2024.04.25, Csütörtök
Nagyot lép előre a magyar fémipari cég
fotó: ferropatent.hu

Nagyot lép előre a magyar fémipari cég

mti

2018.05.17. 09:12 - Hegedűs Gergely

A Ferropatent uniós támogatással fejleszt, a magasabb feldolgozottságú termékekkel új piacokra lép be.

Hirdetés

Több mint 800 millió forintos beruházással bővíti kapacitásait és egyik üzemcsarnokát a szekszárdi Ferropatent Zrt. A fém és acéltermékek kereskedelmével, illetve feldolgozásával foglalkozó társaság a GINOP 366 millió, illetve 37 millió forintos támogatásával valósítja meg a fejlesztéseket.

A magyar tulajdonú vállalat közleménye szerint az egyik projekt a magasabb feldolgozottságú acélipari termékek előállításához bővítette a kapacitást.

Ennek eredményeként a cég képes lesz a jelenleginél szélesebb termékskála előállítására, és el tud érni új célcsoportokat, elektronikai és autóipari cégeket, a környező országok piacain is megerősítheti szerepét.

A másik projektben a cég telephelyén 1200 négyzetméterrel, mintegy kétszeresére bővítik III. számú csarnoképületet, és például vékonyabb lemezek megmunkálására alkalmas CNC élhajlító berendezést szereznek be.


Közel száz főt foglalkoztatnak

Az 1992-ben alapított, 90 embert foglalkoztató vállalkozás 2017-ben 68 752 tonna acélterméket forgalmazott. Kínálatukban megtalálhatóak a hideg- és a meleg tekercsek, lemezek, hasított szalagok. Csöveik, zártszelvényeik mellett elérhető náluk a lapos-, négyzet- és köracélok széles választéka, valamint a profilok és az idomacélok teljes méretskálája.

A Ferropatent Zrt. tavaly 14 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózás előtti eredménye 469 millió forint volt. Idén az előző évihez hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak.

Mi épül?autóiparSzekszárdépítőipari gyártókelektronika

Hírlevél

Hirdetés