2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új épület ad otthont a fehérgyarmati katasztrófavédelemnek
Illusztráció: Szarvasi Laktanya - bmsk.hu

Új épület ad otthont a fehérgyarmati katasztrófavédelemnek

mti.hu

2020.05.12. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az elnyert támogatásnak köszönhetően egy felújított és kibővített épület ad otthont a kirendeltségnek és a mellé költöző tűzoltó-parancsnokságnak is.

Hirdetés

Megújult a fehérgyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent sajtóközleményből. A beruházás több mint 677 millió forint uniós forrásból valósult meg a MOR-EX Kft. kivitelezésében.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán elnyert támogatás segítségével májustól már egy felújított és kibővített épület ad otthont a kirendeltségnek és a mellé költöző tűzoltó-parancsnokságnak.

A beruházás keretében egy korábbi rendőrségi épület teljes átalakítása történt meg, valamint az emeletráépítés révén több mint 1000 négyzetméter alapterületűre növekedett a hasznos tér.

 

Egy könnyűszerkezetes épület is a projekt része volt

A fejlesztés eredményeként az eredeti ingatlanhoz egy könnyűszerkezetes, a tűzoltószerek elhelyezésére szolgáló szertár, valamint tömlőszárító is épült.

A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kaptak helyet, a könnyűszerkezetes épületben pedig a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségeket alakítottak ki.

A szatmári kisváros hivatásos tűzoltósága 73 környékbeli településen mintegy 59 ezer ember biztonságáról gondoskodik.

Mi épül?FehérgyarmattűzoltóságMor-Ex Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés