2024.10.24, Csütörtök
Újabb objektum épült a rendőrségi állomány bővítéséhez
Fotó: Varga György (MTI)

Újabb objektum épült a rendőrségi állomány bővítéséhez

MTI

2018.07.24. 16:40 - Veres Ida

Átadták a Készenléti Rendőrség szombathelyi határvadász bevetési osztálya elhelyezését szolgáló új épületegyüttest kedden.

Hirdetés

Az átadón kiderült, az épületek az egykori határőrlaktanya területén, a Vas megyei Rendőrfőkapitányság objektumában találhatók. Mintegy 5,7 milliárd forint ráfordítással két új épületet emeltek: az irodaházban szociális helyiségeket, raktárakat, fegyverszobákat, pihenőket és kondicionáló-termet alakítottak ki.   

A másik épületben negyvenhat, 19-20 négyzetméteres, két ember elhelyezésére alkalmas minigarzont alakítottak ki. A garzonszálló lehetőséget teremt az ország más részében élőknek, hogy Szombathelyen kezdjék meg szolgálatukat.   

Az eseményen Balogh János országos rendőrfőkapitány beszédében kiemelte: a kormány arról döntött, hogy a határőrizet megerősítése érdekében háromezerrel növeli a rendőrség létszámát. A toborzás eredményeként július 1-jén befejeződött a felvétel, az új állomány elhelyezését szolgáló körletek építése valamennyi helyszínen megkezdődött. Győrben és Szegeden már elkészült, néhány héten belül pedig Nagykanizsán is átadják az új objektumot.

Mi épül?szálláshelySzombathelyrendőrség

Hírlevél

Hirdetés