2019.04.21, Vasárnap

Aktuális

Iparági összefogás a jobb utakért: konferenciát tartottak a bitumenemulzióról

2017.06.11

Tartósabb, költséghatékony és biztonságosabb is a végeredmény, ha az útépítés és -felújítás során bitumenemulziót használnak az aszfaltrétegek közötti tapadás erősítésére – hangsúlyozza többek között a Bitunova, a Stravia, a Colas és a Duna Aszfalt.

Így születik zöld sportváros Buda központjában

2017.06.06

A Testnevelési Egyetem átfogó fejlesztése az építőipari szempontokon túl is rengeteg érdekességgel bír. A mintegy 40 milliárd forintos beruházás lépéseit a lebonyolítását végző egyetemi beruházási programiroda igazgatójával, Gyetvai Árpáddal jártuk végig.

Az idei Építők Napján is kitüntetésben részesült a Merkbau

2017.06.02

A cég telepvezetője, Grobál Károly több mint negyven éve rendületlenül dolgozik az építőiparban, amit a Miniszterelnökség oklevéllel ismert el.

A rugalmasság lehet a Terrán csodafegyvere

2017.05.29

A bepörgött építőiparban a gyors reagálás nagyon felértékelődött a kivitelező cégek szemében, a kérdés az, hogy ki tudja őket a leghatékonyabban kiszolgálni. A piacvezető magyar gyártótól megkaptuk a választ.

Merkbau: a kiváló borokkal egyszerre készült el a nívódíjas épület

2017.05.26

Felavatták a Sauska Borászat Építőipari Nívódíjának tábláját csütörtökön Villányban.

Szerkezetkész a Liszt Ferenc repülőtér új szállodája

2017.05.24

Bokrétaavatót tartottak a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotelben, mely várhatóan novemberre készül el.

A Colas Alterra és a Swietelsky kivitelezésében újul meg a Velencei-tó

2017.05.19

Lecserélik a tó elavult partvédműveit, természetvédelmi, áramlásjavító és vízminőség védelmi kotrások történnek.

Tizenhárom éve megálmodott gyárépítés indult el a Mapei-nél

2017.05.17

Szerdán történt meg az új, Sóskúton épülő üzem ünnepélyes alapkőletétele. Az épület kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi.

Emléktáblát kapott a Népligetnél az 1-es villamos meghosszabbítása

2017.05.12

A tavaly decemberben elnyert Építőipari Nívódíj tiszteletére az A-Híd Zrt. pénteken táblát avatott a járat népligeti megállójában.

Hamarosan átadja Baja új iskolaépületét a Merkbau

2017.05.10

A háromszintes, 1100 négyzetméteres épületben a teljes felső tagozatát el tudja helyezni ősztől a helyhiánnyal küzdő bajai alapítványi iskola.

A meglévő hőszigetelés hatékonysága újabb réteggel fokozható

2017.05.10

Az első homlokzati hőszigetelések 20-30 éve védik az épületeket: ezek az átlagosan 4-6 centiméter vastag rendszerek már nem felelnek meg a mostani hőtechnikai előírásoknak és az elvárásainknak sem.

Két és fél év múlva már használhatjuk az M44-es leghosszabb szakaszát

2017.05.05

A Hódút és a Duna Aszfalt, valamint az Euoroaszfalt, Swietelsky, Soltút, A-Híd alkotta konzorcium is ütemterv szerint halad az összesen 62 kilométeres szakaszon.

Elkezdte a kaposvári sportcsarnok építését a ZÁÉV és a Fertődi Építő

2017.05.04

A volt téglagyár területén háromszintes, közel tízezer négyzetméteres alapterületű sportcsarnok jön létre.

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

2017.04.28

A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos út, a projektben hat település tehermentesül az átmenő forgalom alól.

Látványos szakaszához érkezett Érden a vasútépítés

2017.04.17

Április elején az A-Híd beépített két vasúti hídprovizóriumot, hogy az állomáson végzett felújítás közben is haladhasson a forgalom.

Időutazást hajtott végre a ZÁÉV Kaposváron

2017.06.10

A kaposvári vasútállomás felújításáról beszámoló cikkünk és képriportunk a legolvasottabb és legtöbb elismerést kapó cikkeink közé került, adta magát, hogy rákérdezzünk a látványos megoldások hátterére. A ZÁÉV projekt főmérnökével, Diós Andrással készített interjú rátett egy lapáttal a látványra: csak kevesen gondolnák, hogy milyen mértékű és nehézségű értékmentést hajtott végre a magyar cég.

