2019.09.17, Kedd

Aktuális

A rugalmasság lehet a Terrán csodafegyvere

2017.05.29

A bepörgött építőiparban a gyors reagálás nagyon felértékelődött a kivitelező cégek szemében, a kérdés az, hogy ki tudja őket a leghatékonyabban kiszolgálni. A piacvezető magyar gyártótól megkaptuk a választ.

Merkbau: a kiváló borokkal egyszerre készült el a nívódíjas épület

2017.05.26

Felavatták a Sauska Borászat Építőipari Nívódíjának tábláját csütörtökön Villányban.

Szerkezetkész a Liszt Ferenc repülőtér új szállodája

2017.05.24

Bokrétaavatót tartottak a Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő Ibis Styles Budapest Airport Hotelben, mely várhatóan novemberre készül el.

A Colas Alterra és a Swietelsky kivitelezésében újul meg a Velencei-tó

2017.05.19

Lecserélik a tó elavult partvédműveit, természetvédelmi, áramlásjavító és vízminőség védelmi kotrások történnek.

Tizenhárom éve megálmodott gyárépítés indult el a Mapei-nél

2017.05.17

Szerdán történt meg az új, Sóskúton épülő üzem ünnepélyes alapkőletétele. Az épület kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi.

Emléktáblát kapott a Népligetnél az 1-es villamos meghosszabbítása

2017.05.12

A tavaly decemberben elnyert Építőipari Nívódíj tiszteletére az A-Híd Zrt. pénteken táblát avatott a járat népligeti megállójában.

Hamarosan átadja Baja új iskolaépületét a Merkbau

2017.05.10

A háromszintes, 1100 négyzetméteres épületben a teljes felső tagozatát el tudja helyezni ősztől a helyhiánnyal küzdő bajai alapítványi iskola.

A meglévő hőszigetelés hatékonysága újabb réteggel fokozható

2017.05.10

Az első homlokzati hőszigetelések 20-30 éve védik az épületeket: ezek az átlagosan 4-6 centiméter vastag rendszerek már nem felelnek meg a mostani hőtechnikai előírásoknak és az elvárásainknak sem.

Két és fél év múlva már használhatjuk az M44-es leghosszabb szakaszát

2017.05.05

A Hódút és a Duna Aszfalt, valamint az Euoroaszfalt, Swietelsky, Soltút, A-Híd alkotta konzorcium is ütemterv szerint halad az összesen 62 kilométeres szakaszon.

Elkezdte a kaposvári sportcsarnok építését a ZÁÉV és a Fertődi Építő

2017.05.04

A volt téglagyár területén háromszintes, közel tízezer négyzetméteres alapterületű sportcsarnok jön létre.

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

2017.04.28

A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos út, a projektben hat település tehermentesül az átmenő forgalom alól.

Látványos szakaszához érkezett Érden a vasútépítés

2017.04.17

Április elején az A-Híd beépített két vasúti hídprovizóriumot, hogy az állomáson végzett felújítás közben is haladhasson a forgalom.

Átadták a 155 milliárd forintos gumiabroncsgyárat Gyöngyöshalászon

2017.04.07

A Market által felépített gyárban személyautó-, teherautó- és buszabroncsokat termel európai és nyugat-ázsiai piacokra az Apollo Tyres. A cég elnöke szerint a világ legkorszerűbb gumiabroncsgyára jött létre Gyöngyöshalászon.

„Többé nem állhatunk meg!” – így születik újjá az útügyi szabályozás

2017.04.01

Sokéves lemaradást kellett hat hónap leforgása alatt behoznia a magyar útügyi szakmának a szabályozás átfogó megújításával. A több mint száz szakértő munkáját a közútkezelőnek kellett összehangolnia, az új rendeletek születéséről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettesét, Szilvai Józsefet kérdeztük.

Elkészült a 21-es út új sávjaival a HE-DO és a Swietelsky

2017.03.21

A Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő útnak immár mindhárom szakaszán a régi sávok felújítása van a középpontban.

INGATLANFEJLESZTÉSI „OSCAR-DÍJJAL” ISMERTÉK EL A KIRÁLYEGYHÁZI CEMENTGYÁRAT

2017.05.26

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) ipari létesítmények kategóriában Nemzetközi Ingatlanfejlesztési arany fokozatú nívódíjjal ismerte el a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyárát 2017. május 26-án, Andorrában.

Megtartották a hídépítő szakma legnagyobb ünnepét a Lánchídnál

2017.05.25

A Hídépítők Egyesülete az A-Híddal közösen immár ötödik alkalommal rendezte meg a Hidak és Hídépítők Napját. A vízi felvonulást követően cseréplécből kellett hidakat építenie az induló csapatoknak.

