2024.03.19, Kedd
Életeket mentett a Magyar Közút munkatársa - videó

Életeket mentett a Magyar Közút munkatársa - videó

Magyar Közút

2022.07.04. 11:10 - Kalácska-Nagy Nóra

A Magyar Közút káli mérnökségének művezetője nemcsak a családot mentette meg egy esetleges tragikus balesettől, hanem még a defektes autót is sikerült kiszednie a forgalomból.

Hirdetés

Újabb kedélyeket borzoló esetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az M3-as autópályán. Néhány nappal ezelőtt egy személyautó defektet kapott, emiatt nekiment az elválasztó korlátnak, megpördült az autó, így az a forgalommal szemben állt meg az autópálya belső sávjában. Az autóban egy család utazott kislányukkal, az édesapa az esetet követően bármilyen óvintézkedés és segítség kérése nélkül maga kezdte meg a kerékcserét, gyakorlatilag közvetlen életveszélyben – olvasható a közútkezelő társaság közleményében.

A Magyar Közút káli mérnökségének művezetője az esetet észlelve azonnal a helyszínre sietett és saját testi épségét kockáztatva

nemcsak a családot mentette meg egy esetleges tragikus balesettől, hanem még a defektes autót is sikerült kiszednie a forgalomból, ezzel további baleseteket megelőzve.

A mentésről és a művezetővel készült riport a Magyar Közút hivatalos YouTube oldalán nézhető meg, ezen a linken

A család vélhetően nem észlelte, mennyire veszélyes helyzetben van

A közutas művezető a helyszínre érve nagyon gyorsan cselekedett, a folyamatos forgalom közepette a gyermeket kiemelte az elválasztósáv korlátja mögül és a család minden tagját biztonságban átjuttatta a leállósáv melletti szalagkorlát mögé. Saját életét kockáztatva megkísérelte a defektes autó mentését is, ám ekkor egy személyautó szinte az utolsó pillanatban állt meg a kocsi előtt, az utána érkező kisteherautó majdnem belecsapódott a két járműbe, végül mindössze 10 centivel a személyautó mögött tudott megállni.

Így a közutas művezető elsőként inkább a figyelemfelhívás mellett döntött, villogott az autóval és saját láthatósági mellényét lekapva, a feje felett pörgetve próbált jelezni az érkező sofőröknek. A rendőrség is a helyszínre érkezett,

a művezetőnek sikerült egy gyors mozdulattal az autót is kimentenie a forgalomból és végül a családtagok és a közlekedés többi résztvevője is megúszta sérülés nélkül az esetet.

A videón látható, hogy a káli művezető kiérkezése előtt a család vélhetően nem észlelte, mennyire veszélyes helyzetben van, pedig egyálalán nem garantált, hogy az autópályán, ingerszegény környezetben, magas sebességgel haladó autók és kamionok időben észre tudnak venni egy álló járművet a haladó sávokban. A Magyar Közút ezért legújabb videójával arra biztat mindenkit,

ha veszélyes helyzetbe kerül a gyorsforgalmi utakon, azonnal húzódjon a leállósáv melletti szalagkorlát mögé és kérjen segítséget a 112-es számon a további balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

AktuálisMagyar Közút Nonprofit Zrt.M3-as autópálya

Hírlevél

Hirdetés