2024.02.26, Hétfő
15 milliárdos beruházással bővít Oroszlányban az amerikai autóipari cég

15 milliárdos beruházással bővít Oroszlányban az amerikai autóipari cég

2016.04.06. 15:17 - Hegedűs Gergely

A BorgWarner autóipari vállalat Oroszlányban 15,5 milliárd forintos beruházást valósít meg, amellyel 600 új munkahelyet teremt. A projekt sajtótájékoztatóján kiderült, a fejlesztéshez a kormány 1,7 milliárd forint támogatást ad.

Hirdetés

Bogár Attila, a turbófeltöltőket és más járműipari alkatrészeket gyártó a BorgWarner Oroszlány Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: nem a mostani lesz az utolsó hasonló beruházása a cégnek Magyarországon, és a továbbiakban is számítanak az állam támogatására.

A vállalat több mint 15 éve kezdte meg a gyártást Magyarországon, olyan termékeket állítanak elő, amelyek segítik a gazdaságos üzemanyag-felhasználást, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését és a teljesítmény fokozását. Oroszlányban kezdték el a működésüket a turbófeltöltő gyár megalapításával, majd 2015-ben két - emissziós technológiákat és fejlett összkerék meghajtásos rendszereket előállító - gyár kezdte meg a termelést a településen.

Bogár Attila szerint komoly verseny van a cégen belül a többi telephellyel is, ezért fontos, hogy milyen állami támogatásokat kapnak. Az oroszlányi cég jól áll ebben a versenyben, a következő két évben 600 új munkahelyet létrehozó beruházást hajtanak végre a telephelyen.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a BorgWarner autóipari vállalat piacvezető a maga területén, eddigi beruházásai is hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar járműipar termelési értéke rekordot döntött, és a magyar autóipari vállalatok a nemzetközi piacokon is rendkívül versenyképesek. Mintegy 150 ezren dolgoznak ebben az iparágban Magyarországon, az ország az európai autógyártás egyik fellegvára - tette hozzá.   

(mti)

Mi épül?autóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés