2024.05.03, Péntek

Hirdetés

Megmérkőztek a cégek két keréken: véget ért a Szabadics Ride Company Challenge

Megmérkőztek a cégek két keréken: véget ért a Szabadics Ride Company Challenge

magyarepitok.hu

2022.09.26. 15:15 - Kalácska-Nagy Nóra

A különféle kategóriákban és számokban meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult, a Szabadics Zrt. színeiben 4 csapat mérkőzött meg a céges futamon.

Hirdetés

Jó hangulatban, de a versenyszellemet sem hátrahagyva került sor a 15. jubileumi, MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros fesztivál céges csapatversenyszámára, a Szabadics Ride Company Challenge-re. A sportesemény jelentős része tehát szeptember 23-25. között lezajlott, ám idén egy új versenyszám is debütál október 1-jén. Karoscross néven rendezik meg ugyanis a feltörekvő kerékpáros szakág hazai szezonnyitó versenyét, az országos cyclo-cross-t.

 

Hatodszor is megmérkőztek a cégek

A különféle kategóriákban (férfi verseny, női verseny, férfi hobby, női hobby) és számokban (céges csapatverseny, gyermekverseny, teljesítménytúra, országúti maraton) meghirdetett kerékpáros versenyen több tucat csapat és versenyző indult, a Szabadics Zrt. színeiben 4 csapat mérkőzött meg a céges futamon.

Az eredmények az alábbi linkre kattintva elérhetők.

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke az eseményt bejelentő sajtótájékoztatón visszaemlékezett, 2017-ben rendezték meg az első céges csapatversenyt, és immár a 6. eseményre kerülhetett sor, amelyben a Covid sem okozott nagyobb törést.

„Az én országúti kerékpározásom és a Szabadics Ride története teljesen összenőtt, hiszen egy időben indultak. Az biztos, hogy a Ride egyre jobb lett, és én is igyekszem egyre jobb lenni. Minden egyes verseny után gyakorlatilag másnap elkezdünk gondolkodni a szervezőkkel, hogy mit lehetne a következő alkalommal másként vagy jobban csinálni. Ebben nagyon nagy előrelépések történnek, melynek egyik jelentős része, hogy elkészült a városközpontban a Karos Korzó, amelyben kivitelezőként részt tudtunk venni.”

S hogy miért érdemes újra meg újra részt venni ezen a versenyen?

„Ez egy jó buli, amihez érdemes csatlakozni! Mivel ez egy csapatverseny, ezért az egyik legjobb csapatépítő tréning, mivel itt nem az egyéni eredmények, egyéni teljesítmények számítanak, hanem az, a csapat hogyan tud együtt dolgozni, hogyan tudja egymást segíteni. A csapat ideje a negyedik beérkező versenyző ideje lesz, tehát hiába lenne, aki egyedül sokkal gyorsabban tudna haladni, az az eredmény szempontjából érdektelen, az számít, hogy a csapat hogyan tudja egymást úgy segíteni, hogy az a negyedik ember minél jobb időt érjen el. Azt gondolom, hogy a céges működésünk is leginkább erről szól” – nyilatkozta korábban a bringazas.hu-nak a Szabadics Zrt. elnöke.

Galéria

AktuálisSzabadics Zrt.Mapei Kft.Zalakaroskerékpárverseny

Hírlevél

Hirdetés