2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Ismét a gyermekek gyógyítását segíti adományával a Magyar Építő
Fotók: Magyar Építő Zrt.

Ismét a gyermekek gyógyítását segíti adományával a Magyar Építő

magyarepitok.hu

2023.11.21. 17:30 - Bíró Beáta

A vállalat ezúttal a Bethesda Kórház Alapítványt és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt támogatta több, mint négymillió forinttal.

Hirdetés

A Magyar Építő Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos alkalommal adományoz egészségügyi céllal annak érdekében, hogy széles körben tudjon segíteni. A cég hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordít különböző gyermekalapítványok, kórházak támogatására. Ezúttal a Bethesda Kórház Alapítványt egymillió forint értékben, a Bókay Gyermekklinikát pedig több, mint hárommillió forint értékű kisdedágyakkal és egyéb eszközökkel segítették.  

A Bethesda Gyermekkórházban működik többek között az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ, ahová az ország minden pontjáról érkeznek súlyosabb égési sérülést szenvedő gyermekek. Az intézményben évente átlagosan 12000 gyermeket gyógyítanak a fekvőbeteg osztályokon.

Az adományozással egybekötött bejáráson Demjén Emília, az alapítvány munkatársa bemutatta az intézmény és az alapítvány felépítését, működését, valamint betekintést engedett a kórház osztályaira, szakrendeléseire.

 

Adomány a Bethesda Kórház Alapítványnak

 

A Magyar Építő Zrt. az elmúlt években több alkalommal nyújtott segítséget a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány részére.

Ez alkalommal 12 darab állítható gyermekágyat, valamint 12 darab újraélesztéshez használt HPL kompakt lapot adományozott több, mint hárommillió forint értékben. Az ágyak egyedi méretben készültek, amelyek gyorsabb és hatékonyabb ellátást biztosítanak az orvosok részére a különböző beavatkozások során.

 

 

Az átadón a cég Integrált irányítási és üzemeltetési vezetője, Vincze Gábor vett részt és találkozott a klinika igazgatójával, Prof. Dr. Szabó Attilával, valamint Czira Anita vezető ápolóval.

A gyermekklinikára az ország egész területéről és országhatárokon túlról évente közel 60 000 járó beteg, valamint 8500 fekvőbeteg érkezik, szüleikkel együtt.

 

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak

 

Kiemelt figyelem a gyermekekre

A vállalat társadalmi felelőségvállalási programjában kiemelt helyet foglal el a gyermekek egészségügyi és szociális támogatása. Korábban gyermekek intenzív terápiás kórházi ellátását támogató eszközöket adományozott. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Kardiológiai Osztályát ABPM-05 24 órás ambuláns vérnyomásmérő készülékkel, a hozzá való mandzsettákkal, illetve az orvosok és nővérek munkáját segítői irodai eszközökkel támogatta. 

Az intézet Kardiológiai Szakrendelője a Szívbeteg Csecsemőkért Alapítvány közreműködésével 1.000.000 forint értékű adományban részesülhetett idén februárban.

Mindezek mellett különböző szervezeteken keresztül plüss játékokat juttatott el hátrányos helyzetű gyermekekhez, illetve 2021 őszén, a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat segítették az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójának keretein belül.

AktuálisMagyar Építő Zrt.adományozásCSRjótékonyság

Hírlevél

Hirdetés