2024.04.19, Péntek
Új ügyvezető igazgató a HBM élén
Stötzer István (HBM Soletanche Bachy)

Új ügyvezető igazgató a HBM élén

HBM Soletanche Bachy

2022.09.09. 11:26 - Szabó Ákos

Hat év után távozott posztjáról Kaltenbacher Tamás, a HBM Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat vezetését Stötzer István, a HBM beszerzési igazgatója látja el 2022. augusztus 1-től.

Hirdetés

Vezetőcsere történt a magyar speciális mélyépítésben meghatározó szerepet játszó HBM Soletanche Bachy Kft. élén: Kaltenbacher Tamás helyére a cégnél már korábban is vezetői pozíciót betöltő Stötzer István lépett. Kaltenbacher Tamás mindazonáltal a Soletanche Bachy-nál marad, a jövőben az Egyesült Királyságban vezeti a cégcsoport helybeli leányvállalatát  - közölte lapunkkal a cég.

Kaltenbacher Tamás 2007-ben érkezett a HBM-hez, és az elmúlt hat évben, a fejlesztések egy rendkívül aktív időszakában irányította a vállalat működését. Vezetése alatt a HBM sikerrel kivitelezett számos projektet a magyar építőipar legjelentősebb fejlesztései közül az iroda és lakóépület építés, az ipari és kereskedelmi létesítmények kialakítása, valamint vízi műtárgyak építése, illetve az infrastruktúra fejlesztés területén.

 

Számos mérföldkövet értek el

Kaltenbacher Tamás ügyvezetése alatt a HBM számos fontos mérföldkövet elért; ilyenek többek között a kisebb volumenű mélyépítési munkákra szakosodott, agilis működési elven alapuló SMART üzletág megalapítása, vagy a vállalat kelet-magyarországi terjeszkedésének előmozdítása. Az elmúlt években a HBM iparági úttörőként magasabb szintre emelte fenntarthatósági törekvéseit is, Magyarországon elsőként alkalmazva ultra alacsony karbonlábnyomú betont.

„A HBM Kft. és anyavállalata a Soletanche Bachy ezúton kívánja megragadni az alkalmat, hogy köszönetét fejezze ki a távozó ügyvezető felé a cégcsoport iránti elkötelezettségéért és magas szintű szakmai hozzájárulásáért, és sok sikert kívánjon új pozíciójához a Soletanche egyesült királyságbeli leányvállalatának ügyvezetői székében"

- írják.

 

Kipróbált vezető és szakember áll mostantól a magyar HBM élén

A jövőre nézve a távozó vezető feladatait átvevő Stötzer István személye garantálja a HBM zökkenőmentes üzletszerű működését.

Stötzer István több mint 15 éve tagja a HBM csapatának, melyből az elmúlt 3 évben a vállalat beszerzési részlegét vezette, nagyban hozzájárulva a vállalat fent említett sikereihez.

A beszerzési részleg működését további döntésig az új ügyvezető felügyeli továbbra is.

Iparági hírekHBM Kft.építőipari cégekiparági hírek

Hírlevél

Hirdetés