2024.03.29, Péntek
Letették a legnagyobb budai pláza alapkövét
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Letették a legnagyobb budai pláza alapkövét

magyarepitok.hu

2018.11.07. 11:48 - Hegedűs Gergely

A 180 üzlettel létre jövő Etele Plázába naponta 40 ezer vásárlót várnak majd Kelenföldön.

Hirdetés

Szerdán délben Budapesten letették a kelenföldi vasútállomás közelében épülő Etele Pláza alapkövét. Az Etele tér – Etele út – Hadak útja – Gyergyótölgyes utca által határolt telken már tavasz óta zajlik a projekt Pedrano Construction Hungary Építőipari Kft. kivitelezésében, melynek értéke 300 millió euró (közel 100 milliárd forint).

A fejlesztő Futureal-csoport korábbi közlése szerint a főváros harmadik legnagyobb bérbeadható területű bevásárló- és szórakoztatóközpontja jön létre. A 137 ezer négyzetméteres építmény ugyanakkor a budai oldal legnagyobb plázája lesz.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Egymilliárd eurós portfolió gyöngyszeme épül

Az Etele Pláza beruházói naponta 40 ezer vásárlót várnak majd a bevásárlóközpontba, amit arra alapoznak, hogy a 4-es metró végállomását, a Kelenföldi vasútállomást, illetve a buszpályaudvart naponta mintegy 165 ezren veszik igénybe. Ráadásul az észak-Budáról indulva egész Pestet körbeölelő 1-es villamos dél-budai meghosszabbítása hamarosan szintén eléri Kelenföld központját a Colas Alterra kivitelezésében.

Mindezt erősíti, hogy az Etele Pláza vonzáskörzete Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, ahol mintegy 235 ezren élnek, ugyanakkor viszonylag alacsony a kiskereskedelmi ellátottság. 

Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója az átadón azt hangsúlyozta, hogy a csoport jelenleg több mint 30 projekten dolgozik párhuzamosan. Ezeken mintegy 700 ezer bruttó négyzetméteren, összesen egymilliárd euró értékben valósít meg ingatlanfejlesztéseket világszerte. "Ennek a portfóliónak az egyik gyöngyszeme a jövőbe mutató bevásárló- és szórakoztatóközpont” – fogalmazott az alapító.


Mi minden épül a plázában?

Az Etele Plazaban 180 üzlet kap majd helyet. A tervek szerint minden eddiginél nagyobb számban és nagyobb alapterületen képviseltetik magukat a legnagyobb divatmárkák. Emellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, rendezvénytér, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre, terasz, valamint közel 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat.

A bevásárlóközpont főbejárati homlokzatára egy 30 méter magas és 30 méter széles függönyfal szerkezet kerül, aminek nem lesz külön szerkezeti megtámasztása. A belső térben ugyanakkor egy közel 200 négyzetméteres interaktív LED kijelzőt helyeznek el.

A Futureal szerdai sajtóeseményén az érdeklődők egy érintőképernyős bemutatóteremben, három dimenzióban is részletesen tanulmányozhatták a plázák legújabb generációját megtestesítő komplexumot. 

Galéria

Colas Alterra Zrt.Mi épül?KelenföldFuturealbevásárlóközpontPedrano-csoportEtele Pláza

Hírlevél

Hirdetés