2020.06.04, Csütörtök

Aktuális

A Magyar Építő és a Fertődi Építő kivitelezi a kaposvári versenyuszodát

2016.12.22

A háromszintes, nemzetközi versenyekre is alkalmas uszodában tízpályás medence és egy evezős tanmedence is létesül.

Olyan, mint a fociban: csapatként nyert meccset az A-Híd

2016.12.13

Több szempontból kulcsfontosságú és komoly kihívásokat támasztó projektként nyert Építőipari Nívódíjat az 1-es villamos bővítése és felújítása. A részletekről az A-Híd projektvezetője adott lapunknak interjút.

Ők öten nyerték a 2016-os Lechner Ödön-díjakat

2016.12.09

A mély- és a magasépítészet, a kormányzat és a sajtó képviselője is elismerést kapott az építőiparért végzett munkájáért. Az ÉVOSZ évzáróján az ágazat problémái mellett a várható iparági fordulatról is szó esett.

„Ha nem is egy család, több mint egy munkahely” – interjú Sal Lászlóval

2016.11.29

A hosszútávú talpon maradás filozófiáját követik, és az idő visszaigazolja őket, mert több mint száz éve kulcsszerepben vannak a hídépítésben. Az A-Híd Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki egy véletlen után szeretett bele az építőiparba.

Magyar nyertese is van az európai hotel-építészeti díjnak

2016.11.28

Rangos enteriőr design díjjal tüntették ki étterem kategóriában a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ben található KOLLÁZS Brasserie & Bar-t, melyet a Market Építő kivitelezett.

Elkészült az M3-as betonfalával a Duna Aszfalt és a Ferrobeton

2016.11.22

A szalagkorlátot váltó terelőfal az „Érj Haza biztonságban!” programban valósult meg. Ennek keretében az Euroaszfalt és a Colas is elkészült az M5-ös, illetve M7-es autópályákon a betonfalak kivitelezésével.

Elkészült az Óvárosháza első projektjével a Magyar Építő

2016.11.15

A budai vár több mint 300 éves épülete visszanyeri barokk értékeit, egyik része megnyílik a közönségnek, másik részében angol nyelvű PhD-képzés indul.

Kiírták a közbeszerzést az új Puskás-stadionra

2016.11.11

A hirdetmény szerint a kivitelezőnek a 63 évvel ezelőtt épült korábbi stadion értékeinek megtartása mellett kell modern nemzeti arénát építenie, 60 ezer fős befogadóképességgel.

A jövőt építették fel: 25 éves a HUNÉP Zrt.

2016.10.28

Több területen sikeres a debreceni cég.

In memoriam Kasza Kálmán

2016.10.28

Elhunyt Kasza Kálmán, a Magyar Építő Zrt. nyugalmazott termelési vezérigazgató-helyettese, akinek személye és munkássága alapvetően hozzájárult a cég sikeres tevékenységéhez és arculatának kialakításához.

A világon egyedülálló erőmű épül Magyarországon

2016.10.26

Olyan hálózati termelésre alkalmas erőművet építenek hazánkban, ami egy mikroorganizmus segítségével áramból képes fűtőgázt előállítani – adta hírül az nrgreport.com.

Elkészült Siófok új szennyvíztelepével az Euroaszfalt és a Colas

2016.10.17

Immár valamennyi létesítményt bekapcsolták a rendszerbe a tíz település szennyvízelhelyezési problémáját megoldó telepen, amely saját magának termeli meg a szükséges energiát.

„Egy közutas szívében sokkal több lakik” – páratlan könyv született gyorsforgalmi útjainkról

2016.10.11

Egy kőkemény munka, amiben senkit sem kellett motiválni, egy elképesztő méretű adathalmaz, ami mégis olvasmányos: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kiadásában megjelent a hazai gyorsforgalmi úthálózat első ötven évét bemutató könyv. A minden területet átfogó kiadványról Dr. Nemes-Nagy Tibor vezérigazgatóval beszélgettünk.

Ezek lettek Budapest legsikeresebb építészeti alkotásai

2016.10.04

A Magyar Építő által kivitelezett épület is bekerült az Építészeti Nívódíj győztesei közé.

Összemérték futballtudásukat az infrastruktúra-építés bajnokai

2016.09.29

Az elmúlt szombaton negyedik alkalommal került megszervezésre az infrastrukturális szektor legnagyobb szabadidősport programja, az Infrastruktúra Kupa és Családi Nap.

