2021.04.20, Kedd
Nagyot lép előre a magyar fémipari cég
fotó: ferropatent.hu

Nagyot lép előre a magyar fémipari cég

mti

2018.05.17. 09:12 - Hegedűs Gergely

A Ferropatent uniós támogatással fejleszt, a magasabb feldolgozottságú termékekkel új piacokra lép be.

Hirdetés

Több mint 800 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait és egyik üzemcsarnokát a szekszárdi Ferropatent Zrt. A fém és acéltermékek kereskedelmével, illetve feldolgozásával foglalkozó társaság a GINOP 366 millió, illetve 37 millió forintos támogatásával valósítja meg a fejlesztéseket.

A magyar tulajdonú vállalat közleménye szerint az egyik projekt a magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához bővítette a kapacitást.

Ennek eredményeként a cég képes lesz a jelenleginél szélesebb termékskála előállítására, és el tud érni új célcsoportokat, elektronikai és autóipari cégeket, a környező országok piacain is megerősítheti szerepét.

A másik projektben a cég telephelyén 1200 négyzetméterrel, mintegy kétszeresére bővítik III. számú csarnoképületet, és például vékonyabb lemezek megmunkálására alkalmas CNC élhajlító berendezést szereznek be.


Közel száz főt foglalkoztatnak

Az 1992-ben alapított, 90 embert foglalkoztató vállalkozás 2017-ben 68 752 tonna acélterméket forgalmazott. Kínálatukban megtalálhatóak a hideg- és a meleg tekercsek, lemezek, hasított szalagok. Csöveik, zártszelvényeik mellett elérhető náluk a lapos-, négyzet- és köracélok széles választéka, valamint a profilok és az idomacélok teljes méretskálája.

A Ferropatent Zrt. tavaly 14 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózás előtti eredménye 469 millió forint volt. Idén az előző évihez hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak.

Mi épül?autóiparSzekszárdépítőipari gyártókelektronika

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés