2024.03.19, Kedd
Új épületszárnnyal bővült Buda több mint 200 éves kórháza
látványterv - Grabarics Kft. Facebook-oldala

Új épületszárnnyal bővült Buda több mint 200 éves kórháza

magyarepitok.hu

2020.04.01. 11:03 - Hegedűs Gergely

A Grabarics Kft. eközben már a második ütemen dolgozik, amelyben egy új központi épület is létrejön, továbbá megújul a díszes műemléképület.

Hirdetés

Elkészült a Budai Irgalmasrendi Kórház első üteme, melynek keretében új épületszárnnyal bővült a kórház - adta hírül közösségi oldalán a kivitelező Grabarics Kft. A beruházás első ütemében 2017 novemberében kezdődtek meg a kórház hotelszárnyának építési munkálatai. Az építés időszaka alatt mindvégig működött a régi épületben az összes fekvőbetegosztály, az összes járóbeteg szakrendeléssel együtt.

A második ütemet már az új épület befejezése előtt elkezdte a Grabarics Kft., ennek során a neogót stílusú műemléképület felújítása, korszerűsítése zajlik. Az 1900-as évek elején létrehozott, díszes épület teljes homlokzat-, tetőhéjazat- és tetőszerkezet-felújítást kap. A munkák során a mai modern technológiák beépítése mellett igyekeznek megtartani az eredeti építészeti stílusjegyeket.

A régi főépület tavaly májusban a munkálatok közben - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A második ütem nem csupán a meglévő műemléki tömb felújítását tartalmazza: a régi épület udvarán egy új központi épületet is építenek. Az ott álló korábbi épületet már lebontották. A több mint 100 éves műemléképület új építésű szomszédjának stílusa figyelembe veszi majd a régi által hordozott stílusjegyeket – derült ki a Grabarics Kft. beszámolójából.

A projekt madártávlatból tavaly májusban - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Budai Irgalmasrendi Kórház a honlapján található információk szerint 214 éve, 1806-ban történt alapítása óta szolgálja a betegek gyógyulását.

Mi épül?Grabarics Kft.kórházfejlesztésműemlékfelújításegészségügyegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés