2024.03.29, Péntek
Egy esemény, ami összehozza a munkavállalókat és családjukat – véget ért a Szabadics Zrt. ünnepi rajzpályázata
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Egy esemény, ami összehozza a munkavállalókat és családjukat – véget ért a Szabadics Zrt. ünnepi rajzpályázata

magyarepitok.hu

2022.12.13. 10:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A gyermekek közelebb hozása a vállalathoz, a közösségépítés és a kollégák kapcsolatainak erősítése egyaránt fontos szempont volt az esemény létrehívásánál.

Hirdetés

Szebbnél szebb alkotások díszítik a Szabadics Zrt. nagykanizsai irodaházát, december 9-én ünnepélyes díjátadó keretében ugyanis lezárult a munkavállalók gyermekeinek meghirdetett rajzpályázat.

„A tavalyihoz hasonló módon idén is elindítottuk munkatársaink gyermekei körében a karácsonyi rajzpályázatunkat, ahol óvodás, alsó és felső tagozatos korcsoportokban jelentkezhettek az érdeklődők. Míg tavaly az „Én is szeretnék az építőiparban dolgozni” témában vártuk az alkotásokat, az idén „A családom Karácsonya” tematikában érkeztek a pályaművek” – osztotta meg lapunkkal az eseményen László Zoltán, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója.

A rajzpályázatot az idén még a tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezte, összesen 41 darab alkotás érkezett a felhívásra. A felhívás megmozgatta az egész Szabadics cégcsoportot, hiszen a pályaművek nemcsak Magyarországról érkeztek, hanem a vállalat külföldi telephelyein dolgozó kollégák gyermekeitől, így Kárpátaljáról, Romániából és Horvátországból is szép számmal jöttek alkotások.

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Szívet melengető alkotások

„Sokszínű és szívet melengető módon ábrázolták a gyerekek a családi karácsonyokat, megható volt látni, hogyan látják a gyermekek a családjuk karácsonyát, vagy hogyan képzelik el karácsonyukat családi körben.”

A színes ceruzával, zsírkrétával készített vagy festett pályaműveket anonim módon a vállalat négy – különböző korú és nemű - dolgozója zsűrizte. Minden kategóriában 3-3 nyertes került kihirdetésre, illetve a beérkezett pályaművekből a Szabadics Zrt. Facebook oldalán indított szavazás alapján a legtöbb like-ot elérő mű egy külön közönségdíjban is részesült.

A rajzverseny lezárásaként a Szabadics Zrt. nagykanizsai székházában megtartott december 9-i díjátadó ünnepségre az összes pályázó szüleivel, testvéreivel együtt meghívásra került. Üres kézzel senki sem távozott, a díjazottak mellett, akik nyereményként értékes utalványokat vehettek át, minden pályázó oklevelet és egy kis ajándékot is kapott.

A magyarepitok.hu videós összefoglalója a Szabadics Zrt. Facebook oldalán is megtekinthető:

Közösségépítés és családias légkör

László Zoltán hangsúlyozta, a legfontosabb dolog egy ilyen kezdeményezés mögött a közösségépítés, ami összehozza a munkatársakat, gyermekeiket és a gyermekeknek lehetőséget teremt arra, hogy közelebb kerülhessenek a vállalathoz.

 „A díjátadó számunkra egyben egy közösségi esemény is, amelynek keretén belül a díjak átadása mellett megvendégeljük a gyermekeket egy kis édességgel, gyümölccsel, üdítővel, lehetőségük van arra, hogy megnézzék, hol dolgozik anyukájuk, apukájuk, megcsodálhatják az ünnepi díszbe öltözött székházunkat és lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek és a munkatársak családjai elbeszélgessenek egymással és egy kicsit jobban megismerjék egymást” – tette hozzá a vezérigazgató.  

László Zoltán, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója

„A Szabadics családi vállalkozásként indult 33 évvel ezelőtt. A pár fős Zala megyei családi vállalkozásból mára közel 250 főt foglalkoztató, itthon és külföldön egyaránt tevékenykedő, többmilliárdos árbevételű nagyvállalattá fejlődtünk. Ennek ellenére szeretnénk megtartani azt a családias légkört, ami a vállalatot indulásától fogva jellemezte. A rajzpályázatunk is egy eszköz arra, hogy ezt a családias légkört fenntartsuk és tovább erősítsük.”

Galéria

AktuálisSzabadics Zrt.karácsonyvállalati kultúra

Hírlevél

Hirdetés