 1133 méter hosszú Duna-híd megkapta az építési engedélyt.

Jó szervezéssel pár nap alatt felépülhet egy ház!

2019.04.14

Immár 34 éve rendre a piaci változásokat megelőzve hoznak jó döntést, és most egy olyan folyamat motorjává váltak, amire égető szüksége van a magyar építőiparnak. A Leier Hungária Kft. sikereinek titkát Komlós Andor ügyvezetővel fejtettük meg.

Kiderült, kik építik meg az M85-ös alagútját

2019.06.11

Az ország északnyugati sarkában épülő gyorsforgalmi út határig vezető szakaszát és Sopron új elkerülő útját is a Dömper, a Pannon-Doprastav és a Subterra-Raab konzorciuma építi fel egy közel 43,9 milliárd forintos projektben.

A Louvre és a Scotland Yard társaságába került a Párisi Udvar

2019.06.05

Több mint kétszáz vállalatot mozgatott meg, és szebb lett, mint fénykorában. A kulcszereplők megszólaltatásával jártuk körbe a Market Építő által kivitelezett, páratlan fejlesztést.

Több száz gyerek táborozhat a Balatonnál a Duna Aszfalt támogatásával

2019.06.03

A több mint egy hetes rehabilitációs és alkotótábor költségvetésének több mint felét a hazai építőipar meghatározó szereplője finanszírozza.

Megkezdődött a százhalombattai közúti híd meghosszabbítása

2019.06.03

A MOL Dunai Finomító elérhetőségét biztosító átjáró a Mészáros és a Vasútépítők által újul meg, egy átfogó vasúti korszerűsítés keretében.

A Magyar Zene Háza lehet Budapest új ikonikus középülete

2019.05.31

A Magyar Építő által kivitelezett különleges épületről a tervező Fudzsimoto Szú japán sztárépítész, valamint a Városliget Zrt. vezérigazgatója számolt be az MTI-nek.

A Hónap Mérnökétől megtudtuk, miért hatékonyabb a német építőipar

2019.05.29

A minél olcsóbban és a mindenáron szemlélet helyett a szakmaiságban hisz, és fontos tanulóévek után a Merkbaunál megtalálta ugyanezt az attitűdöt. Interjú a már 35 évesen Építőipari Nívódíjig jutott Vati Gáborral.

Milliméteres süllyedési kritériummal épül meg Jászfényszaru új gyára

2019.05.23

Az alföldi városban zöldmezős beruházásban alakítanak ki egy modern csomagolóanyag-előállító üzemet, ahol a nagy precíziót igénylő mélyalapozási munkák tervezését és kivitelezését a HBM végezte el.

Átadták a zalaegerszegi tesztpálya első ütemét

2019.05.20

A Duna Aszfalt, a Szabadics és a ZÁÉV közös munkájával készülő projektben Európában egyedülálló módon, speciális körülmények között tesztelhetők az autók.

Újra járhatóvá válik a kiskörei Tisza-híd

2019.05.15

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében megvalósuló projekt során felújították többek közt a vasúti és közúti pályalemezt, valamint a hídhoz csatlakozó közút burkolatát.

Újabb lépéssel közelebb a legalább 250 km/h sebességű Budapest-Varsó gyorsvasút

2019.05.09

Kiderült, kik készítik el a V4-eket összekötő óriásprojekt tanulmánytervét.

Európai együttműködés született az építőipari sajtóban

2019.05.06

A magyar kezdeményezésre létrejött rendezvényen egy új dimenziót megnyitó kapcsolati háló kiépítése kezdődött meg.

Megnyitotta kapuit a megújult békásmegyeri vásárcsarnok

2019.04.26

A Market és az Óbuda Group munkájával megvalósuló fejlesztés első ütemében átadták az 50 boltot magába foglaló piacépületet, valamint a közel 200 férőhelyes mélygarázst.

Már Szlovákiában is hódít a magyar napelemes tetőcserép

2019.04.19

Amit eddig Elon Musknak sem sikerült megvalósítania, a Terrán Tetőcserépgyártó jó úton jár, hogy elérje. A 99 éves magyar vállalatnál határozottan hisznek benne, hogy a nemrég piacra dobott Generon egy komoly kereslettel rendelkező, valós tömegtermékké válik. Interjú Gódi Attila ügyvezetővel.

Rákospalotai szárnyvonalat is kaphat a 3-as metró

2019.04.15

Nyáron megkezdődik a 3-as metróvonal káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezése.

Egyedülálló turisztikai attrakciót kapott a Balaton

2019.04.13

Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja mellett egy új fogadóépületet és látogatóközpontot is avattak a Holnapocska Táborban.