2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kifogástalan késztermékekkel zárult az INETON új előregyártó üzemének próbagyártása
Fotók: magyarepitok.hu / Dernovics Tamás

Kifogástalan késztermékekkel zárult az INETON új előregyártó üzemének próbagyártása

magyarepitok.hu

2023.05.09. 08:01 - Hegedűs Gergely

A művelet elsődleges célja a födémgyártó és a falgyártó részleg párhuzamos működtetésének tesztelése volt.

Hirdetés

Többéves előkészítő munka után több mint félmillió négyzetméteres kapacitással adta át az INETON Kft. április 20-án Alsónémediben a betonelem előregyártó üzemét. A 16 milliárd forint összértékű beruházásban födém- és falelemek gyártására, betonacél feldolgozásra alkalmas, csúcstechnológiájú gépsorokkal jött létre a Pest megyei üzem, amelyet az ünnepélyes átadóján ebben a cikkben mutattunk be, emellett a vállalat ügyvezető igazgatójával, Gönczöl Péterrel interjúzva a stratégiai hátteret is megvilágítottuk.

 

Fotók: magyarepitok.hu / Dernovics Tamás - Az INETON Kft. betonelem előregyártó üzeme Alsónémediben.
A képre kattintva képgaléria nyílik meg.

 

A 17 ezer négyzetméteres csarnok beindításának egyik kulcslépése a próbagyártás volt, amelyről most fotógalériával és a legfőbb információkkal számolunk be.

 

 

A magyar cég lapunkhoz eljuttatott beszámolója szerint a próbagyártás elsődleges célja az automata födémgyártó sor és a falgyártó párhuzamos, egyidejű működtetésének tesztelése volt. „Ehhez kéregfödémek és dupla kéregfalak terveit használtuk, mert folyamatos üzem közben elsősorban ilyen elemek egyidejű gyártása fordul elő” – derült ki az összegzésből.

 


Speciális kiemelődaru és speciális falkalodák segítik a mozgatást

A beszámoló a kész termékek mozgatására is kitért, eszerint a friss késztermékeket először mindkét gyártósoron érlelőkamrában tárolják be. A födémsoron a beton szilárdulása után a speciális kiemelődaru segítségével veszik le a késztermékeket a palettákról, és egy sínpályán mozgó automata kiszállítókocsi segítségével kerülnek kitárolásra.

Ettől eltér a falgyártó sor munkamenete, ahol a késztermékek kiemelését két billentőmű segíti, és a kiemelést követően speciális falkalodákba kerülnek a kész falak. A falkalodák mozgatását az erre a célra készült egyedi nyerges félpótkocsi önállóan végzi.

A leírás zárásként hangsúlyozza, hogy

a próbagyártás sikeres volt, és az első késztermékek minősége kifogástalan. „A próbagyártás mellett a hagyományos technológiájú termékeink gyártása zavartalanul folyt”

– tették hozzá.

 

 

Galéria

AktuálisINETON Kft.Alsónémedielőregyártásbetonokostechnológiatechnológiarobottechnológia

Hírlevél

Hirdetés