Piacot épít Zalaegerszeg a helyi termékeinek
illusztráció

Piacot épít Zalaegerszeg a helyi termékeinek

mti

2020.02.10. 10:19 - Hegedűs Gergely

Megújul a Gebárti-tó környéke, az Alsóerdőben sport- és rekreációs központ jön létre.

Hirdetés

Minden korábbit meghaladó, több mint 64 milliárd forintos főösszeggel indul idén Zalaegerszeg költségvetése - közölte sajtótájékoztatóján a város polgármestere.


Ezekre fókuszál idén a megyeszékhely

Balaicz Zoltán kiemelt beruházások között említette

  • a települési operatív programból megvalósuló újabb iskolafelújítást 344 millió forintból,
  • a kézműves- és helyi termékek 600 millió forintból megvalósuló új piacát,
  • és a Gébárti-tó környékén új hidak, gyalog- és kerékpárutak építését.

Ennél is nagyobb összegekből indul el

A polgármester jelezte:

az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap az arányos városfejlesztés, vagyis hogy minden városrészben legyenek út- és járdafelújítások, zöldterület- és közműfejlesztés.


Évek óta nő az iparűzési adóbevétel

A közgyűlés döntéseit ismertetve a városvezető elmondta: tavaly 43 milliárd forint főösszeggel indult a város költségvetése, ami a további támogatásokkal kiegészülve, a múlt év végére elérte az 54,3 milliárd forintot. Ezt követte idén a 64,2 milliárdos főösszeg. "Ez az összeg minden bizonnyal az év során szintén tovább emelkedik" - árulta el.   

Szavaiból kiderült, a városban évek óta emelkedik a helyi iparűzési adóból befolyó bevétel. "2014-ben még 3,2 milliárd forint volt, idén a tervek szerint 4,7 milliárd forint lesz" - mondta a politikus.

A zalaegerszegi közgyűlés döntött arról is, hogy a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház továbbra is az állam és az önkormányzat közös fenntartásában működik. A zalai teátrum tavaly összesen mintegy 337 millió forint állami és 175 millió forint önkormányzati támogatást kapott, a működési költségek közel kétharmadát tehát az állam finanszírozta. "A remények szerint a kormányzati forrás idén tovább is növekedhet" - vélekedett a polgármester.

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.piacokZalaegerszegútépítésközösségi épületekmúzeum

Hírlevél

Hirdetés