2023.12.05, Kedd

előregyártás

Mi rejlik a Bayer Construct rekordsebességű építkezései mögött?

2023.11.16

Mi épül?

Mind a cégfilozófia, mind a technológia szintjén példaértékű működési elemeket találtunk, amikor Koprás Márton beruházási igazgatót a cégcsoport hatékonyságnövelő stratégiájáról faggattuk.

Előregyártás testközelből? Íme a kiváló alkalom!

2023.11.05

Iparági hírek

A fejlettebb építőiparral bíró országokban az előregyártott szerkezetek alkalmazási aránya már jóval magasabb, mint a monolit szerkezetek alkalmazása. Most a hazai tervezők kapnak egy esélyt, hogy egy ingyenes szakmai napon élesben zajló folyamatokat tanulmányozzanak az INETON gyárában.

Újabb fenntartható módon épülő csarnokra került fel a bokréta

2023.10.31

Mi épül?

A Jármű Zrt. új, budapesti telephelyén INETON előregyártott betonelemekkel javították a kivitelezés hatásfokát.

Precíz organizációval épül Zugló új városnegyede - GALÉRIA és VIDEÓ

2023.09.10

Mi épül?

A Bosnyák tér szomszédságában létesülő nyolc épületből hat kivitelezése már folyamatban van. A Bayer Construct Zrt. magas fokú szervezettséggel és az ütemterv pontos betartásával dolgozik a területen.

Így testesül meg a hatékonyság filozófiája az építőiparban

2023.08.08

Iparági hírek

Az ÉVOSZ kihelyezett elnökségi ülése nem csupán a rendkívüli helyszín miatt volt érdekes, hanem amiatt is, hogy az elnökségi tagok a stratégiai szintű céloknak ezúttal a kézzel fogható, gyakorlati szintű megvalósulását is megvizsgálhatták az INETON gyárában.

Már szerkezetkész a Waberer’s ecseri logisztikai központja

2023.07.14

Mi épül?

A 47 ezer négyzetméteres létesítményt a Bayer Construct kivitelezi a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával.

Befejeződött a termálkút fúrása, ami geotermikus energiával látja majd el Zugló új városnegyedét - VIDEÓ

2023.06.20

Mi épül?

A kutat egy 63 tonnás szerkezettel fúrták, a Bosnyák tér szomszédságában zajló építkezésen belül elhatárolt területen, magas biztonsági intézkedések mellett.

Zöldtetős gyárépületet valósít meg az INETON az első saját termékeire alapozó projektjében

2023.06.12

Mi épül?

A csepeli szabadkikötőben épülő logisztikai csarnokhoz ötezer tonnányi betonelemet gyártott le a magyar cég, amely egyben a kivitelezője is az immár szerkezetkész épületnek.

Kifogástalan késztermékekkel zárult az INETON új előregyártó üzemének próbagyártása

2023.05.09

Aktuális

A művelet elsődleges célja a födémgyártó és a falgyártó részleg párhuzamos működtetésének tesztelése volt.

Megtervezték, és meg is valósították a nyugat-európai szintet a magyar építőiparban

2023.05.07

Aktuális

Piacra lépésük után sikerült megfelezniük a szerkezetépítés átfutási idejét az ipari csarnokok területén, és a hároméves történetük során eredményes fejlesztésekkel válaszoltak a változó piaci igényekre. A Market Csoporthoz tartozó PREbetonnál látják a többi előregyártó cég eredményeit is, de ellenség helyett partnerként tekintenek rájuk. Interjú Csukás Zoltánnal, a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettesével.

Hogyan válhat végre valódi iparrá az építőipar? – interjú Gönczöl Péterrel

2023.04.20

Aktuális

Csak kevesen tudják, hogy az építőipar világszerte olyan problémákkal küzd, amelyek nem köthetőek a pillanatnyi gazdasági ciklusokhoz, és amelyek miatt elképesztő lemaradásai vannak más ágazatokhoz képest. Az alsónémedi előregyártó üzemét április 20-án avató INETON Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetve kiderült, hogy az előregyártás hogyan hozhat megoldásokat az épületfizikától a munkaerő utánpótlásán át a fenntarthatóságig számos területen; eközben egy újfajta építési kultúrát is megteremtve a magyar építőiparban.

Magas színvonal és gyorsaság - szintet lépett az Elite Park  

2023.04.01

Mi épül?

A magyar tulajdonú Bayer cégcsoport fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló újbudai társasház szerkezetépítését előregyártott elemekkel tették hatékonyabbá.

Szerkezetkész a Zugló Városnegyed első épülete

2023.03.24

Mi épül?

A Bosnyák tér közelében megvalósuló beruházás épületei előregyártott elemekkel, BIM tervezési módszerrel, termálvizes fűtési rendszerrel készülnek.

A tervezéstől az átadásig – a teljes építési folyamatban alkalmazza a BIM-et a Bayer

2023.03.07

Iparági hírek

A dinamikusan fejlődő építőipar vállalat innovatív technológiákban, megoldásokban az élen jár Magyarországon. A Bayer Construct Zrt. mindenben a hatékonyságra és a lendületességre törekszik. Ebben a szellemben fejlesztik tervezési tevékenységüket is, amellyel a teljes portfóliójukat igyekeznek még hatékonyabbá tenni.

Ezért terjed egyre jobban ez az építési technológia az európai nagyvárosokban

2023.02.09

Iparági hírek

A világszínvonalú termékeket biztosító üzemet felépítő INETON Kft. egy workflow segítségével mutatja meg, miért érdemes a tervezőknek is az előregyártásban gondolkodniuk a helyszíni kivitelezés helyett.

Három hónap alatt 17 ezer négyzetméternyi vasbeton szerkezetet építettek Leier termékekkel

2023.11.13

Mi épül?