Zöld lámpát kapott a gumibitumen a megújuló útügyi szabályozásban

2016.12.16

Az előkészített rendelet teret nyit a magyarok által továbbfejlesztett zöld útburkolatnak, továbbá rendezi a drónok és az önvezérlő autók fejlesztését is.

Ezek a projektek nyerték az idei Építőipari Nívódíjakat - fotókkal frissítve

2016.12.09

A pályázatot kiírók delegáltjaiból álló Bíráló Bizottság összesen 14 építményt részesített Építőipari Nívódíjban, egy részére elismerő Oklevelet adott ki.

Az Elba völgyében végzett vasútépítési munkákat az A-HÍD

2016.12.07

Egy cseh céggel közösen építették át az Ústi nad Labem és Děčin közti pálya felépítményét, valamint elvégezték a vasúti szakasz műtárgyainak rekonstrukcióját is.

A ZÁÉV kivitelezi Kaposvár sportcsarnokát

2016.11.29

A Fertődi Építővel közösen, több mint 4 milliárd forintból építik a somogyi megyeszékhely új, 9 ezer négyzetméteres, multifunkciós sportlétesítményét.

„A mi iparágunk nem létezhet kétkezi munka nélkül” – kampány a fizikai dolgozókért

2016.11.23

Nem kevesebb, mint 102 vállalat csatlakozott az országos Köszönjük Neked! kampányhoz, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a fizikai dolgozók megbecsülésének fontosságára és megköszönjék értékes munkájukat. A kampány záró eseményét a fővárosban, kedden rendezték meg.

Népszerű termékeinek köszönhetően ismét Pegazus díjas a Terrán

2016.11.17

Az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezett Pegazus Díj átadóján a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. újra átvehette a Piacvezető kategória oklevelét.

Letette a névjegyét a rafting vb-n a Duna Aszfalt támogatta női válogatott

2016.11.14

Női raftingozóink csapata csak nemrég jött létre, és máris elcsípett egy bravúrosnak számító 7. helyet a világbajnokságon.

A Hódút és a Duna Aszfalt építi az M4-es Berettyóújfalu utáni szakaszát

2016.11.10

A projektben a Berettyóújfalu mérnökségi telep és autópálya rendőrség is megépül.

Napi 12 ezer autós útját könnyítette meg a Duna Aszfalt és a Hódút Soltvadkertnél

2016.10.28

Átadták a Bács-Kiskun megyei 53-as és 54-es főút több mint 20 kilométeres, a komplex útfelújítási programban modernizált szakaszait csütörtökön.

Monitor alá kerül az M6-os autópálya befejező szakasza

2016.10.26

Az Európa Bizottság kezdeményezésére összesen 17 nagyértékű beruházást vizsgálnak meg az Európai Unióban a feladatra jelentkező civil szervezetek által, összesen 1 milliárd euró értékben.

Remekelt a Hódút munkatársa a sárkányhajó világbajnokságon

2016.10.24

A magyarok számára összesen 19 érmet hozó vb-n Hlatky Réka egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremig jutott.

A Délút és a Colas építi a hódmezővásárhelyi elkerülőt

2016.10.15

A várost északról elkerülő tehermenetesítő út két sávon épül, de bővíthető lesz négysávosra, naponta 18 ezer autótól kíméli meg a települést a keleti elkerülővel kiegészülve. 2018 után a kormány négysávos utat tervez Szeged és Debrecen összekötésére.

Amit jó lenne elkerülnünk: őskáosz a román autópályaépítésben

2016.10.05

A Közgép és az Itinera árajánlatáról szóló cikkünket továbbgondolva szétnéztünk a keleti szomszéd útjain. Ezeket találtuk: félkész autópályán, félkész híd alatt robogó lovaskocsi, 29 éven át épülő autópálya, tíz hónappal az átadás után életveszély miatt újra lezárt autópályaszakasz, a hírekben naponta visszaköszönő hiányos kivitelezés. Hogyan lehetséges ez? Egy olyan zavaros közeg által, amiben halászva még a büntetéseket, perköltségeket és alacsony árakat bevállalva is nyereséges lehet egy-egy projekt.

Mi a gond a Közgép és az Itinera irreális árajánlatával?

2016.09.30

Ha el akarjuk kerülni a botrányokkal terhelt, rosszul megépített, fapados gyorsforgalmi utak, vagy épp meg sem épülő gyorsforgalmi utak elszaporodását, most kell észnél lennünk!

Magyar építőipari cég tervezte a sólyom alakú türkmén repteret

2016.09.27

A Baumetall szakembere egy gigantikus kirakósjátékhoz hasonlította az asgabati reptérépület tetejének befedését, ami 15 ezer egyedi panelből állt össze.