2024.05.22, Szerda
A Magyar Építő Zrt. nem csak az építőiparban teremt értéket
Főkép: Nagy Mihály Az adományozott orvostechnikai eszközöket Szikszai Zoltán, a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a Bókay Gyermekklinika igazgatójának és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány elnökének, Prof. Dr. Szabó Attilának.

A Magyar Építő Zrt. nem csak az építőiparban teremt értéket

magyarepitok.hu

2021.04.13. 11:50 - Kalácska-Nagy Nóra

A Magyar Építő Zrt. mint a hazai építőipari szektor kiemelkedő szereplője, az elmúlt egy évben közel 1,8 millió forint értékben adományozott orvostechnikai eszközöket a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztálya részére a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak nyújtott támogatás formájában.

Hirdetés

A Magyar Építő Zrt. számára mindig kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, azonban a jelenlegi rendkívüli helyzetben nemcsak lehetőségének, hanem kötelességének érzi a vállalat, hogy támogassa a beteg gyermekek gyógyulását, az értük küzdő orvosok és egészségügyi dolgozók munkáját. Ezen törekvésének megfelelően a közelmúltban a Bókay Gyermekklinika Intenzív Terápiás Osztályának 1 millió forint értékben adományozott a gyermekek gyógyszeres kezelését szolgáló, létfontosságú eszközöket.

Fotó: Nagy Mihály
Az adományozott orvostechnikai eszközöket Szikszai Zoltán, a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a Bókay Gyermekklinika igazgatójának és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány elnökének,
Prof. Dr. Szabó Attilának.

Jelentős segítség a beteg gyermekek gyógyításában

A támogatásnak köszönhetően ultrahangos gyógyszerporlasztókkal és adapterekkel bővült az osztály eszközellátottsága, amelyek segítségével az akut és krónikus légúti betegségben szenvedő, lélegeztetésre szoruló gyermekek gyógyszeres kezelését a lélegeztetőgépbe épített gyógyszerporlasztóval biztosítják.

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinika központi szerepet tölt be a koraszülöttek és újszülöttek, valamint a csecsemők és gyermekek intenzív terápiát igénylő súlyos, sokszor életet veszélyeztető betegségeinek ellátásában. Az Intenzív Terápiás Osztályon évente körülbelül 200-250 gyermeket látnak el, és a saját ellátási területükön kívül más kórházakból is fogadják a súlyos állapotban lévő gyermekeket.

A Magyar Építő Zrt. büszke arra, hogy adományaival a tavalyi év után ismét támogatni tudta a Bókay Gyermekklinika és az Intenzív Terápiás Osztály életmentő, gyógyító munkáját. A korábbi, 760.000 forint összértékű adományozás keretében betegfigyelő monitor került átadásra, amelynek köszönhetően már mindegyik intenzíves gyermekágy mellett megtalálható az életfunkciókat figyelő készülék, valamint egy volumetrikus infúziós pumpával is gazdagabb lett az osztály, amelyet nemcsak az Intenzív Terápiás Osztályon, hanem a Hepatológiai, illetve a Csecsemő Osztályokon is tudnak használni az utógondozásra kerülő gyermekeknél.

Az adományátadón a Magyar Építő Zrt. képviseletében Szikszai Zoltán elnök-vezérigazgató és Kiss Márk gazdasági igazgató, igazgatósági tag, míg a Bókay Gyermekklinika képviseletében Prof. Dr. Szabó Attila igazgató és a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány elnöke, valamint Dr. Lódi Csaba az Intenzív Terápiás Osztály vezetője vett részt.

A tavalyi évben és a jelenleg nyújtott tárgyi eszközök adományozásával a Magyar Építő Zrt. összesen 1.760.000 forinttal járult hozzá a Bókay Gyermekklinika orvosi eszközparkjához, amellyel hatékonyabbá és biztonságosabbá tette az évente osztályra érkező több száz gyermek gyógyítását.

 

Plüssjátékokkal csaltak mosolyt a gyermekotthon kis lakóinak arcára

A Magyar Építő Zrt. támogatási célkitűzéseinek lefontosabb része a gyermekek segítése, azonban nem csak egészégügyi, hanem szociális téren is.

A társaság egy vidéken élő, nehéz helyzetben lévő varrónőtől 100 darab plüss állatfigurát vásárolt, melyeket a varrónő nagy szeretettel és odaadással készített gyermekek részére. A megvásárolt játékokat a cég két gyermekvédelmi szervezeten keresztül nehéz sorsú gyermekeknek adományozta, így többszörösen is segítő kezet nyújtott a rászorulóknak.

A plüssfigurák egy része a Cseppkő Gyermekotthoni Központba érkezett. A gyermekvédelmi intézmény legfőbb célja, hogy családi nevelést pótló gondozásban és nevelésben részesítsék azokat a gyermekeket, akik bármely okból otthont nyújtó ellátásra szorulnak.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központnak adományozott plüssfigurákat Rittlingné Bakonyi Márta szakmai igazgatóhelyettes vette át.

A másik plüssjátékokkal támogatott intézmény a Fészek Gyermekvédő Egyesület. A szervezet, amely 27 éve segít a krízishelyzetbe került gyermekeknek, Országos Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózatot működtet és nevelőszülői képzéseket tart, érdi krízisotthonuk pedig felügyelet nélkül maradt vagy tragédiát szenvedett, bajba került családoknak segít. Az egyesület a fővárosban és az ország kilenc megyéjében több mint 160 családnál, közel 400 gyermekről gondoskodik.

A Fészek Gyermekvédő Egyesületnek adományozott plüssfigurákat Nyitrai-Hell Szilvia adomány- és projektvezető vette át.

A Magyar Építő Zrt. nagyon büszke arra, hogy örömet szerzett és mosolyt varázsolt a rászoruló gyermekek arcára, akik boldogan ölelték magukhoz a pihe-puha játékokat.

A Magyar Építő Zrt. a társadalmi felelősségvállalás szellemében továbbra is folytatni kívánja ezt az adományozási tevékenységet annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjon segítséget nyújtani. Az adomány átadókról kisfilm is készült, amely a Magyar Építő You Tube csatornáján megtekinthető:

 

Galéria

AktuálisMagyar Építő Zrt.adománykórházgyermekotthon

Hírlevél

Hirdetés