2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Japán cég épített akkumulátorgyárat Miskolcon
Az új üzemcsarnok épülete (forrás: MTI)

Japán cég épített akkumulátorgyárat Miskolcon

MTI

2019.01.25. 11:47 - Almási Krisztina

A külföldi vállalat beruházása félszáz új munkahelyet jelent a térségnek, és termékeiket a kontinens legnagyobb autógyártóinak értékesítik majd.

Hirdetés

Csaknem 9 milliárd forintból hozta létre az akkumulátor-gyártásra szakosodott, 8 ezer négyzetméteres új üzemcsarnokát a japán GS Yuasa Miskolcon, ahol az év második felében indulhat el a termelés. Az itt készülő lítiumos akkumulátorokat a legkorszerűbb elektromos és hibrid meghajtású személyautókba szerelik majd be.

Az üzem több mint félszáz embert foglalkoztat majd, ez a későbbiekben akár meg is duplázódhat, és egy újabb csarnok is épülhet a most elkészült mellé – adott tájékoztatást Pfliegler Péter alpolgármester az épület átadóünnepségén.


Már júliusban elkezdődhet a tömeggyártás                               

Takamura Hiroshi, a GS Yuasa Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Japánon kívül csak Miskolcon készül ilyen akkumulátor, és azért választották a beruházás helyszínéül a borsodi várost, mert jó az infrastruktúrája és képzettek a helyi szakemberek.

A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat. Az üzemben a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is elindulhat a világ minden tájára.

 

A legtöbb terméket külföldön értékesítik majd

Az akkumulátorokat, elemeket, töltőket és más elektromos berendezéseket gyártó GS Yuasa Corporation 17 országban megközelítőleg 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, a magyarországi leányvállalatot 2017-ben hozták létre.

Az akkumulátorgyár alapkövét 2018 márciusában helyezték el. A Miskolcon gyártott termékek nagy részét külföldön értékesítik majd Európa legnagyobb autógyártóinak.

Mi épül?autóiparüzemépítésMiskolcüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés