2021.04.15, Csütörtök

Aktuális

Nem egy projektet, hanem magát az építőipart szereti

2021.01.13

Bár a Párisi Udvar saját bevallása szerint is az eddigi legszebb projektje volt, az azóta eltelt másfél évben sem csökkent a lendülete Bajnok Sándornak, aki 2020-ban elnyerte a Magyar Építész Kamara díját. A Market szakembere a mostani projektjeiről és a sikerek titkáról is mesélt a lapunknak.

Így épül ki a Dél-budai Centrumkórház közlekedése

2021.01.06

Magyarország legmodernebb kórháza 1,2 millió ember számára nyújt majd egészségügyi szolgáltatást.

„Aki építkezik, legalább 50-100 évre hoz döntést” - sikeres évet zárt a Leier

2021.01.04

A vírushelyzet olyannyira nem késztette meghátrálásra a Leier Hungária Kft.-t, hogy gyakorlatilag az egész évet a terveknek megfelelően teljesítette. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a munkatársak fél szavakból is értik egymást. Évösszegzés és kitekintés a jövőre Komlós Andor ügyvezetővel.

21. századi innováció az M3-as metrón - így halad hét megálló rekonstrukciója

2020.12.29

Cikkünkben bemutatjuk milyen feladatokon dolgozik jelenleg a SWIETELSKY Építő Kft. azokon az állomásokon, melyek közül az első kettőt tavasszal, további kettőt nyáron, a legutóbbi hármat pedig november elején zárták le.

Merkbau: ahol a minőség és a jó ár találkozik

2020.12.23

Az olcsó, de silány dolgok helyett a minőségi produktum a legfontosabb elv a Merkbau Zrt. beszerzési részlegénél, melynek vezetője számára az építés szeretete az egyik fő hajtóerő. Interjú Merényi Ádámmal, aki az egyik alapító tulajdonos fiaként aktív részese a vállalatnál zajló generációváltásnak.

Már egy hónapja folyik gőzerővel a Nemzeti Atlétikai Stadion építése - galériával

2020.12.17

A ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. munkájának köszönhetően januárban már a vasbetonszerkezet építési munkái is elindulhatnak.

Magyar építőipari cég kezd hódító hadműveletbe Európában

2020.12.14

Egy sikeres pályázatra alapozva határozott és nagyra törő célokat tűzött ki tagvállalata számára a KÉSZ Csoport Nyugat-Európában. A KÉSZ Metaltech már most is olyan világszínvonalú megoldásokkal dolgozik, amelyekkel bárhol sikeressé válhat, de ezt az üzenetet el is kell juttatni a megcélzott piacokra. Interjú a KÉSZ Csoport marketing igazgatójával, Metykó Tiborral.

Húsz éve készít elő jelentős hazai és nemzetközi szintű projekteket a novemberi Hónap Mérnöke

2020.12.09

Húsz éve dolgozik a Szabadics Zrt.-nél Szalai Bognár Balázs, novemberben a Hónap Mérnöke. A folyamatosan növekvő dunántúli cég az első munkahelye volt, közvetlenül a főiskola után és ahogyan a Szabadics családi vállalkozásból meghatározó magyar építőipari céggé alakult, úgy haladt előre az első infrastruktúra-projektektől a zalai tesztpálya és a debreceni BMW-gyár projektjeiig a vezető karrierje. Erről a húsz évről és a jövőről is beszélgettünk a Szabadics Zrt. vállalkozási igazgatójával.

A Duna Aszfalt szakmai befektetésével épülhet új híd a Kongó-Zambia határon

2020.12.04

Tíz év előkészítő munkája után indulhat meg a munka 182 kilométer út és egy 305 méter hosszú határhíd építkezésén: hivatalos forrásból kaptunk részletes adatokat a projektről.

Vízáteresztő pályaszerkezettel nyílt P+R parkoló a fővárosban

2020.11.25

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni.

Átalakult Kaposvár: átadták az ország első új intermodális csomópontját

2020.11.10

Kettéválasztott városrészeket kapcsol össze a SWIETELSKY munkájával elkészült kaposvári intermodális csomópont, amellett, hogy a busz- és vasúti állomások is egymás mellé kerültek.

„A mérnök más szemmel látja a metróállomást, mint az utas és ez így helyes”

2020.11.02

Még negyven éves sincs, de már számos sikeres projektet tudhat maga mögött Vas Gábor, a SWIETELSKY Kft. projektvezetője, októberben a Hónap Mérnöke. A szakember többek között a Várkert Bazár és a fővárosi Hard Rock Hotel projekt vezetésében is részt vett, generálkivitelezői karrierjét metróépítéssel kezdte és most is ezen a területen dolgozik.

Elindult az első szerelvény: átadták az M3-as metró felújított déli szakaszát - galéria

2020.10.22

Az állomásokat és a vasúti részt is modernizálta a STRABAG és a Swietelsky Vasúttechnika, a teljes M3-as vonal megnyílt a közlekedők előtt.

Szerkezetkész a hazánkban páratlan megoldásokkal épülő Néprajzi Múzeum

2020.10.05

A ZÁÉV és a Magyar Építő munkájával létrejövő különleges épületben az amerikai hadseregben kifejlesztett szigetelési módszert alkalmazzák a vasbeton alaplemez védelmére.

