2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Hosszú idő után ismét részt vehettek a leendő mélyépítők az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen
Fotók: O. Jakócs Péter/gyorplusz.hu

Hosszú idő után ismét részt vehettek a leendő mélyépítők az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen

gyorplusz.hu

2022.03.12. 08:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A győri középdöntő legjobbjai továbbjutnak a budapesti Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezendő harmadik fordulóba.

Hirdetés

A győri Hild József Építőipari Technikumban ünnepélyes keretek között megnyitották a magas- és mélyépítő technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét (OSZTV) március 7-én.

A gyorplusz.hu beszámolója szerint 21 versenyző mérte össze tudását. „A tavaly 70 éves Hild Iskola már régóta a tudást és az alázatot testesíti meg, tanári kara legendás, diákjai pedig roppant sikeresek az országos megmérettetéseken is” – fogalmazott az országos verseny megnyitóján dr. Pergel Elza alpolgármester.

Fotók: O. Jakócs Péter/gyorplusz.hu

A mélyépítők hosszú idő után először vesznek részt a programon

Az esemény különlegessége, hogy a mélyépítők hosszú idő után először vesznek részt a programon. A középdöntőben 15 magasépítő és 6 mélyépítő technikus vett részt. „Kiemelném, hogy a mélyépítők hosszú idő után versenyezhetnek ismét, korábban évekig még a képzésük sem volt megoldott, de aztán a Hild ebben is példát mutatva, újrakezdte a mélyépítő szakemberek képzését” – hangsúlyozta Józsa Tamás, a rendező Győri SZC Hild József Építőipari Technikum igazgatója.

„Jó, hogy vannak még olyan fiatalok a szakmában, akik szeretnének többet is tudni” – fogalmazott Kántor László. „Én, aki az ipart képviselem, állíthatom, hogy a magyar iparnak nagy szüksége van a jó építőkre, olyanokra, akik ilyen és ehhez hasonló versenyeken tűnhetnek ki a többiek közül” – mondta a zsűri elnöke.

A március 7-i, győri középdöntő legjobbjai továbbjutnak a budapesti Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezendő harmadik fordulóba. A fővárosi fordulóban 5 magasépítő és 3 mélyépítő technikus dönti majd el, ki a legjobb.

Idén április 25-27-én rendezik meg a Szakma Sztár Fesztivált és annak keretein belül megvalósuló szakmai versenyeket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008. óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére egy nagyszabású rendezvény, a Szakma Sztár Fesztivál keretében kerül sor évente Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.

Galéria

SzakképzésOrszágos Szakmai Tanulmányi VersenySzakma Sztár FesztiválversenyGyőr

Hírlevél

Hirdetés