2024.04.19, Péntek

INETON Kft.

Környezetbarát technológiával alapozták a csepeli szabadkikötő új csarnokát

2023.11.19

Mi épül?

Környezettudatos anyaghasználat, speciális műszaki megoldások, valamint a mélyépítői és kivitelezői projektcsapatok összeszokott, hatékony működése jellemezte a HBM Soletanche Bachy egyik legutóbbi, a csepeli szabadkikötőben végzett munkáját. A D2 csarnok épületének mélyalapozását a HBM kis- és közepes méretű mélyépítési munkákra szakosodott csapata, a SMART készítette el, a cégcsoport saját fejlesztésű technológiáját alkalmazva.

Újabb fenntartható módon épülő csarnokra került fel a bokréta

2023.10.31

Mi épül?

A Jármű Zrt. új, budapesti telephelyén INETON előregyártott betonelemekkel javították a kivitelezés hatásfokát.

Így testesül meg a hatékonyság filozófiája az építőiparban

2023.08.08

Iparági hírek

Az ÉVOSZ kihelyezett elnökségi ülése nem csupán a rendkívüli helyszín miatt volt érdekes, hanem amiatt is, hogy az elnökségi tagok a stratégiai szintű céloknak ezúttal a kézzel fogható, gyakorlati szintű megvalósulását is megvizsgálhatták az INETON gyárában.

Zöldtetős gyárépületet valósít meg az INETON az első saját termékeire alapozó projektjében

2023.06.12

Mi épül?

A csepeli szabadkikötőben épülő logisztikai csarnokhoz ötezer tonnányi betonelemet gyártott le a magyar cég, amely egyben a kivitelezője is az immár szerkezetkész épületnek.

Kifogástalan késztermékekkel zárult az INETON új előregyártó üzemének próbagyártása

2023.05.09

Aktuális

A művelet elsődleges célja a födémgyártó és a falgyártó részleg párhuzamos működtetésének tesztelése volt.

Több mint félmillió négyzetméteres kapacitású előregyártó üzemet avattak Pest megyében

2023.04.20

Mi épül?

Az INETON Kft. teljesen automatizált gyára minden betontípust elő tud állítani, és várhatóan a régió lakásépítési piacának közel 10-15 százalékát fedi majd le.

A legmodernebb nyugati technológiára épít a digitális előregyártás közép-magyarországi bázisa

2023.03.08

Iparági hírek

A papíralapú tervek világában mindent uniformizáltak, mára azonban a digitalizáció soha nem látott szabadságot biztosít az építőipari előregyártásban, és jóval szorosabb együttműködést teremt a projektszereplők között. Az INETON Kft. gyárigazgatója egy további sikerfaktorként azt jelölte meg, hogy a magyar vállalat szakemberei a gyártmánytervek és a kiviteli tervek nyelvezetét egyaránt jól beszélik.

Ezért terjed egyre jobban ez az építési technológia az európai nagyvárosokban

2023.02.09

Iparági hírek

A világszínvonalú termékeket biztosító üzemet felépítő INETON Kft. egy workflow segítségével mutatja meg, miért érdemes a tervezőknek is az előregyártásban gondolkodniuk a helyszíni kivitelezés helyett.

Előregyártás testközelből? Íme a kiváló alkalom!

2023.11.05

Iparági hírek

A fejlettebb építőiparral bíró országokban az előregyártott szerkezetek alkalmazási aránya már jóval magasabb, mint a monolit szerkezetek alkalmazása. Most a hazai tervezők kapnak egy esélyt, hogy egy ingyenes szakmai napon élesben zajló folyamatokat tanulmányozzanak az INETON gyárában.

Nem csupán a jégkorong sportot szolgálja ki a Baján felépült új csarnok

2023.09.20

Mi épül?

Az egész évben biztosított jégfelülethez 21 kilométernyi hűtővezetéket fektettek le az INETON által kivitelezett fejlesztésben, a telepített technológia az épület fűtését és hűtését egyaránt támogatja.

Erre érdemes készülni: egyre többféle épületnél lesz kifizetődőbb az előregyártás

2023.07.06

Iparági hírek

Jelenleg nincs nagy hagyománya Magyarországon, de várhatóan a lakásoknál és az irodaházaknál is előregyártott elemekből épülnek majd fel az épületek.

Ez lehet a motorja egy újfajta tervezői szemlélet kifejlődésének

2023.06.05

Aktuális

Van egy olyan építési technológia, amely egyre jobban terjed, azonban a hatékonyságához átgondolt előkészítés szükséges. Az előregyártás térnyerése ennek köszönhetően éppen azt a kultúrát erősítheti, amire szüksége van a hazai iparágnak - derült ki az INETON előregyártott termékeiről folytatott beszélgetésünkből.

Hogyan válhat végre valódi iparrá az építőipar? – interjú Gönczöl Péterrel

2023.04.20

Aktuális

Csak kevesen tudják, hogy az építőipar világszerte olyan problémákkal küzd, amelyek nem köthetőek a pillanatnyi gazdasági ciklusokhoz, és amelyek miatt elképesztő lemaradásai vannak más ágazatokhoz képest. Az alsónémedi előregyártó üzemét április 20-án avató INETON Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetve kiderült, hogy az előregyártás hogyan hozhat megoldásokat az épületfizikától a munkaerő utánpótlásán át a fenntarthatóságig számos területen; eközben egy újfajta építési kultúrát is megteremtve a magyar építőiparban.

Egyre több szereplő forintosítja az építőiparban ennek a technológiának az előnyeit

2023.03.24

Iparági hírek

Az akár hónapokkal gyorsabb kivitelezés több hónapnyi kamat és organizációs költség megtakarítását eredményezi. Az INETON Kft. előregyártott vasbeton termékeinél ezúttal a felhasználási lehetőségeket vizsgáltuk meg, az előregyártás újabb szempontjait körbejárva.

Így térnek vissza az előregyártott szerkezetek a magyar köztudatba

2023.02.28

Iparági hírek

A technológia szülőhazájának számító Skandináviában a kevés rendelkezésre álló idő, nálunk a dráguló élőmunka a legfőbb húzóerő az építőipari előregyártásban, amelynek minőségi megvalósítását most a termékcsaládok által vizsgáltuk meg az INETON-nál.

Ez már nem a házgyár! – világszínvonalú termékeket biztosító vasbeton előregyártó üzem épült Pest megyében

2022.12.14

Iparági hírek

A teljes mértékben automatizált gyárban hazánkban még csak ritkán alkalmazott termékeket állít elő az INETON – a kivitelezők mellett a beruházók és a tervezők számára is jelentős hozadékokat teremtve.