Céges csapatok versenyeztek a zalai dombok gyűrűjében a Mapei és Szabadics szervezésében

2020.10.02

Idén közel 1400-an kerekedtek fel, hogy a Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros kihívását teljesítsék szeptember utolsó hétvégéjén.

Új székházzal ünnepli az építőiparban töltött 40 évét az Épkar

2021.01.09

Az új irodaház mintegy 850 négyzetméter alapterületű, háromszintes kialakítású, földszinttel és két emelettel rendelkezik.

A gépkocsik számának csökkenését várják ettől a fejlesztéstől a Zsámbéki-medencében

2021.01.04

Cél, hogy a felgyorsított buszokra a most még gépkocsival járók minél nagyobb része váltson át.

Azt élvezi, amikor a legjobban kell pörögni – interjú a Hónap Mérnökével

2020.12.30

Egy-egy nagy projekten a legnehezebb időszak a legszebb a Hónap Mérnöke számára, amikor még egy sokváltozós egyenlet kezd kibontakozni. Az ÉPI szakembere azonnali megoldásokra törekszik a homokba dugott fej helyett, és igyekszik a mindenkit összetartó közös érdekre alapozni.

Ezek a nagy útépítések jönnek a következő években: három újabb határig érő gyorsforgalmi kapcsolat is a projektek között

2020.12.28

Hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg, az állam összesen 82 milliárd forintot biztosít a projektekre – tájékoztatott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Ott segítenek, ahol erre a legnagyobb szükség van: kórházat támogat a KÉSZ Csoport

2020.12.18

A kecskeméti kötődésű építőipari társaság adományából a kórház két hónapra elegendő zsilipruhát tud biztosítani a járvány elleni védekezéshez.

Életerő biztosítva: teljes szakorvosi hálózatot biztosít dolgozóinak a Grabarics

2020.12.17

A Grabarics az egészségbiztosítás keretén belül minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel biztosítja munkavállalói számára a magán egészségügyi ellátást.

Akik a magyar építőiparban akarnak nagyot alakítani

2020.12.10

Nyugatról hazatért építőipari szakemberekről szerencsére egyre többet hallani Magyarországon. Ám hogy mi mindennel szeretnék és tudják is segíteni itthon az ágazat előrelépését, eddig senki nem fejtette ki olyan kereken, mint a Market Építő két munkatársa. Interjú a közel évtizedes külföldi munka után hazatért Bleier Zsolttal és Matis Viktorral.

Mélygarázzsal, sétánnyal és zöld területtel gazdagodott a Városliget - videó

2020.12.07

A Dózsa György úti mélygarázs a WEST HUNGÁRIA BAU mint fővállalkozó és az Épszerk mint szerkezetépítő alvállalkozó kivitelezésében épült meg.

Négyszer több forrásból 56 kerékpárút újulhat meg

2020.11.30

A Magyar Közlöny mellékletében szereplő projektek egy része a fővárosi agglomerációra vonatkozik.

Ilyen testközelből az építőipar: gyakorlati tudás a Grabaricstól

2020.11.13

A Grabarics Kft. gyakorlatorientált képzéssel segíti a jövő építőmérnökeit.

Föld alatti labirintusban versenyzett a Magyar Építő Zrt.

2020.11.03

Ezúttal sportos oldalát mutatta meg a vállalat: speciális körülmények között futottak a kőbányai pincerendszerben.

A generációváltás egyszerre üzleti és érzelmi folyamat a Merkbaunál

2020.10.29

Fiatal kora ellenére már több olyan sikeres projektet vitt véghez a HR területén, amely az egész cégcsoportot jó irányba vitte. Az ő lendületét, elképzeléseit és eredményeit látva a Merkbau jelenlegi vezetői teljes joggal bízhatnak a sikeres generációváltásban. A vállalatcsoport juniorjai közül ezúttal Knáb Anitával beszélgettünk.

Jól halad a kísérlet, már világít éjjel a Duna-menti kerékpárút

2020.10.21

A beágyazott szemcséket a Nap fénye tölti fel, a projektben elsősorban a veszélyes objektumok láthatóságát növeli a Magyar Közút.

„Az építőipar nem egy hollywoodi sztori” – interjú a Hónap Mérnökével

2020.10.03

A szorgalmas, folyamatos és precíz munka az egyetlen hosszú távon működő megoldás az ágazatban a szeptemberi Hónap Mérnöke szerint, aki viszont ugyanilyen fontosnak tartja, hogy időként ki kell lépni a mókuskerékből. A Népligetben épülő kézi-Eb-csarnok izgalmas kihívásait és az idei válság tisztító erejét is részletesen kifejti olvasóinknak az OKM Kft. fiatal műszaki igazgatója.

„Az oktatás és kivitelezés kéz a kézben járnak” – megújult tanterem várja a diákokat a SWIETELSKY támogatásával

2020.10.01

A SWIETELSKY Magyarország Kft. a hazai építőipar jövőjéért az építőipari oktatás támogatásával is tesz.