Új csarnokot épít a Leier saját beruházásban, amelynek szerkezete a legkorszerűbb technológiának köszönhetően rekordidő alatt készült el.

Professzionális előregyártás a Bayer Construct kivitelezésein - VIDEÓ

2023.10.31

Mi épül?

Bemutatjuk a Bayer Construct cégcsoportjához tartozó VIASTEIN biharkeresztesi előregyártó üzemét, valamint a betonelemek útját a fejlesztés alatt álló zuglói ZVK projektig.

Rekord mértékben könnyíti meg az építést a Leier új Támfal blokkeleme 

2023.10.27

Iparági hírek

A Leier Hungária Kft. legújabb terméke a legó kockákhoz hasonlóan illeszthető össze, egyszerűen átalakítható, szükség esetén pedig könnyedén szét is szedhető. 

Magyar gyárból, magyar termékként indulhat hódító útjára a Viablokk pórusbeton falazóelem

2023.08.31

Iparági hírek

A pórusbeton Európában a legismertebb építőanyagok közé tartozik, és régóta közkedvelt a könnyű súlyának, jó hő- és hangszigetelő képességének, egyszerű megmunkálhatóságának, valamint kiváló penész- és tűzállóképességének, továbbá számos egyéb tulajdonságának köszönhetően.

Napra pontosan három éve kezdődött a magyar építőipar egyik példaértékű története

2023.07.17

Aktuális

Ilyen rövid idő alatt megduplázni a kapacitást, a betongyártásban túllépni 60 ezer köbméternyi kibocsátását, tökéletesen megfelelve a Market Csoport és a piac elvárásainak, elismerést érdemlő teljesítmény. Főleg úgy, hogy mindezt a nyugat-európai mércével is kiemelkedő szinten érte el a PREbeton.

Erre érdemes készülni: egyre többféle épületnél lesz kifizetődőbb az előregyártás

2023.07.06

Iparági hírek

Jelenleg nincs nagy hagyománya Magyarországon, de várhatóan a lakásoknál és az irodaházaknál is előregyártott elemekből épülnek majd fel az épületek.

Látványos kutatóprojekttel válaszolt egy gyárberuházás kihívásaira a magyar előregyártó cég

2023.06.18

Iparági hírek

A debreceni autóipari beruházásban felmerült, megválaszolatlanul maradt kérdések vezettek a kutatás beindításához, amely a PREbeton és a BME részvételével zajlik.

Ez lehet a motorja egy újfajta tervezői szemlélet kifejlődésének

2023.06.05

Aktuális

Van egy olyan építési technológia, amely egyre jobban terjed, azonban a hatékonyságához átgondolt előkészítés szükséges. Az előregyártás térnyerése ennek köszönhetően éppen azt a kultúrát erősítheti, amire szüksége van a hazai iparágnak - derült ki az INETON előregyártott termékeiről folytatott beszélgetésünkből.

Biharkeresztesen felavatták az első magyar tulajdonban lévő pórusbeton-gyárat

2023.05.08

Iparági hírek

Az Innoscitech Kft. új üzemének kapacitása 600 000 köbméter évente, Magyarországon elsőként falpanelek előállítását is lehetővé teszi.

Zuglóban fókuszban a környezettudatosság és a fenntarthatóság

2023.04.28

Mi épül?

Bemutatjuk az épülő Zuglói Városközpont területén működő betonüzemet, amelynek komoly szerepe van a környezetterhelés csökkentésében.

Több mint félmillió négyzetméteres kapacitású előregyártó üzemet avattak Pest megyében

2023.04.20

Mi épül?

Az INETON Kft. teljesen automatizált gyára minden betontípust elő tud állítani, és várhatóan a régió lakásépítési piacának közel 10-15 százalékát fedi majd le.

Egyre több szereplő forintosítja az építőiparban ennek a technológiának az előnyeit

2023.03.24

Iparági hírek

Az akár hónapokkal gyorsabb kivitelezés több hónapnyi kamat és organizációs költség megtakarítását eredményezi. Az INETON Kft. előregyártott vasbeton termékeinél ezúttal a felhasználási lehetőségeket vizsgáltuk meg, az előregyártás újabb szempontjait körbejárva.

A legmodernebb nyugati technológiára épít a digitális előregyártás közép-magyarországi bázisa

2023.03.08

Iparági hírek

A papíralapú tervek világában mindent uniformizáltak, mára azonban a digitalizáció soha nem látott szabadságot biztosít az építőipari előregyártásban, és jóval szorosabb együttműködést teremt a projektszereplők között. Az INETON Kft. gyárigazgatója egy további sikerfaktorként azt jelölte meg, hogy a magyar vállalat szakemberei a gyártmánytervek és a kiviteli tervek nyelvezetét egyaránt jól beszélik.

Így térnek vissza az előregyártott szerkezetek a magyar köztudatba

2023.02.28

Iparági hírek

A technológia szülőhazájának számító Skandináviában a kevés rendelkezésre álló idő, nálunk a dráguló élőmunka a legfőbb húzóerő az építőipari előregyártásban, amelynek minőségi megvalósítását most a termékcsaládok által vizsgáltuk meg az INETON-nál.

Két magyar cég stratégiai együttműködésével nyer lendületet ez az innovatív építési technológia

2023.01.31

Iparági hírek

Gyors kivitelezés, magas szintű műszaki tartalom, kiváló energetikai hatékonyság jellemzi a moduláris építészetet, amely lakóépület, kollégium, hotel és irodaépület építésére is alkalmas. Ráadásul az épület funkcióváltozás esetén szétszedhető és költöztethető - derült ki a Masterplast és a KÉSZ Csoport közös sajtóeseményén.