2022.09.25, Vasárnap

Aktuális

Szakképzés, gépesítés, digitalizáció: ezek a hatékony építőipar kulcsai – Interjú a Layher Kft. ügyvezetőjével

2021.12.16

A Layher Kft. 18 éve van jelen Magyarországon a németországi anyavállalat részeként, amely állványrendszereket gyárt és forgalmaz. Interjúnkban a leányvállalat ügyvezető igazgatójával, Serdült Sándorral beszélgettünk fontos és aktuális – nemcsak az állványozási szektort, hanem a teljes építőipart érintő és befolyásoló - kérdésekről.

Másfél évtizedes munka érik be: végre megépülhet a Gellért-hegyi Sikló

2021.12.15

A Gellért-hegyi Sikló története kacskaringós úton haladt a jelen felé. Sok-sok jogi és pénzügyi probléma állta útját a beruházásnak, ám most már látni a fényt az alagút végén. Az alagút ebben az esetben nem csak szimbolikus, valóban felépülő elemről van szó. A folyamatosan átíródó, ám hamarosan testet öltő projekt részleteiről Walton Imre építésszel, a Gellérthegyi Sikló Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Folytatódik az Indotek Group plázafelújítási programja - Interjú Lelkes Lászlóval

2021.12.08

Szeged, Kaposvár és Szolnok után Győrben és Pécsen folytatja a munkát az Indotek. A bevásárlóközpontok ráncfelvarrása során fontosak a vezető trendek, de elsősorban a magyar viszonyokhoz és igényekhez igazodik a cégcsoport.

Már a befejező szakipari munkák zajlanak az Andrássy út új szállodájában

2021.11.15

A 135 éves fővárosi műemléképületet megújító projektet a kivitelező Market Építő Zrt. és a termékeket szolgáltató Cemix szemszögéből is megvizsgáltuk.

Nemzeti színekbe öltözött Európa egyik legnagyobb kézicsarnoka

2021.11.09

A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős a Market által kivitelezett multicsarnokban.

Már a Weinberg is tudja, mi kell a mosolyhoz

2021.10.29

A „Fuss Fotózz Mosolyogj” rendezvény egy nagy célközönséget átfogó, térséget erősítő programként indult útjára, ahol összefognak emberek, közösségek és vállalatok – a láncolathoz a Weinberg is csatlakozott.

Várakozáson felüli lett a hangzás Magyar Zene Házában - videóval

2021.10.18

A Magyar Építő kivitelezésében épülő létesítmény egyedülálló hangdómmal jön létre, amely ebben a méretben, állandó jelleggel nem található sehol máshol a világon.

Törni kell az utat, szakemberekre van szüksége az építőiparnak!

2021.10.05

A KÉSZ Metaltech Kft. egyedülálló homlokzattervező képzést támogat: utánajártunk, hogy mitől egyedi a Pécsi Tudományegyetemen induló szakmai munka.

Innovatív hegesztőrobot-rendszerrel gazdagodott a Weinberg’93 Építő Kft.

2021.09.30

Hamarosan Magyarországra is megérkezik a vállalat számára kifejlesztett új hegesztőrobot.

A Zemplénkő úgy ér el sikereket, hogy nem akar túlnőni önmagán: interjú a Hónap Mérnökével

2021.09.29

A regionalitás a mai napig markánsan meghatározza a cég életét; nemcsak a munkák elhelyezkedését illetően, hanem a munkatársak összetételét is kijelöli a helybéliség, valamint az ebből fakadó ismeretség és egymás támogatása. A Zemplénkőről és a közös célok összetartó erejéről Beke Péterrel beszélgettünk.

Nem csupán a kivitelezői fronton végzett munka érhet Lechner-díjat – interjú Balanyi Lászlóval

2021.09.17

A rangos elismerés díjazottját, Balanyi Lászlót, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt. gazdasági igazgatóját és alapító tulajdonosát kérdeztük a díjról és a pályájáról.

A fenntarthatóság jegyében működik továbbra is a háromszárnyú irodaház Budán

2021.08.31

Az Indotek Group többségi tulajdonába tartozó Diófa Alapkezelő Zrt. az Alkotás Point irodaház ökológiai lábnyomának mérséklését célozza.

Ha nyár, akkor Kis-Balaton Építő Tábor

2021.08.01

Lapunk fotósa is betekinthetett az ország egyik legegyedibb táborába, ahol idén 27 diákot fogadtak, és minden második fiatal már visszatérőnek számít.

Bemutatjuk a Swietelsky Vasúttechnika Kft. acélszerkezetgyártási üzemét

2021.07.30

A vállalat celldömölki létesítményében minden olyan egyedi gyártmányt el tudnak készíteni, amely a projektjeik megvalósításához szükséges. Az üzemben zajló tevékenységről és a gépparkról Kovács Szabolcsot, a Swietelsky Vasúttechnika szakipari és hegesztési vezetőjét kérdeztük.

Az építkezés, amelyen minden nap visszaköszön a történelem

2021.07.29

Mind a kivitelező Épkar, mind a falazó termékeket biztosító Cemix páratlan feladatokról és megoldásokról számolt be lapunknak az újjáéledő diósgyőri várban, ahonnan egy friss fotógalériával is jelentkezünk.

Elkészült a világon egyedülálló szerkezettel megépített Magyar Zene Háza - fotókkal

2021.12.16

A Magyar Építő által kivitelezett épület január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg a kapuit.

Építőipari Mesterdíjjal jutalmazták a Weinberget a repülőhangár építéséért

2021.12.14

A szélestörzsű repülőgépek teljes körű kiszolgálására és szervizelésére is alkalmas létesítmény acélszerkezet gyártási és szerelési munkájáért kapta az elismerést a Weinberg.

Zsalu, vas és beton, erről szól a szerkezetépítés, mégis mindig van benne valami csavar – interjú a Hónap Mérnökével

2021.11.28

Első munkahelyén dolgozik, de ennek már 14 éve. Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) létesítmény főmérnöke nem egy „ugrálós fajta”, de nem csak ez tartja a cégnél csaknem másfél évtizede. Munkája olykor saját maga számára is egyhangúnak tűnhet, ám mindig jön valami csavar, ami átírja a megszokott forgatókönyvet.

Teniszütőt ragadtak a Ke-Víz 21 Zrt. munkatársai: ilyen a cég sportos oldala

2021.11.10

A második tenisznap is sikerrel zárult a Ke-Víz 21 Zrt. munkatársai szerint.

Három évtizedes hazai fennállását ünnepelte a PERI

2021.11.08

Bár 2020-ban érte el a zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatással foglalkozó PERI magyarországi leányvállalata a harmadik X-et, az ünneplést a pandémia miatt az idei évre halasztották. A 30. évfordulóból így lett 31., és a „három az egyben” szellemében születésnap, termékbemutató workshop és Oktoberfest.

Így működik együtt a kreativitás és a mérnöki tudás a Market 6.0 székházban – Galéria

2021.10.19

Az Irodaházak Éjszakáján bejártuk a piacvezető magasépítő vállalat központját: a Market 6.0 a cég minden szakmai tudását és tapasztalatát magában hordozza.

A Szeged Plazát, a Kaposvár Plazát és a Szolnok Plazát is felújította az Indotek Group

2021.10.07

A legnagyobb hazai bevásárlóközpontokat üzemeltető ingatlanpiaci társaság a felújítások során figyelembe veszi a plázák régióban betöltött szerepét, a városképet, illetve a helyi igényeket is.

Így újult meg Sopron egyik legszebb barokk épülete

2021.09.30

A Cemix által alkalmazott WTA szárító vakolat rétegrend a nedves, sóval terhelt épületek esetén a legjobb megoldásnak számít.

Így alakul az ingatlanpiac az Indotek Group szerint

2021.09.30

Az Indotek Group stratégiája mellett arra is kitértek, milyen változások figyelhetők meg az irodaszektorban.

Szabadics Ride Company Challenge: ismét megmérkőztek a cégek az ország egyik legnagyobb sporteseményén

2021.09.27

A Szabadics Zrt. két csapattal indult, egy női csapattal hobbi és egy férfi csapattal verseny kategóriában.

VEMÉVSZER: 30 éve az építőipar szolgálatában

2021.09.15

Díjátadóval, koncertekkel és tűzijátékkal ünnepelte 30 éves fennállását Veszprém megye meghatározó építőipari vállalata.

Munkájával nyújt segítő kezet a környezetnek a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

2021.08.31

A zöld szemlélet a WHB építkezésein is megmutatkozik; zavartalanul fészkelhetnek a fecskék és a keletkezett építési hulladék sem hulladék valójában.

A Hónap Mérnöke az építés élményéért dolgozik

2021.07.31

Eredetileg katonai pályára készült, és bár építőmérnök lett belőle, a rend iránti szeretet máig megmaradt, erre biztatja munkatársait is. A hozzáadott értékben hisz, ami jelenlegi helyét is jellemzi. Munkájának látható eredménye büszkeséggel tölti el, amelyet gyermekeinek is megmutathat.

Határidő előtt végeztek a Corvin Sétány utolsó szerkezetépítői

2021.07.30

A fővárosi szinten is páratlan léptékű fejlesztés záró elemében egy 558 lakásból álló épületegyüttes jön létre.

Megérkeztek a Lánchíd hatalmas acéltáblái az építkezésre - fotókkal

2021.07.28

A nyolctonnás elemeket a híd közepébe építik be, ahol a bontási munkák már korábban elindultak az A-Híd által kivitelezett projektben.