2024.03.19, Kedd
Magyarországon építi ki regionális központját a PEPCO
Illusztráció (friss.hu)

Magyarországon építi ki regionális központját a PEPCO

MTI

2019.04.17. 12:36 - Almási Krisztina

A raktárbázis mintegy 100 ezer négyzetméteren jön létre, és több mint 640 áruház ellátását biztosítja majd a régióban. Az óriásberuházás a Market munkájával valósul meg.

Hirdetés

A lengyelországi székhelyű PEPCO mintegy 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást hoz Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról. Ez lesz a PEPCO egyik legnagyobb projektje, valamint az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi logisztikai beruházása is, amelyet a Market Építő Zrt. kivitelez majd.

A lakberendezési és ruházati termékeket forgalmazó áruházlánc 100 ezer négyzetméteren építi ki hazai raktárbázisát, melyet az állam 1,9 milliárddal támogat.

A vállalat a gyors terjeszkedés, az ideális földrajzi elhelyezkedés, a fejlett infrastruktúra és a kedvező beruházási környezet miatt választotta Magyarországot az új központ létrehozására a versenytársak helyett.

A beruházás 2022-ig több mint 1000 munkahelyet teremt majd, valamint a Pepco a termékek forgalmazásával a belföldi vállalkozások számára is piacot biztosít.

Szijjártó Péter a beruházásbejelentő sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarországon a logisztikai ágazat tavaly 4 ezer milliárd forintot termelt, és csaknem 300 ezer munkavállalót foglalkoztatott – többet mint az autóipar.


Jövő tavaszra megépül az új PEPCO-központ

A gyáli PEPCO-központ 2020 tavaszára épül föl. Az új központ a vállalat egyik legjelentősebb beruházása, ahonnan a jövőben a PEPCO 140 belföldi üzlete mellett további 500 áruházat szolgálnak majd ki Csehországban, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában.

Az új munkatársak toborzása még ebben a hónapban elindul, jövő tavaszra 400 munkavállalót vesznek föl.

A PEPCO áruházlánc 2004-ben jött létre, és 2015 májusában nyitotta meg első magyarországi boltjait. Európa-szerte összesen 1600 üzletet működtet és 16 000 embert foglalkoztat. Mára jelen van már Csehországban, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában és Bulgáriában.

Market Építő Zrt.Mi épül?logisztikai központzöldmezős beruházáslogisztikaraktár

Hírlevél

Hirdetés