2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Lendületben a CATL gyár építése: újabb feladatokat nyert a WHB

Lendületben a CATL gyár építése: újabb feladatokat nyert a WHB

magyarepitok.hu

2023.12.13. 08:01 - Móré Levente

Szerkezetépítés után a tető és oldalfal burkolást és a befejező munkákat is a WHB nyerte a CATL debreceni fejlesztésében.

Hirdetés

Mint az széles körben ismert, a kínai Contemporary Amperex Technology (CATL) Debrecenbe telepíti második európai akkumulátorgyárát. Az energiatárolásban és akkumulátorfejlesztésben világelső vállalat ügyfelei olyan ismert autógyártók, mint a BMW, a Ford, a Tesla vagy a Volkswagen. Kína mellett a németországi és magyarországi üzemben is gyártani fogják a hamarosan megjelenő, a legfejlettebb technológiai megoldásokat felvonultató Shenxing akkumulátort, amely mindössze 10 perc töltéssel 400 kilométer megtételét teszi lehetővé.

A beruházás mintegy 3000 milliárd forintból valósul meg, amelyben – amint arról korábban is beszámoltunk – komoly szerepet vállalt a magyar tulajdonú WEST HUNGÁRIA BAU Kft., ugyanis a WHB nyerte el a hatalmas, 110 ezer négyzetméternyi csarnoképület szerkezetépítési munkáit. Újabb nagy eredményként a CATL Debrecen környéki óriásberuházásán a másodlagos acélszerkezetek, a tető és oldalfal burkolás és a befejező munkák kivitelezésén is a vállalat dolgozhat. A több mint 110 ezer m2 alapterületű épületbe a magyar cégnek összesen legalább 5500 tonna acélt kell beépítenie.

A szerkezetépítés során a debreceni óriásberuházásban a WHB összesen 110 ezer négyzetméternyi csarnokterület szerkezetépítését kivitelezi, ennek részeként elvégzik:

  • a monolit vasbeton fejtömbök földmunkáit,
  • a monolit fejtömbök építését,
  • az előregyártott vasbeton elemek elhelyezését,
  • valamint a merevítő acélszerkezet szerelését is.

Az újabb, elnyert feladatok során pedig:

  • a másodlagos acél szerkezet,
  • a tető és oldalfal burkolás
  • az iparipadló,
  • a nyílászárók telepítése,
  • építőmesteri munkák,
  • az elektromos alapszerelés és
  • a gépész alapszerelés munkákat végzi el.


Elismerések kövezik az utat

A WHB jelenleg Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, teljes egészében magyar tulajdonú, piacvezető építőipari vállalkozása, amelynek székhelye Biatorbágyon található, ezenkívül Győrben és Budapesten is rendelkeznek fiókteleppel, illetve Pakson telephellyel. Folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ország egész területén végeznek szakipari kivitelezéseket az építőipar minden szegmensében, a műemlékfelújításától az ipari, kereskedelmi és logisztikai létesítményeken át az oktatási, egészségügyi és sportlétesítményekig.

Kimagasló szakmai tudásuknak és a minőségi munkavégzés iránti elkötelezettségüknek köszönhetően évről - évre nő kiemelkedő referenciáik száma, amelyek között számos olyan, a budapesti városképet meghatározó épület és nagyléptékű vidéki fejlesztés is található, amelyek sorra rangos szakmai elismeréseket hoztak.


Kiemelt szerepet kap a digitalizáció

Sikereikhez nagyban hozzájárul, hogy átfogó digitalizációs folyamat zajlik a vállalatnál. Oktatási és innovációs központot, valamint mentorprogramot hoznak létre, mert hangsúlyos célkitűzés a cégcsoporton belül az, hogy a tervezés a legmodernebb szoftverek használatával és interaktívan történjen. Ehhez kapcsolódóan pedig a vállalatcsoport tagjai között is meglegyenek a standardizált digitális kommunikációs csatornák.

Ennek is köszönhetik, hogy számos nemzetközi cég választotta már őket partneréül, így többek között a sanghaji központú Semcorp, amelynek több, mint 100 000 négyzetméteres alapterületű gyára épül Debrecen déli ipari parkjában.

A több, mint 26 éves tapasztalattal rendelkező WEST HUNGÁRIA BAU Kft. elért eredményei és a pozitív megrendelői visszajelzések igazolják a befektetett munkát.


Kulcsfontosságú az előrelátó hozzáállás

A WHB múltja és jelene is az előrelátást tükrözi. Ennek a szemléletnek köszönhető, hogy a cégcsoport már számos leányvállalattal rendelkezik, így az előkészítő munkáktól az utolsó simításokig le tudják fedni a kivitelezés minden területét. A legnagyobb jelentősége ebben a szakági cégeknek van, de persze vannak olyan cégcsoporthoz tartozó vállalatok, amelyek akár teljes generálkivitelezést is el tudnak végezni. Összefoglalva: a cégcsoportban megvan a teljes vertikális integráció és van jelentős horizontális extrakapacitás is.

Az újabb elnyert tender sikere az eddigi eredményes és magasszintű munkavégzésnek, valamint a precíz szervezésnek is köszönhető. Ennek megfelelően a WHB a debreceni akkumulátorgyár építésénél a héten már neki is állt az újabb feladatoknak: a zúzottkő ágyazat készítése nagy erőkkel halad, ami előkészíti az iparipadló telepítését. Remek ütemben zajlik a havi több ezer tonna acél legyártása és beszerelése is, ami különösen a téli időszakban olyan jelentős feladat, amit csak tudatos organizációval lehet elvégezni.

Galéria

AktuálisWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Debrecenautóiparelektromos autó

Hírlevél

Hirdetés