2024.03.29, Péntek
A legnehezebb helyzetben lévő települések egyikének nyújtott támogatást a Leier Hungária Kft.
Illusztráció: leier.hu/TAVERNA térkő

A legnehezebb helyzetben lévő települések egyikének nyújtott támogatást a Leier Hungária Kft.

magyarepitok.hu

2022.09.20. 16:13 - Kalácska-Nagy Nóra

Az ingatlan korábban nem rendelkezett szilárd burkolattal, így az udvaron át az épület megközelíthetősége ki volt téve az időjárás viszontagságainak.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon nyújtott segítő kezet Magyarország egyik vezető építőanyaggyártója, a Leier Hungária Kft. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Alapítvány megkeresését követően a vállalat 108 négyzetméter Taverna kagylóhéj 6 cm térkövet ajánlott fel a tiszakarádi MRSZ Jelénlétpont udvarának térkövezésére.

A felajánlás alkalmából sajtótájékoztatót tartott

  • Kovács Zoltán, a Leier Hungária Kft. Kelet-magyarországi területi vezetője,
  • Berényi Richárd, a Magyar Református Szeretetszolgálat Felzárkózó települések program szakmai koordinátora,
  • Dévay Máté, a Tiszakarádi Református Egyházközség lelkipásztora
  • és Karászi Zoltán polgármester.

 

Pótolták a hiányzó szilárd burkolatot

Felzárkózó települések elnevezéssel 2019 nyarán indult el az a hosszú távú kormányzati program, amely a következő években a legnehezebb helyzetben lévő településeket kívánja segíteni. A Magyar Református Szeretetszolgálat jelenleg 21 településen van jelen – köztük Tiszakarádon – olvasható a jobbadni.hu honlapján.

„Sajnos az ingatlan eddig nem rendelkezett szilárd burkolattal, így az udvaron át az épület megközelíthetősége ki volt téve az időjárás viszontagságainak” – hangzott el Kovács Zoltántól, a Leier Hungária Kft. Kelet-magyarországi területi vezetőjétől.

A Leier területi vezetője hozzátette:

„Remélhetőleg az adományként kapott térburkolat szakszerű kivitelezését követően mielőbb használatba tudják venni a területet az Alapítvány munkatársai és az oda segítségért forduló emberek. Bízunk benne, hogy ezt követően az időjárás körülményei nem fogják befolyásolni a Jelenlétpont elérhetőségét.”

A Leier cégcsoport fontosnak tarja a társadalmi szerepvállalást, hogy az olyan hátrányos helyzetbe került csoportokat támogassa, ahol jól jön a segítség és enélkül a támasz nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen tudják megvalósítani az elképzeléseiket. A Leier Hungária Kft. ezzel az adománnyal is szeretne jó példát mutatni és segíteni a tiszakarádi közösségnek – áll a társaság közleményében.

AktuálisLeier Hungária Kft.adományTiszakarádMagyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány

Hírlevél

Hirdetés