Megvan az első kivitelezője a zalaegerszegi tesztpályának

2017.06.05

A Duna Aszfalt kiszolgáló utakat épít, talajstabilizációt végez, és speciális burkolt felületeket hoz létre az előkészítő munkák során.

„Az útépítésben az innovációé a jövő”

2017.06.02

Az építőipar tavalyi nehéz éve után idén robbanás tapasztalható a gyorsforgalmi útépítésben. A piacvezető Duna Aszfalt Kft. ügyvezetőjét, Tóth Lászlót kérdeztük arról, milyen eszközökkel vészelték át az elmúlt időszakot, és hogy látja most az ágazat jövőjét.

INGATLANFEJLESZTÉSI „OSCAR-DÍJJAL" ISMERTÉK EL A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁRAT

2017.05.26

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) ipari létesítmények kategóriában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát 2017. május 26-án, Andorrában.

Megtartották a hídépítő szakma legnagyobb ünnepét a Lánchídnál

2017.05.25

A Hídépítők Egyesülete az A-Híddal közösen immár ötödik alkalommal rendezte meg a Hidak és Hídépítők Napját. A vízi felvonulást követően cseréplécből kellett hidakat építenie az induló csapatoknak.

Elkészült a világon egyedülálló infrastruktúrát biztosító lézerközpont

2017.05.23

A több mint 70 milliárdos szegedi beruházásban 24,5 ezer négyzetméteres, öt épületből álló komplexum jött létre. A környezetében ipari park és inkubátorház épül, emellett többmilliárdos közlekedési fejlesztést hajtanak végre.

Soroksáron újította fel Nepomuki Szent János szobrát az A-Híd

2017.05.18

Négy éve tartó országos program keretében került sor a XXIII. kerületi alkotás helyreállítására. A szobor a szintén A-Híd projektben megújuló GOH-csomópont szomszédságában található.

A szakma szeretetére tanítja munkatársait az Év fiatal mérnöke

2017.05.16

Helytállásra, férfias kiállásra nevel, ráadásul meg is fizetik, mégis lasszóval kell fogni a kivitelező fiatalokat az építőiparban. Szabó Martin a Swietelsky projektvezetőjeként megmutatta, hogyan járható ez az út. A példaértékű munkát nívós díjjal jutalmazta a Közúti Szakemberekért Alapítvány, mi pedig interjúban mutatjuk be a mögötte rejlő gondolkodásmódot.

A Colas kivitelezi az egri M25-ös út első projektjeit

2017.05.11

A most induló munkák által Andornaktálya elkerülő utat kap, továbbá összeköttetést nyer az M25-ös és a 25-ös út.

Ötmilliárdos szennyvízfejlesztést hajt végre az Euroaszfalt és a Betonútépítő

2017.05.10

Hét kelet-magyarországi településen több mint 2300 háztartást kötnek be a csatornahálózatba.

Februárra készül el a diósgyőri stadionnal a Market

2017.05.05

Osztható rendezvénytérrel, sky boxokkal és fűthető pályával épül a 15 ezres aréna, melynek tervezésébe a szurkolótábort is bevonták.

A Colas Alterra végzi el a Liget Budapest miatt szükséges közműátépítést

2017.05.05

Három trolibuszjárat felső vezetékét, valamint egy vízvezetéket is át kell helyezni rövid időn belül. A munkát a Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum építése indokolja.

Nyolc állomás is megújul a 68 milliárd forintos Pest megyei vasútfejlesztésben

2017.05.03

Két nagyberuházás kezdetét ünnepelték Budafokon szerdán: elhelyezték a Kelenföld–Százhalombatta vonal pályakorszerűsítése, valamint az ezen a szakaszon telepítendő biztosítóberendezés és ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer alapkövét.

Magasépítő technikus diákokat támogatott az A-Híd

2017.04.28

A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál adott otthont az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének, ahol a legjobban teljesítő tanulókat táblagépekkel jutalmazta a cég.

A ZÁÉV kivitelezésében indult el a Testnevelési Egyetem újjáépítése

2017.04.12

A beruházásban egy 13 éve üresen álló épületből születik meg a megújuló egyetem központi épülete.