2024.04.18, Csütörtök
Megkétszerezi veszprémi jelenlétét egy francia autóipari cég
vehir.hu

Megkétszerezi veszprémi jelenlétét egy francia autóipari cég

vehir.hu

2017.09.18. 16:39 - Antal Zsófia

A Valeo 6500 négyzetméteres új logisztikai központját nyíregyházi vállalat kivitelezi.

Hirdetés

Szerdán került sor a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. telephelyén létrejövő logisztikai központ alapkőletételére Veszprémben. Yvan Sainlez ügyvezető igazgató elmondta, az új épület 1500 négyzetméter gyártóterületet, 1000 négyzetméter oktatóterületet és 4000 négyzetméter iroda-és szociális területet fog tartalmazni, így az eddigi Valeo épület nagysága megkétszereződik.

A logisztikai központ épületeinek tervezője a budapesti Tebodin Hungary Kft., kivitelezője pedig a nyíregyházi Aktuál Bau Építőipari Kft. A kivitelezés várhatóan 2018. október végére fejeződik be.

Fonyódi Levente, a Valeo ügyvezetője az alapkőletételi ünnepségen. (fotó: vehir.hu)

Fonyódi Levente ügyvezető igazgató kiemelte a Valeo és Veszprém szoros együttműködésének jelentőségét. A város támogatásának nagy szerepe volt abban, hogy az utóbbi pár évben a dolgozók létszámát háromszorosára tudták növelni, a gyártóterületet 2500 négyzetméterrel, az iroda- és szociális területet pedig 3500 négyzetméterrel bővítették.

Porga Gyula, a város polgármestere hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárul Veszprém élhetőbbé tételéhez, hiszen a cég a magasan és a kevésbé képzett munkaerőnek is lehetőséget ad a munkavégzésre. Az autóipari alkatrészgyártó Valeo Kft. 2000 dolgozójával a legnagyobb veszprémi munkáltatók közé tartozik.

Mi épül?építőipari cégeklogisztikai központautóiparVeszprémAktuál Bau Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés