2024.04.29, Hétfő
Aktívan telt a nyár első hétvégéje a Weinbergnél
Fotók: Weinberg

Aktívan telt a nyár első hétvégéje a Weinbergnél

magyarepitok.hu

2023.06.19. 07:30

A vállalatnál hagyományőrző céllal rendezték meg a csapatépítő túrát, mely során hazánk világörökségi pincesorát is meglátogatták a résztvevők.

A generálkivitelezésben és acélszerkezetek gyártásában is kiemelkedő Weinberg ’93 Kft. elkötelezett támogatója a sportnak, az aktív életmódnak és az egészségmegőrzésnek. A cég támogatója a Cigánd SE futballcsapatának, mely 2023. június második hétvégéjén az osztályozók eredményei alapján feljutott az NB3-ba. A nagyszerű eredménynek együtt örült a Weinberg és a Cigánd SE csapata.

Ugyanezen a hétvégén egy aktív kikapcsolódással összekötött csapatépítésen is részt vett a vállalkozás több mint 40 dolgozója. A Weinberg csapatépítő túra a szőlőhegyek között fekvő központi telephelyen épülő új iroda elől indult, majd a társaság a Harsányi Pincészet felé vette az irányt.

A Weinberg a sport mellett a helyi gasztronómiát is szívügyének tekinti, a Dűlőbisztróban egy helyi sajtokból, kolbászból és szalámiból álló kis kóstoló és egy pohár bor után, felfrissülve, energiával telve indult tovább a csoport a túra leghosszabb etapjára.

Fotók: Weinberg

A csapat a vállalat saját pincéjéből származó borokat is megkóstolta

A gyönyörű kora nyári napsütésben szőlő és bodza ültetvények között vezetett az út Hercegkútig, ahol a tájház megtekintése után a Gombos-hegyen található Weinberg pince volt a program következő állomása. Ez a különleges pincesor 2002-ben, Tokaj-hegyalja részeként, felkerült a Világörökség listájára kultúrtáj kategóriában.

Az elfogyasztott ízletes ebéd után lehetőség nyílt megkóstolni a Weinberg pince újdonságát a 2022-ben első ízben készített gyöngyöző bort, és a Decanter World Wine Awards londoni borversenyén, 97 ponttal platina díjat nyert 2017-es 6 puttonyos aszút.

Rövid pihenő után a hívek összefogásának eredményeként, és többek között a Weinberg támogatásával megvalósult, Gombos-hegyi kálvária 14, Jézus szenvedéseit bemutató stációját végigjárva, a hegy tetején álló Feltámadás Kápolnája és rajta, az áldó Krisztus szobor volt a következő megálló. Majd a túra utolsó szakasza következett. A csapat végül a közel 20 kilométert felölelő utat követően a Weinberg csarnokhoz tért vissza.

A vállalatnál bíznak abban, hogy a sikeres program – sok egyéb eseményhez hasonlóan – megszilárdítja a már hagyományos összetartást, és hozzájárul a Weinberg szövetének további erősítéséhez, bebizonyítva, hogy a zempléni hegyek lábánál fekvő családi vállalkozásként indult, de egyre dinamikusabban fejlődő cég, nem csak egy munkahely, hanem olyan közösség, melyhez jó tartozni, és ahol együtt építhetik a jövőt.

Galéria

Iparági hírekWeinberg '93 Építő Kft.Tokajcsapatépítő