2019.08.18, Vasárnap

Aktuális

Letették a Pannon Park alapkövét: épülhet a biodóm

2017.10.03

A Market által kivitelezett beruházás során a modern állatkertészetet egy integrált 5 hektáros téren mutatják be, melynek egy 1,7 hektáros biodóm is a része lesz.

Naponta ötszázan dolgoznak Magyarország legnagyobb irodaházán

2017.09.30

Csaknem szerkezetkész állapotig jutott a Market a Wing tulajdonában álló Telekom székház kivitelezésében, rekordméretű körpillérekkel és egyedi homlokzatépítéssel. Az építkezés kulisszatitkaiba és a készülő épület részleteibe a helyszínen nyerhettünk bepillantást.

A Strabag, a Ke-Víz és a Colas lettek a NIF Kupa futballsztárjai

2017.09.27

Az építőipari cégek focistái idén is szoros, de baráti küzdelemben csaptak össze szombaton az V. Infrastruktúra Kupához kapcsolódva, miközben mellettük a közlekedésben meghatározó szervezetek csapatai külön tornán versenyeztek.

A Balaton tiszta vizére a legbüszkébb a Szabadics

2017.09.20

A Szabadics Zrt. 28 évvel ezelőtt hat alkalmazottal, egy Roburral és egy Barkasszal indult, ma a Dunántúl egyik meghatározó vízgazdálkodással és természetvédelmi munkákkal foglalkozó vállalata, és már külföldön is terjeszkedik. A Kis-Balatonhoz több szálon is kötődő vállalat projektjeiről, cégfilozófiájáról és terveiről Kovács Tamás vezérigazgatóval beszélgettünk.

Három napig tesztelhetjük az ország legnagyobb gépparkját

2017.09.12

Amire nem sok lehetőség van Európában, csütörtöktől adott lesz Tökölön: egy időben, egy helyen és ingyen próbálhatjuk ki a legjobb építőipari gépeket. A tízezres piacot megcélzó EBSZ Építőgép Kiállításon a két keréken táncoltatott nehézgépekkel és a fontos üzleti döntéseket megalapozó információkkal egyaránt találkozhatunk. Két interjúval hangoltunk az eseményre.

Néhány hét múlva helyére tolja a Mosoni-Duna új hídját a Hódút

2017.09.06

A győri elkerülő út leglátványosabb eleme közel jár a befejezéshez, a teljes útszakasz átadása pedig a jövő év második felére tehető.

Teljessé vált a Tokaj és Nyíregyháza közötti bicikliút

2017.08.31

21 kilométernyi új szakasszal egészítette a térség hálózatát a Ke-Víz és a Depona Plusz, így már folytonos a kerékpáros kapcsolat az egymástól mintegy 30 kilométerre található két város között.

A-Híd: a cölöpalapozásnál tart a hídépítés az M4-esen

2017.08.30

A cég három felüljárót kivitelez a Berettyóújfalu-Nagykereki szakaszon, közel 1,7 milliárd forintból.

Síri csendben adták át történelmünk egyik legjelentősebb építőipari beruházását

2017.08.24

Nyomós okunk van rá, hogy épített örökségünk egyik kincsének inkább ma ünnepeljük a szülinapját, 175 évvel az alapkőletétel után. Vajon hányan tudjuk, hogy a Lánchíd átadása előtti felrobbantását az építésvezető akadályozta meg? És azt, hogy elsőként 70 ezer ellenséges katona használta, még félkész állapotában?

Ezek a cégek kivitelezik Magyarország komplex útfelújítását

2017.08.14

A 271,6 milliárd forintos, négyéves programot régiónkénti keretmegállapodások által fedték le.

Célba ért az első projekt a 471-esen

2017.08.11

A jelentős forgalmat lebonyolító főút 16 kilométeres szakasza a Hódút, a Ke-Víz és a Zemplénkő kivitelezésében újult meg.

A Market építi a pannon ősvadont megidéző parkot

2017.08.09

A budapesti állatkert területén létrejövő Pannon Park szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített térrel várja majd a látogatókat.

Modern és a korhű elemek összhangja az épülő Budafok kocsiszínben

2017.07.28

Új csarnokok épülnek az eredeti állapotban megőrzött III. épület mellé a budafoki kocsiszínben a Strabag kivitelezésében. Otthont nyernek a CAF-villamosok, körpályával csökken a karbantartási idő, megerősödik a zajvédelem - tudtuk meg a BKK-tól kapott válaszokból.

Távol-keleti filozófiával sikeres Kelet-Magyarországon a Ke-Víz

2017.07.25

A cég 25 éves jubileuma alkalmából a mély-, magas- és útépítéssel foglalkozó nyíregyházi vállalat vezetőjével, ifjabb Bencze Antallal és édesapjával, Bencze Antal vezérigazgatóval beszélgettünk.

Ahogy azt jeleztük: a román autópályán 8,4 milliárdba kerül egy kilométer

2017.07.21

A Nagyszeben és Pitesti közötti 123 kilométeres autópályának 3,34 milliárd eurós költsége lesz a korábban közölt 1,6 milliárd euró helyett.

