2024.03.28, Csütörtök
Teljesen automatizált csarnokkal fejleszt a magyar gépszerkezetgyártó
fotó: sbskft.hu

Teljesen automatizált csarnokkal fejleszt a magyar gépszerkezetgyártó

mti

2017.11.21. 08:46 - Hegedűs Gergely

Az építőipari gépgyártóknak beszállító SBS Kft. 20 ezer négyzetméteresre növeli építményeinek területét.

Hirdetés

A Heves megyei Erdőtelken letették az SBS Kft. alapanyag-tároló csarnokának alapkövét. A hegesztett gépszerkezetek gyártásával foglalkozó vállalat egy 2000 négyzetméter alapterületű, teljesen automatizált alapanyag-tároló csarnokot hoz létre. A 488 millió forintos projekt által a magyar cég építményeinek alapterülete a 20 000 négyzetmétert.     

Balogh László, a cég ügyvezető igazgatója az eseményen elárulta, a beruházás 50 százalékára pályáztak az Irinyi-terv keretében. A döntés jövő év elejére várható, ezt nem várták meg, így saját erőből, valamint bankhitelből finanszírozzák a fejlesztést.


A legjobb márkák beszállítói

A jelenleg 248 embert foglalkoztató SBS Kft. elsősorban nehézgépekhez, ezen belül is jellemzően földmunka-gépekhez gyárt alkatrészeket. Olyan világhírű márkák beszállítója, mint a Caterpillar, a Liebherr és a Terex. Az SBS Kft. termékeinek 95 százalékát exportpiacokon értékesíti, legfőbb célországai Németország, Franciaország, Olaszország, Svédország és Ausztria.     

Az elmúlt évben a cég nettó árbevétele 17,5 millió euró (mintegy 5,4 milliárd forint) volt, idén ennél 20 százalékkal magasabb összegre számítanak. A nyereségük azonban a 2016-os 160 millió forintról várhatóan 100 millió forint körüli összegre esik, mert áraikban nem tudták érvényesíteni a végrehajtott béremelések költségnövelő hatását.

Mi épül?csarnoképítésgépgyártásErdőtelek

Hírlevél

Hirdetés