2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Nemcsak építenek, mozognak is: vidám sportnapon vettek részt a KE-VÍZ dolgozói
Fotók: KE-VÍZ 21 Zrt.

Nemcsak építenek, mozognak is: vidám sportnapon vettek részt a KE-VÍZ dolgozói

magyarepitok.hu

2023.08.17. 08:33 - Bíró Beáta

A nyíregyházi cég jó hangulatú rendezvényén számos sportágban kipróbálhatták magukat a munkatársak. A mérkőzéseknek csak győztesei voltak.

Hirdetés

Kiemelt gondot fordít a KE-VÍZ 21 Zrt. menedzsmentje arra, hogy a dolgozók számára a munka mellett megteremtsék a sportolás lehetőségét is, ezáltal egészségesek, kiegyensúlyozottak legyenek. Az alkalmi rendezvényeken túl lehetőséget biztosítanak Nyíregyháza egyik legjobban felszerelt edzőtermében erősíteni, jógázni vagy éppen szaunázni.

Korábban nagy sikere volt a közös teniszezésnek, valamint a sportnapoknak, amelyet a pandémia okozta kényszerszünet után most ismét megrendeztek. Az eseménynek a cég Nyíregyházához közeli ibrányi telephelye adott otthont.

 

 

A legsportosabbak jó huszonöt kilométer letekerésével kerékpárral érkeztek, majd szusszanásnyi pihenő után még a közeli Tisza-partig is kitapostak. Az elsők mégsem ők voltak, hanem azok, akik élve a lehetőséggel, horgászattal kezdték a reggelt. Majd kisebb és nagyobb csoportban érkeztek a cég további dolgozói, zömében a fizikai állomány tagjai.

A sportolásra, a közös idő kellemes eltöltésére éhes vendégeket gazdag reggeli várta, majd beindult a mozgásdömping.

 

Számos sportágban mérhették össze erejüket a résztvevők

Két csapat feszült egymásnak a focipályán, a parádés strandröpi pályán és a tollaslabda pályán is izgalmas labdameneteket láthattak az érdeklődők.

 

 

A dolgozók között pályára lépett Szűcs Éva a megyei női foci egyik emblematikus alakja is.

„Ez volt az a meccs, amelyen valóban csak a részvétel volt a fontos, nem az eredmény. Jól éreztem magam, a kollégák vigyáztak is rám. Kipróbáltam mást is, a petanque tetszett, ám egyelőre nem éreztem rá a technikájára. Tollasoztam is, a röplabdáról viszont már lemaradtam. Először voltam sportnapon, de nagyon tetszett. Ideális volt a helyszín, remek volt az ellátás, finomak voltak az ételek, a hangulat pedig kiváló” – foglalta össze Szűcs Éva, aki egyébként a központi iroda pénztárosa.

 

Petanque-pillanat - A fotón balról jobbra: Márton Sándor mélyépítési projektvezető, Gaál László, a mélyépítési iroda termelési főmérnöke, és Szűcs Éva

 

Aki nem vett ütőt vagy labdát a kezébe, az szurkolt a sportoló munkatársaknak. Népszerű volt a pingpong, a két asztalt az árnyat adó fák között állították fel. Amolyan bemutatószámként szerepelt a sportnapok történetében elsőként a petanque, amely egyszerűségével remek szórakozást nyújtott a játszóknak és a szurkolóknak egyaránt.

A legsportosabbak között kerékpárral érkezett az ibrányi sportnapra Szakolczai Zsolt gazdasági igazgató, aki rendszeresen túrázik gyalog, kerékpárral vagy akár kenuval. Szívéhez a golf áll a legközelebb, de a labdajátékokat is kedveli.

 

Szakolczai Zsolt

 

„Remek volt minden! Ahogy mondják: a foglalkozás elérte a célját. Lehetett horgászni, sportolni, vagy csak beszélgetni, ezúttal nem a munkaterületen a szakmáról, hanem szabadon bármiről, igazán kellemes környezetben. Én természetesen nem hagytam ki a focit és az asztaliteniszben is több meccset játszottam. A felszolgált ételekkel úgy gondolom mindenki elégedett volt és mivel lehetőség volt leöblíteni a finom falatokat így a hangulatra sem lehet senkinek panasza” – ismertette az élményt Szakolczai Zsolt.

 

Finom ételek, zene és tánc építette a közösséget

A szervezők gondoskodtak a megfelelő kalóriabevitelről is, ízletes ebéddel szolgálták ki a megfáradt sportolókat. Volt gulyásleves, marhapörkölt sztrapacskával, töltött káposzta, és sokféle rétes.

 

 

A sportversenyek eredményhirdetésében újdonság volt, hogy aki bármelyik sportágat kipróbálta, tombolaszelvényt kapott, így a legaktívabbak többet is összegyűjthettek. Miután a nyeremények gazdára leltek, következett a tánc, az ének, mellyel tovább fokozódott a hangulat. A résztvevőkhöz az időjárás is kegyes volt, hiszen csak a sportnap zárása után érkezett meg az országon átszáguldó vihar.

Boros János Homoktanyán raktáros, és az ibrányi telephelyen alkalmi gondnoki feladatokat lát el. A szervezésben, az előkészítésben és az utómunkálatokban is kivette a részét.

 

Boros János (középen) két magasépítő munkatársával, Poór Pállal (balra) és Nagy Andrással (jobbra)

 

„Közel húsz éve vagyok a cégnél, nem ez volt az első sportnapom. Sportolni nem tudtam, hiszen úgymond szolgálatban voltam, de én is nagyon jól éreztem magam. Mindenkitől pozitív visszajelzés érkezett és ez volt a lényeg” - mondta a dolgozó.

Galéria

AktuálisKe-Víz 21 Zrt.sportNyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés