2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Közel 180 cölöp tartja a felújított csarnok sportparkettjét
Illusztráció - momsport.hu

Közel 180 cölöp tartja a felújított csarnok sportparkettjét

mti.hu

2019.11.08. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás tavaly júniusban vette kezdetét, és több ütemben valósult meg.

Hirdetés

Hivatalosan is átadták a 767,6 millió forintból korszerűsített Csata utcai sportcsarnokot Angyalföldön. A diákok és a sportolók már a tanév kezdete óta használják az önkormányzat által felújított, 1995-ben épített létesítményt.

Az átadóünnepségen fiatalok tartottak rövid bemutatót a felújított sportparketten, melynek alátámasztására 96 darab, hatméteres cölöpöt fúrtak le, a kiszolgáló terület alá helyezett további 78 cölöp mellett.

"A beruházás tavaly júniusban vette kezdetét, és több ütemben valósult meg – mondta Tóth József, a kerület polgármestere. „Megújult az épület homlokzata, korszerűsítésre került a tornaterem, az öltözők, a kiszolgáló terek. A gépészeti és az elektromos rendszereket pedig lecseréltük" - nyilatkozta.

Hozzátette: 2015-ben már új tetőszigetelést kapott az épület, 2016-ban pedig megvalósították a csarnokot az iskolával összekötő átjárót, a teljes körű korszerűsítés azonban így is időszerűvé vált.

 

Már most 100%-os a csarnok kihasználása

A sportcsarnok jelenleg maximális kihasználtsággal működik:

  • délelőttönként a Csata Utcai Általános Iskola tanulóinak a testnevelésórái folynak,
  • Délutánonként a Csata DSE kosárlabdacsapat edzéseit,
  • hétvégenként a mérkőzéseiket tartják a csarnokban,
  • a többi időszakban pedig külsős bérlők vehetik igénybe a termet.

A polgármester kiemelte továbbá azt is, hogy a Csata DSE az ország egyik legjobb és legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete a női szakágban. Tursicsné Iván Krisztina, valamint Tursics Sándor vezetésével a 2017-18-as szezonban már felnőttcsapatot is indítottak a másodosztályban, melynek megnyerését követően tavaly nyártól az élvonalban szerepelnek.

Mi épül?sportcsarnoksportberuházásokBudapestAngyalföld

Hírlevél

Hirdetés