2024.04.14, Vasárnap
Letették az NMHH új komplex műszaki épületének alapkövét
Látványterv: Nirmana Építésziroda Kft.

Letették az NMHH új komplex műszaki épületének alapkövét

MTI

2020.09.10. 16:08 - Kalácska-Nagy Nóra

A beruházással 13 200 négyzetméterre bővül a hatóság Visegrádi utcai telephelye a Grabarics Építőipari Kft. munkájával.

Hirdetés

A Narnia-projektnek nevezett NMHH beruházás újabb szakaszba lépett: letették az új épületszárny alapkövét a fővárosi Visegrádi utcában, a projekt a Grabarics Építőipari Kft. kivitelezésében valósul meg, a terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette.

A 2022 tavaszára elkészülő, mintegy 17,7 milliárd forintos épületszárny három föld alatti és öt föld feletti szintből fog állni. A többfunkciós létesítményben hosszú távon biztosíthatják nemzetközi színvonalon a hatóság számára szükséges informatikai hátteret.

Az új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett

  • egy nagykapacitású számítógépes adatközpont,
  • egy Európa-szerte egyedülálló mérőkamra,
  • egy konferenciaközpont és
  • több laboratórium is helyet kap majd.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke kiemelte: az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen, eközben pedig lehetőség nyílik arra is, hogy nemzetközi színvonalú technológiával szereljék fel a hírközlési hatóság mérőbázisát.

Olyan labort álmodtak meg, amely elég tágas és modern ahhoz, hogy a jövő önvezető autóit mérjék, vizsgálják, és ezzel az egész régióban egyedülálló szolgáltatást nyújtsanak.

 

Környezetbarát megoldásokkal készül az új komplexum

Ahogy korábban megírtuk, már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet, amely a kivitelezés során meg is valósul. A létrejövő épület kivitelezésénél arra törekszenek majd, hogy arculatában és energetikai megoldásaiban illeszkedjen a hatósághoz, környezetbarát és hatékony megoldásokat alkalmazva.

Vékony Péter, a projekt vezető építésze az eseményen kiemelte: többéves tervezét követően, minőségi anyagok felhasználásával, 21. századi követelményeknek megfelelő tudásközpontot építenek majd.

A Visegrádi utcai telephelyen most 7500 négyzetméteren működik az NMHH műszaki épülete, amely a beruházással 13 200 négyzetméterre bővül.

Mi épül?Grabarics Kft.Nirmana Építésziroda Kft.Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság alapkő

Hírlevél

Hirdetés