Elkészült a világon egyedülálló infrastruktúrát biztosító lézerközpont

2017.05.23

A több mint 70 milliárdos szegedi beruházásban 24,5 ezer négyzetméteres, öt épületből álló komplexum jött létre. A környezetében ipari park és inkubátorház épül, emellett többmilliárdos közlekedési fejlesztést hajtanak végre.

Soroksáron újította fel Nepomuki Szent János szobrát az A-Híd

2017.05.18

Négy éve tartó országos program keretében került sor a XXIII. kerületi alkotás helyreállítására. A szobor a szintén A-Híd projektben megújuló GOH-csomópont szomszédságában található.

A szakma szeretetére tanítja munkatársait az Év fiatal mérnöke

2017.05.16

Helytállásra, férfias kiállásra nevel, ráadásul meg is fizetik, mégis lasszóval kell fogni a kivitelező fiatalokat az építőiparban. Szabó Martin a Swietelsky projektvezetőjeként megmutatta, hogyan járható ez az út. A példaértékű munkát nívós díjjal jutalmazta a Közúti Szakemberekért Alapítvány, mi pedig interjúban mutatjuk be a mögötte rejlő gondolkodásmódot.

A Colas kivitelezi az egri M25-ös út első projektjeit

2017.05.11

A most induló munkák által Andornaktálya elkerülő utat kap, továbbá összeköttetést nyer az M25-ös és a 25-ös út.

Ötmilliárdos szennyvízfejlesztést hajt végre az Euroaszfalt és a Betonútépítő

2017.05.10

Hét kelet-magyarországi településen több mint 2300 háztartást kötnek be a csatornahálózatba.

Februárra készül el a diósgyőri stadionnal a Market

2017.05.05

Osztható rendezvénytérrel, sky boxokkal és fűthető pályával épül a 15 ezres aréna, melynek tervezésébe a szurkolótábort is bevonták.

A Colas Alterra végzi el a Liget Budapest miatt szükséges közműátépítést

2017.05.05

Három trolibuszjárat felső vezetékét, valamint egy vízvezetéket is át kell helyezni rövid időn belül. A munkát a Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum építése indokolja.

Nyolc állomás is megújul a 68 milliárd forintos Pest megyei vasútfejlesztésben

2017.05.03

Két nagyberuházás kezdetét ünnepelték Budafokon szerdán: elhelyezték a Kelenföld–Százhalombatta vonal pályakorszerűsítése, valamint az ezen a szakaszon telepítendő biztosítóberendezés és ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer alapkövét.

Magasépítő technikus diákokat támogatott az A-Híd

2017.04.28

A 2017-es Szakma Sztár Fesztivál adott otthont az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének, ahol a legjobban teljesítő tanulókat táblagépekkel jutalmazta a cég.

A ZÁÉV kivitelezésében indult el a Testnevelési Egyetem újjáépítése

2017.04.12

A beruházásban egy 13 éve üresen álló épületből születik meg a megújuló egyetem központi épülete.

Közgép – az utolsó kapcsolja le a villanyt!

2017.04.03

A hazai „kritikus” sajtó vagy nem akar, vagy nem szeret azzal foglalkozni, hogy az utóbbi időszakban a szinte irreálisan olcsó és több esetben a valós képességeket sajátságosan értelmező ajánlataival a Közgép Zrt. meglehetősen gyorsan tönkretette magát. Pedig mára kijelenthető, hogy vélhetően a legjobban maga a Közgép Zrt. vezetősége jönne zavarba, ha a társaság valamelyik „érdekes” ajánlata következtében nyertesnek hirdetné ki a pályáztató. A Közgép Zrt. rövid távú vesszőfutását az M4-es pályázata zárhatja le.

Szuperpontos munkaerő a Terránnál: ipari robotok szállnak be a gyártásba

2017.03.28

A tetőcserépgyártó hazánkban egyedülálló fejlesztése mellett erdélyi gyárépítéséről, a lakásépítési hullám hatásairól és új termékeiről is beszámolt keddi sajtótájékoztatóján.

Az építőipar legismertebb cégeivel tartott szakmai napot az Ybl

2017.03.21

Az előadások, szakmai bemutatók mellett állásbörze és gyakorlati lehetőségekről szóló tájékoztatás is segítette a diákokat. A korábban kevés részvevőt vonzó szakmai napot sikeresen gondolták újra az Ybl hallgatói, az új irányvonalakról Kincses Péter főszervezőt kérdeztük.