2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új székházzal ünnepli az építőiparban töltött 40 évét az Épkar
Fotók: Épkar Zrt.

Új székházzal ünnepli az építőiparban töltött 40 évét az Épkar

magyarepitok.hu

2021.01.09. 12:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az új irodaház mintegy 850 négyzetméter alapterületű, háromszintes kialakítású, földszinttel és két emelettel rendelkezik.

Hirdetés

Az idén 40 éves Épkar Zrt. életében fontos mérföldkövet jelentett, hogy a cég tavaly év végén új székházba költözött. Az építőipari vállalat ennek kapcsán Facebook-bejegyzésben emlékezett vissza első költözésére, amikor 2003 novemberében elhagyták Karcagot, és elfoglalták a budapesti Egressy úti irodaházat. Emlékezetes volt az akkori költözés, hiszen a vállalat dolgozói maguk pakoltak be mindent a kocsikba, majd szinte konvojszerűen indultak el Budapestre.

A mostani költözést is úgy bonyolították le, mint 17 évvel ezelőtt, amikor becsukták az ajtókat, és lekapcsolták a gépeket, hogy aztán 2020. november 16-án hétfőn már az új, Jagelló úti irodaházban folytathassák a félbehagyott munkát.

Fotók: Épkar Zrt.

Saját, Épkar-mintás tapéták díszítik a falakat

Az új irodaház egy mintegy 1100 négyzetméteres területen helyezkedik el a XII. kerületi Jagelló úton. Az épület maga mintegy 850 négyzetméter alapterületű, háromszintes kialakítású, földszinttel és két emelettel rendelkezik.

A mai modern irodaházakra jellemző, üvegfalakkal elválasztott irodákban dolgozhatnak a munkatársak. A nagyméretű tárgyaló helyiséget mobilfallal lehet elszeparálni a többi szobától, itt multimédiás fal működik 3x3 darab LCD kijelzővel. A tárgyalót modern, high-tech megoldásokkal szerelték fel, ami például a videokonferencia-hívások lebonyolításában is nagyobb hatékonyságot tesz lehetővé.

A lépcsőházi falburkolat bútorlapból, saját, Épkar-mintás tapétából és konzervált, moha betétekből tevődik össze.

A tapéta mintájához az alapító Szeivolt István elnök az 1970-es években hagyományos pauszra tervezett, csőtollal rajzolt korábbi tervei adták az ötletet.

A falakat szintén épkaros tapéták és korábbi munkák képei díszítik. A munkatársakat pedig új, üvegfalú lift szállítja az emeletek között. Emellett két, új erkélyre lehet kisétálni, melyeket üveg korláttal és tetővel láttak el.

Saját csapat dolgozott az új épületért

Az épületre vadonatúj műanyag és alumínium nyílászárók kerültek, motoros árnyékolókkal. A fűtést és a hűtést fan-coil-os megoldással alakították ki a tetőn lévő folyadékhűtő és gázkazán segítségével. Az iroda körüli területen körülbelül 650 négyzetméternyi térkő burkolatot fektettek le.

Az új mészkő kerítés pontosan jelzi, melyik cég székhelyén jár az idelátogató; kivágott Épkar-logóval és belemart Épkar-os mintával látták el a kerítést.

A raktárakat az épületen kívüli, mobil konténerekben helyezték el az udvar hátsó végében. Az új irodaház terrazzo burkolatát az Épkar saját szakmunkásaival készítette, mégpedig a régi hagyományos műemléki technika alkalmazásával, amit a Károlyi-Csekonics palota projektjében tanultak meg az alvállalkozóiktól.

A gépészeti, villanyszerelői, kőműves és lakatos munkákon is saját csapat dolgozott, így az új irodaépület tükrözi az Épkar jelmondatát: „magas fokú szakmai tudás kiváló minőségben”.

Galéria

AktuálisÉpkar Zrt.székháziroda

Hírlevél

Hirdetés