2023.04.01, Szombat
Több száz kilométeres vonzásköre lehet a Székesfehérváron épülő csarnoknak
Kiskút Tenisz Klub - Facebook

Több száz kilométeres vonzásköre lehet a Székesfehérváron épülő csarnoknak

MTI

2017.09.07. 11:10 - Antal Zsófia

Öt, salakos teniszpálya lesz abban a fedett, kétszintes, hiánypótló létesítményben, melyet egy helyi teniszklub közel 600 millió forintból építtet.

Hirdetés

Ötpályás fedett teniszcsarnokot épít a Kiskút Tenisz Klub Székesfehérváron: a tervek szerint novembertől az Európában is egyedülálló létesítményben már játszani lehet – jelentette be szerdán Viszló Csaba, a klub tulajdonosa.

látványterv: Kiskút Tenisz Klub - Facebook

A 4200 négyzetméter alapterületű teniszcentrumot banki hitelből és önerőből, 500-600 millió forintból valósítják meg. A létesítmény földszintjén lesznek a salakborítású teniszpályák, valamint a klubház, a földalatti szinten pedig az öltözők, a bírói szobák és a wellness-részleg kap helyet. A pályák melletti két fix lelátón 200-250 néző foglalhat helyet, komolyabb verseny esetén pedig mobil lelátókkal a befogadóképesség jelentősen bővíthető. Az építmény tökéletesen alkalmas lesz ATP- és WTA-versenyek vagy Davis Kupa találkozók megrendezésére.

szekesfehervar.hu

A klubtulajdonos reményei szerint a komplexum igazi vonzerejét az egész éves, időjárástól független használhatóság jelenti majd, mert például az európai salakszezonra fedett pályán nincs hol felkészülni Magyarországon. Úgy vélte, akár több száz kilométer távolságból is Székesfehérvárra járnak majd edzeni a női és férfi profi teniszezők. Viszló Csaba kiemelte, hogy a teniszcentrum szabadtéri pályáin jelenleg hetente 1300 diák edz, az egy éve alapított klubnak pedig 270 igazolt versenyzője van. A fiatalokkal hét főállású edző foglalkozik.

Galéria

Mi épül?sportberuházásokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés