2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új gazdasági korridor épül ki a Duna Aszfalt szakmai befektetésével Belső-Afrikában – videó
Térkép és látványtervek: Duna Aszfalt/GED Africa és Speciálterv

Új gazdasági korridor épül ki a Duna Aszfalt szakmai befektetésével Belső-Afrikában – videó

magyarepitok.hu

2022.10.16. 11:00 - Szabó Ákos

Nagyszabású, PPP-konstrukció keretében elkészülő fejlesztés megvalósulásán dolgoznak magyar szakemberek Afrikában. Zambiában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban a Duna Aszfalt Zrt. és a cég többségi tulajdonában álló GED Africa Ltd. vezetésével épül majd meg egy közel 200 kilométeres út és egy új határhíd: ezek jelentősen lerövidítik a környék réz-, kobalt- és koltánbányái és az Indiai-óceán partján fekvő Dar es Salaam kikötője közötti utat.

Hirdetés

 

Jászberényi Tamás, a szakmai beruházó Duna Aszfalt Zrt. gazdasági koordinációs igazgatója és Klaus Findt, a beruházást kivitelező GED Africa CEO-ja a Magyar-Afrika Hét első gazdasági napján előadást tartott a projektről. A prezentáció után a magyarepitok.hu stábjának kérdéseire válaszolva részletesebb információkat is adtak arról, hogy miben több egy bármennyire is jelentős út- és hídépítésnél a projekt és arról is, hogy hogyan fejleszti ez a beruházás az érintett belső-afrikai régiót.

A két vezető nemrég a Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László által vezetett üzleti delegáció részeként mind Lusakában, mind pedig Kinshasában sikeres tárgyalásokon vett részt a zambiai államfővel, illetve a KDK miniszterelnökével.

 

YoutubeDuna Aszfalt Zrt.GED Africa Ltd.AfrikaLuapulahídépítésútépítésinfrastrukturális fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés