2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Ilyen hatással van a klímaváltozás a fiatalokra: nagymintás kutatást támogatott az Indotek Group
Főkép: unicef.hu

Ilyen hatással van a klímaváltozás a fiatalokra: nagymintás kutatást támogatott az Indotek Group

Indotek Group/Facebook, unicef.hu

2022.07.28. 07:40 - Kalácska-Nagy Nóra

Az UNICEF felmérésében a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban.

Hirdetés

Az UNICEF Magyarország júniusban reprezentatív felmérést végzett, amelyben a fiatalok klímaválsággal kapcsolatos attitűdjét vizsgálta. A több mint kétezer fiatal bevonásával készült kutatás során a szervezet azt mérte fel, hogy a 13-25 éves korosztály tagjaira milyen hatással van a klímaváltozás, hogyan gondolkodnak a jelenségről, illetve mennyiben lennének hajlandóak aktívan tenni azért, hogy elkerülhessük a természeti katasztrófát.

A fiatalok klímaválsággal kapcsolatos attitűdjét vizsgáló reprezentatív, nagymintás kutatás az Indotek Group ingatlanbefektetéssel és –hasznosítással, illetve –fejlesztéssel foglalkozó cégcsoport támogatásával valósult meg.

„Cégünk számára kiemelten fontos a társadalmilag hasznos törekvések felkarolása. Ezek közé tartozik a gyerekek, fiatalok klímatudatosságának erősítése, és az, hogy bevonjuk őket a fenntarthatósággal kapcsolatos szakmai-társadalmi párbeszédbe, elérhetővé tegyük számukra a témával kapcsolatos valós tudást és hangot adjunk a generációjuknak ebben az őket kiemelten érintő jelentős kérdésben.” – mondta Hermann Kamilla, az Indotek Group partnere.

 

Saját kényelmüket is feláldoznák a fenntarthatóság érdekében

Az online kérdőíves kutatás eredményei szerint a hazai fiatalok 90 százaléka állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban, 33 százalék pedig kimondottan erőteljesen szorong. Elmondható, hogy a korosztály többsége komoly jelentőséget tulajdonít a témának, 60 százalék rendszeresen, 15 százalék pedig napi szinten foglalkozik vele. A megkérdezettek háromnegyede a saját kényelmét is feláldozná a fenntarthatóság érdekében.

Lényeges visszajelzés, hogy a magyar fiatalok csaknem háromnegyede kifejezetten elégedetlen azzal, amennyi információhoz az oktatási rendszeren keresztül jelenleg jutnak a témával kapcsolatban és még többen, 84 százalékban érzik úgy, hogy szeretnének több tudást kapni az iskolában a klímaváltozásról és a fenntarthatóságról.

A felmérés további részleteiről és eredményeiről az alábbi cikkben olvashatnak bővebben.

AktuálisIndotek GroupUNICEFfelméréstámogatás

Hírlevél

Hirdetés