Ilyen lesz a Budapesti Atlétikai Stadion

2017.10.03

A tavasz óta lezajlott tervpályázaton nyertest hirdetett a KKBK, a Napur Architect tervei alapján készülhet tehát a főváros átfogó sportfejlesztésének egyik fontos eleme.

A ZÁÉV építi a zalai tesztpálya főépületét

2017.09.29

A rendezvényközpontnak és főbejáratnak épülő mintegy 1500 négyzetméteres beépített alapterületű létesítmény mellett a tesztelés mérnöki feladatainak otthont adó 2333 négyzetméteres épületet is a zalaegerszegi cég alakítja ki.

Magyar fejlesztésű napelemes cserepet mutatott be a Terrán

2017.09.26

A Futuron nevű tetőcseréppel a tető a ház aktív szereplőjévé válik, a BME-vel közösen fejlesztett terméket jövőre dobhatják piacra. A magyar innováció eredményeként létrejött terméket itthon fogják gyártani. A cserepek a tesztek szerint ugyanúgy teljesítenek, mint a napelemek, esztétikailag viszont többet nyújthatnak.

Európában egyedülálló üzemet kivitelez a Merkbau és a Modinvest

2017.09.15

Tizenkét milliárd forintot meghaladó beruházás indult el Mélykúton: itt épül fel a Hunent kacsa vágóhídja és feldolgozója, 350 embernek munkát adva.

A föld alatt ér össze a 2-es metró és a gödöllői HÉV

2017.09.08

A 40 ezer embert ingáztató fővárosi vonalon öt megállót új helyre költöztetnek, a HÉV új síneket és 20 százalékkal több helyet biztosító szerelvényeket kap, egy jelentős része a föld alá kerül.

Csodás panorámájú, ultramodern társasházat készít év végére az Épkar

2017.09.05

Újlipótvárosban épül fel a 11 emeletes ingatlan, melyben az egyszobástól a penthouse-ig terjed a lakások mérete, terasszal, tárolóval és garázzsal kiegészítve.

Pontatlan hírekkel indított ostromot a „Simicska-híradó” a Duna Aszfalt ellen is

2017.08.31

Számos építőipari nagyvállalattal kapcsolatban tesz közzé a hazai sajtó egy jól meghatározható köre rendszeresen pontatlan információkat. Itt az újabb példa: a Duna Aszfalt Kft. írásos kérdéseinkre adott válaszaiban cáfolta, hogy „bepöfögnének” a mezőgazdaságba, továbbá közzétette, hogy az M44-es kilométerenként 300 millióval olcsóbban épül, mint ahogy azt írták. Egy szintén augusztusi „hírcunamira” reagálva arról is beszámoltak, hogy jóval a hazai átlagbér feletti bérezésben részesülnek a dolgozói.

Harminc éve várt utat épített meg Ferihegy közelében a Duna Aszfalt

2017.08.29

A beruházásnak köszönhetően a Rákoshegyen áthaladó észak-déli forgalom a lakott területeket elkerülve juthat át Pestszentlőrincre. A 317 tulajdonost érintő útvonal projektjét 277 adásvétellel és 7 ezer aláírással tudta előkészíteni a helyi önkormányzat.

Eger egészét érintő felújítássorozatot kivitelez a HE-DO és a Penta

2017.08.21

A város közlekedését nagyban elősegítő infrastruktúra fejlesztő projekt két üteméből az elsőt kezdi meg jövő hónapban a két cég.

Már ezer tonna beton beépült Kaposvár új arénájába

2017.08.13

A ZÁÉV és a Fertődi Építő által kivitelezett multifunkcionális csarnok motorosan mozgatható mobillelátókkal valósul meg, s idén novemberre szerkezetkész lesz.

A Euroaszfalt és a Colas építi az M70-est Letenye és a szlovén határ között

2017.08.10

A tornyiszentmiklósi átkelőig bővítik kétszer kétsávosra az utat. A fejlesztést az Európai Unió 14,95 milliárd forinttal támogatja.

Balatonparti dugókat enyhít a 710-es főút bővítése

2017.08.02

A Hazai Építőgép és a Duna Aszfalt kivitelezésében új szakasszal kötik össze az észak-balatoni elkerülő utat az M7-essel. A nyári időszakban hétvégente gyakran akadozó forgalom szűk keresztmetszeti pontján enyhül a terhelés.

Az ősmagyar fajták megőrzését szolgálja a Szabadics barcsi kivitelezése

2017.07.26

Felújítanak három állattenyésztő telepet a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. Az épületekben szürkemarhát és rackajuhot tartanak majd.

„A Lánchíd és a Golden Gate a legszebb hidak a világon”

2017.07.23

Aarne Jutila munkája révén körbeutazta az egész világot, mégis különösen nagyra becsüli a magyarokkal ápolt jó kapcsolatát. A finn hídtervező professzor az idei siófoki Hidász Napok során Clark Ádám Életműdíjat kapott, ami jó alkalmat adott egy beszélgetésre.

Autóval és a biciklivel is új távlat nyílik a Szeged és Baja közötti 100 kilométeren

2017.06.29

Már az útszélesítésnél és az ívkorrekciónál tart a Duna Aszfalt az 55-ös főút utolsóként megújuló szakaszán.